Jaks Posted Június 17, 2008 Share Posted Június 17, 2008 Tudósok szerint az agyban dől el minden. Egy csütörtökön közzétett kutatás eredménye alapján a kutatók megállapították, hogy az okos emberek tovább élnek kevésbé eszes társaiknál. A kutatócsoport vizsgálati eredménye kimutatta, hogy az okos emberek agya a magas intellektusért felelős génnek köszönhetően az átlagos agynál lassabban öregszik. A kutatás során többszáz különböző intelligenciájú olasz nyugdíjast vizsgáltak. A vizsgálatok eredménye szerint minden ötödik ember olyan génnel rendelkezik, mely intelligencia szintjét kedvezőtlenül befolyásolja és a kutatókat is meglepő módon ezzel egyenes arányban egészségi állapota is rosszabb “átlagos” embertársaiénál. Mindezt élethosszra levetítve az alacsony intelligenciával rendelkezők kb. 85 míg a magas IQ –val megáldottak akár 100 évnél is tovább élhetnek. A London pszichiátriai egyesület professzora, Robert Plomint véleménye szerint a kutatás mérföldkő lehet az élettartam vizsgálatok tekintetében. Forrás: The Sun Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Westblade Posted Június 17, 2008 Share Posted Június 17, 2008 Hát ez csodás!! Eléldegélek olyan 130-140 évig akkor ezek szerint Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ModThisName Posted Június 17, 2008 Share Posted Június 17, 2008 hát ez már alapból igaz, nemkell ehhez semmilyen vizsgálat! én okos vagyok,mert nem kötekedek nálam nagyobb emberekkel, nem nyúlok a konnektorba, stb.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hego Posted Június 17, 2008 Share Posted Június 17, 2008 ekkora ego-val biztos de ezt viccnek vedd:) Nem ego kérdése ez. Ha leteszteltette akkor tudja miről beszél, ha nem akkor pedig nem . Egyébként IQ az génektől függ, tanulatlan ember az aki csak az IQ-ra lehet büszke , az önmagában sajnos nem elég. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubec00 Posted Június 18, 2008 Share Posted Június 18, 2008 Ehez nem kell kutatás hogy tudjam hogy az okos emberek tovább élnek darwin díjról hallottatok már? http://www.darwindij.hu/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Június 18, 2008 Share Posted Június 18, 2008 magyarul ez a cikk bebizonyítja h gandalf kori emberek létezhetnének...csak nincs olyan okos,bölcs ember x) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Takony Posted Június 18, 2008 Share Posted Június 18, 2008 85 és 85+ év összehasonlítva a magyar 65-75-ttel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thundertibor-alexei Posted Június 18, 2008 Share Posted Június 18, 2008 aha ez szép és jó, de mennyitől magas az IQ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubec00 Posted Június 18, 2008 Share Posted Június 18, 2008 Átlagosan 100-at mondanak és 130 számítasz zseninek, hogy a kutatás résztvevői mennyire gondolnak szvsz. szubjektív, mert még semmilyen vizsgálati módszer nem dolgoztak ki arra hogy egy ember milyen okos, ez nem mérhető úgy mint a magasságod. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Csadi001 Posted Július 5, 2008 Share Posted Július 5, 2008 szerintem ez a dolog azért van mert ha jól tudom az átlagember az agya 5%-át használja. és az okosoknak edzett az agya és így gondolom több %-ot tudnak felhasználni az agyuk és az agy leküzdheti a betegségeket. szerintem.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thundertibor-alexei Posted Július 6, 2008 Share Posted Július 6, 2008 nem,úgy értem átlagosságban mettől magas az IQ itt Magyarországon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bmwsan Posted Július 9, 2008 Share Posted Július 9, 2008 kehet benne vmi a de a világ jelenlegi legidősebb embere aszem egy kubai földműves ( azaz egy paraszt) és mégis tovább él mint sok más nagy tudós és stb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
EDAdmin Posted Július 10, 2008 Share Posted Július 10, 2008 mi számít magas és alacsony IQ-nak? csóri szomszéd néni milyen buta lehet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts