GirlPower Posted Március 17, 2013 Share Posted Március 17, 2013 2013.03.17. Raikkönen nagy taktikával megnyerte az idénynyitót A Forma-1 Ausztrál Nagydíját a Lotus Renault versenyzője lényegében magabiztosa nyerte meg Alonso és Vettel előtt Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj időmérő edzését Sebastian Vettel nyerte a hazai pályán versenyző Mark Webber és Lewis Hamilton előtt. A rajtot azonban csak Vettel kapta el jól az első sorból, Webber katasztrofálisan indult. Nem úgy a Ferrarik, Felipe Massa a második, Fernando Alonso a harmadik helyre jött fel. Rögtön felmerült a kérdés, hogy a brazil elengedi-e Alonsót az első futam első körében, de nem tette, később sem. Rendkívül korán elkezdődtek a kerékcserék, Jenson Button már a 6. körben elkezdte a sort, és jöttek a többiek is. A lágy gumik nagyon gyorsan kopnak, nem úgy a közepes keverék. Kevesen, de azzal indultak, például a Forma-1-be visszatérő, az utolsó pilótaállást elfoglaló, Force Indiával versenyző Adrian Sutil, aki a 23. körben egyszerre jött ki kerékcserére Vettellel. Csakhogy ez neki még csak az első volt, a világbajnoknak már a második - megjegyezzük, Sutil ekkor vezette a futamot. A 25. körben Kimi Raikkönen vezette a futamot a 25. körben Hamilton és Rosberg előtt, a többiek addigra már két kerékcserénél jártak - ebben a körben Pastor Maldonado búcsúzott a futamtól, kicsúszott a williamses. Két körrel később a második helyen álló Niko Rosbergnek kellett feladnia a versenyt, pech. A 29. percben megérkezett az Albert Parkba az eső, de csak szemerkélt! A 30. körben Raikkönen-Hamilton-Alonso-Vettel-Sutil-Massa-Di Resta-Webber-Ricciardo-Button volt a sorrend az első tíz helyen. Ekkor már lehetett tudni, hogy a kerékcserék számán dől el a verseny, bárki révbe érhetett. A 35. körre jött ki Raikkönen a boxba, az 5. helyre jött vissza, az élen Alonso haladt Vettel és Sutil előtt. Nem esett az eső ekkor már, vagyis csak az érintettek idegeivel játszott "készenléti jelenlétével". Megjósolhatatlan volt a 40. körben, ki nyeri a futamot. Gyorsan fogytak a Pirelli-gumik, Hamiltont így könnyen megelőzhette Massa. A 43. percben Raikkönen megelőzte a vezető Sutilt, és elment a német mellett Alonso is. A finn mellesleg nagyon közel került a futamgyőzelemhez 11 körrel a verseny vége előtt. Vettel 10 másodpercre volt Raikkönentől ekkor, Alonso 7-re. Az 52. körben a Toro Rossóval futó Jean-Eric Vergne futotta meg a leggyorsabb kört, miközben Sutil remekül tartotta maga mögött Hamiltont - Sutil a végére tette fel a lágy gumikat - azok viszont nagyon gyorsan koptak, így hátracsúszott a Force Indiás. Raikkönen az utolsó négy körre még odatette magát, Alonso hátránya két körrel a vége előtt 8 másodpercre hízott - ekkor a finn megfutotta a leggyorsabb kört is. A végén már senki nem vehette el a győzelmet tőle - némi meglepetésre Raikkönen-sikerrel indult a szezon! ez pályafutása 20. futamgyőzelme. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Március 17, 2013 Share Posted Március 17, 2013 Csak a szokásos unalmas futam... 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Május 26, 2013 Share Posted Május 26, 2013 A bajnokság állása 2013-as idény: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted Május 26, 2013 Share Posted Május 26, 2013 Szerintem az idény legunalmasabb futamát láthattuk ma. Habár ez megszokott Monacóban. Rosberg győzelmének örülök. Valamiért méltatlanul kevés figyelmet kap. Vettel ismét meglépett a bajnokságban.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisssanyi Posted Május 27, 2013 Share Posted Május 27, 2013 A Monacói nagydíjat amiért annyira odavan a média és bizniszvilág csak 1 szóval tudnám jellemezni: F.O.S. A legunalmasabb és legélvezhetetlenebb forma1-es futam volt amit valaha láttam. A sok módosítások de legfőképp a gumiszabályok teljesen tönkretették ezt a sportot, vagy maga Bernie Ecclestone! 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Május 27, 2013 Share Posted Május 27, 2013 Szerintem Bernie Ecclestone a legnagyobb felelős. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Május 31, 2013 Share Posted Május 31, 2013 2 élű a dolog, a technika jelentősen szánalmassá tette a futamokat, mindenféle bisz-basz megtalálható már az autókban, tény, hogy a régi 1000 lóerőkhöz képest valóban egy nudli a mai F1. Másik dolog viszont, hogy az utóbbi 20 évben nem is volt haláleset emiatt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Június 10, 2013 Share Posted Június 10, 2013 Montreal után: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Június 26, 2013 Share Posted Június 26, 2013 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted Június 27, 2013 Share Posted Június 27, 2013 A Williams a 600. versenyét ünnepli majd a Brit nagydíjon. Nagyon örülnék, ha végre sikerülne 1-2 pontot szerezni. Nagyon frusztráló ez a helyzet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisssanyi Posted Június 28, 2013 Share Posted Június 28, 2013 Részemről a Williams akár meg is nyerheti a versenyt, ha a 2 Ferrari áll mellé a dobogón. A további sorrend lehetne így is: 04. Button 05. Sutil 06. Hamilton 07. Webber 08. Rosberg 09. Raikkönen 10. Vettel Elfogadnám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Június 30, 2013 Share Posted Június 30, 2013 2013 FORMULA 1 SANTANDER BRITISH GRAND PRIX - Silverstone eredmények: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Június 30, 2013 Share Posted Június 30, 2013 Silverstone után: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Július 7, 2013 Share Posted Július 7, 2013 Német Nagydíj eredmények: Pos Driver Team 1. Vettel Red Bull-Renault 2. Raikkonen Lotus-Renault 3. Grosjean Lotus-Renault 4. Alonso Ferrari 5. Hamilton Mercedes 6. Button McLaren-Mercedes 7. Webber Red Bull-Renault 8. Perez McLaren-Mercedes 9. Rosberg Mercedes 10. Hulkenberg Sauber-Ferrari 11. Di Resta Force India-Mercedes 12. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 13. Sutil Force India-Mercedes 14. Gutierrez Sauber-Ferrari 15. Maldonado Williams-Renault 16. Bottas Williams-Renault 17. Pic Caterham-Renault 18. van der Garde Caterham-Renault 19. Chilton Marussia-Cosworth DNF. Vergne Toro Rosso-Ferrari DNF. Bianchi Marussia-Cosworth DNF. Massa Ferrari World Championship standings, round 9: Drivers: Constructors: 1. Vettel 157 1. Red Bull-Renault 250 2. Alonso 123 2. Mercedes 181 3. Raikkonen 116 3. Ferrari 180 4. Hamilton 99 4. Lotus-Renault 159 5. Webber 93 5. Force India-Mercedes 59 6. Rosberg 84 6. McLaren-Mercedes 49 7. Massa 57 7. Toro Rosso-Ferrari 24 8. Grosjean 41 8. Sauber-Ferrari 7 9. Di Resta 36 10. Button 33 11. Sutil 23 12. Perez 16 13. Vergne 13 14. Ricciardo 11 15. Hulkenberg 7 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nokia20 Posted Július 13, 2013 Share Posted Július 13, 2013 Hajrá Alonso!! Remélem idén a Hungaroringen nyerni tud! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Július 23, 2013 Share Posted Július 23, 2013 A kis Carlos Sainz olyan gyors, mint az apja Túl van élete első két F1-tesztnapján Carlos Sainz Jr., a kétszeres ralivilágbajnok Carlos Sainz fia. A 18 éves csütörtökön a Toro Rossóval mutatkozott be, és csak Daniel Ricciardo volt nála gyorsabb ugyanazzal az autóval. Pénteken a legobb gépet, a Red Bull-Renault-t próbálhatta ki, és ismét nem vallott szégyent, negyedik lett. "Totálisan hihetetlen érzés, egy álom vált valóra, mintha megnyertem volna a lottót. Ráadásul ha van pálya, ahol megismerheted a Forma-1 érzését, az Silverstone. Életem legjobb napja volt, mikor kiszálltam a kocsiból, minden egyes szerelőnek külön meg akartam köszönni, hogy életem legfontosabb napjának részei lettek" - nyilatkozta a tinédzser. Sainz Jr. csak szeptember elsején lesz 19, az F1-teszt, ráadásul két autóval, köztük a legjobbal, kicsit korainak tűnhet. Csakhogy a fiatal már 158 autóversenyen indult a Forma-BMW, a Forma-Renault, a Forma-3 különböző sorozataiban, illetve idén a GP3-ban és a Forma-Renault 3.5-ben. Vagyis 2010, autós karrierjének kezdete óta korát meghazudtoló tapasztalata van, még nem volt 16, amikor rendszeresen versenyezni kezdett a Forma-kategóriákban. Az alsóbb osztályokban eddig 19-szer győzött. Az persze így is meglepő, hogy Silverstone-ban, pályafutása első F1-napján a Toro Rossóval jobb időt futott, mint Daniel Ricciardo a Red Bullban. Igaz Ricciardo Toro Rossó-s idejét nem sikerült megdöntenie. Túl nagy jelentőséget viszont nem tulajdonít a Silverstone-ban történteknek. "Ez csak egy teszt, nem amiatt lehetek F1-pilóta egy napon, mert itt jó munkát végeztem. Ez a lehetőség még nem jelent semmit, annyit, hogy a Red Bull kiválasztott. Csak azt remélem, hogy elégedettek a teljesítményemmel, és elég érett vagyok, hogy újra tesztelhessek. Mert ha egyen túl vagy, a következőt akarod, mindig többet és többet. Nem tudom megítélni, hogy milyen voltam, ez a maguk feladata és a csapaté" - mondta az Autosport újságírójának. F1-live Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted Július 23, 2013 Share Posted Július 23, 2013 Magyar nagydíj első 3 befutó? Az én tippem: 1. Vettel 2. Raikkönen 3. Webber Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Július 24, 2013 Share Posted Július 24, 2013 1. Raikonnen 2. Vettel 3. Alonso Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Július 24, 2013 Share Posted Július 24, 2013 1. Vettel 2. Alonso 3. Rosberg Rosbergnek szurkolok, szóval bízom benne, hogy legalább 3. lesz. Úgy tűnik erre az évre szépen összerakták az autót. Nektek mi a véleményetek a tippemről? Pl. Alonso? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisssanyi Posted Július 24, 2013 Share Posted Július 24, 2013 Tippem: 1. Hamilton 2. Alonso 3. Raikönnen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted Július 24, 2013 Share Posted Július 24, 2013 Rosberg sikerének én is örülök, és jó lenne, ha most is ott állhatna a dobogón, de szerintem esélytelen. A Mercedes ugyebár még mindig nem oldotta meg a gumikopást, és pokoli meleg lesz a hétvégén is. Alonso szerintem oda érhet a 3-4. helyre. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Július 25, 2013 Share Posted Július 25, 2013 Az meglehet, viszont mégis erre a hétvégére a Redbullt, Ferrarit és a Mercedest látom esélyesnek. A Lotusokkal nem hiszem, hogy kell számolni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nokia20 Posted Július 27, 2013 Share Posted Július 27, 2013 Hamilton pole a Hungaroringen!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Július 27, 2013 Share Posted Július 27, 2013 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Július 28, 2013 Share Posted Július 28, 2013 Nocsak, talán még bejön a Mercedes tippem. Amúgy Daniel Ricciardo hatalmasat ment tegnap. Massa helyére eltudnám képzelni, bár úgyis a Redbullhoz fog igazolni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Július 28, 2013 Share Posted Július 28, 2013 F1 Hungaroring 2013 - Eredmények: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anti141 Posted Július 28, 2013 Share Posted Július 28, 2013 No! Csak nem jött be a tippem, miszerint a Mercedes nem sokáig lesz elöl a gumi kopás miatt. Vettel továbbra is az élen. Raikkönen hozta a formáját. Időmérős tempó viszont nem elég jó. Említettem, hogy Rosberg sikerének én is örülök. Ma viszont annak örültem nagyon, hogy elfüstölt, mivel így a kedvenc pilótám, és a kedvenc csapatom megszerezte végre a szezon 1. pontját!!!!! Nagyon boldog vagyok. Hihetetlen, hogy 1 pontnak is hogy lehet örülni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nokia20 Posted Július 28, 2013 Share Posted Július 28, 2013 Hamilton megint behúzta,mint tavaly! Hungaroringen verhetetlen!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venheidem Posted Július 28, 2013 Share Posted Július 28, 2013 Kicsit amatuer vagyok a témához, viszont régóta felmerült bennem a kérdés, hogy a Lotus F1-es autókban, miért renault motor van? Oké, hogy a jogutódja, de ha visszatérne a BMW (Örülnék neki. ), akkor se hinném, hogy pl. a BMW autóban mondjuk egy ferrari motor lenne, vagyis lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nokia20 Posted Augusztus 7, 2013 Share Posted Augusztus 7, 2013 én sem vagyok jártas a témában,de én örülnék neki ha visszatérne a BMW!!! De maradok Ferrari drukker! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts