Clark Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 Van egy hatalmas kocka, és ha a világ összes aranyát egybe olvasztanák(mindent ami csak van), és bele tennék ebbe a kockába, hány m3 lenne? (elég ha tippeltek is) U.I.: A kérdés egy egyetemi újságban volt Persze én tudom a megoldást de hogy valaki tudja még rajtam kívűl, kíváncsi vagyok. Na hajrá aki megoldja Einstein... Sok Sikert a gondolkodáshoz, kicsit becsapós. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadDave Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 haveromnál nincs hatalmasabb kocka, de most nincs kedvem átrohanni hozzájuk egy centivel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK15 Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 egy 8 emeletes ház lenne hallottam a rádióban de azt,hogy mien mien széles és tágas arról fogalmam sincs Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Június 4, 2008 Author Share Posted Június 4, 2008 Addig oké hogy 8 emeletes lenne, de csak m3 kellene csak tippet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK15 Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 pfff legyen mondjuk ööööö 1500m3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 Ehhez tudni kéne, hogy a Földön (igaz a "világ" magát az egész űrt jelenti, de ha most csak a Földet vesszük a "világnak", akkor is tudni kéne, hogy) hány köbméter arany van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Június 4, 2008 Author Share Posted Június 4, 2008 azért van benne valami, de ne rugaszkodjatok el annyira tudni lehet hogy az arany az egyik legritkább.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 666 m3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
agentzs1 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Így az éccaka közepén hirtelen nem akart beugrani honnét ismerős ez a kérdés. Aztán csak bevillant h. vhol olvastam, ha az összes aranyat összeolvasztanák akkor egy 30x30x30-as kockát adna sacc/kb (méterben). Tehát 2700 m3 ha jolszámolom (bár már alig látok ki a fejemből). Anno én ezt tovább vittem és kiszámoltam ez hány tonna lenne, de már nemtom fejből, az arany fajsúlyát meg pláne nemtom fejből (pedig illene). Viszont írtad h kicsit becsapos, szal lehet ha most elárulod a megoldást tiszta hülye leszek, hádde ezvan (: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Június 5, 2008 Author Share Posted Június 5, 2008 Hát eddig nem találta el senki de annyit elárulok hogy 666 m3 kissebb(sokkal) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Én is tudom a megoldást, csak azért írtam a 666m3-t hogy tudjatok mihez viszonyítani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 ÖÖÖhm.... 200 m3? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 343 m3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Június 5, 2008 Author Share Posted Június 5, 2008 Még mindig nincs jó válasz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK15 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 akkor 157? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 ~ 1 köbméter. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Van egy hatalmas kocka, és ha a világ összes aranyát egybe olvasztanák(mindent ami csak van), és bele tennék ebbe a kockába, hány m3 lenne? (elég ha tippeltek is) Először tisztázzuk: A kocka vagy a beleöntött arany térfogata kell??? Mert a kocka térfogata nem változik, de az a jóistenke sem tudja, hogy hány m3 a kocka, ugyanis semmi adat nincs róla... Az aranyat meg lehetetlen kitalálni!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Június 5, 2008 Author Share Posted Június 5, 2008 hát az egyetemi újságban semmit nem írtak le... csak a helyes választ... meg amit én írtam... de csak tippelgetni kell, akinek szerencséje van az lottózhatna is HULK15 még az túlsok morze az meg már kevés de csak meglesz az eredmény:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK15 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 akkor csökkentsünk :62! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Akkor, gondolom az aranyé kell... Mivel a kockába öntjük bele, ezért az arany 2oldala, a hossza, meg a szélessége egyformának kell lennie, mert felveszi a kocka alakját... már csak a magasságot kell kiatlálni! 115m3 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tebrezsett Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 feltételezem a kockáéval egyenlő térfogatú, mert előbb megnézték mennyi arany van, aztán építettek egy akkora kockát amekkora kell. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tebrezsett Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 lehet 20 m3 is. valami ilyesmiről már hallottam de nem jut az eszembéé Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 legyen 123-127 vaagy esetleg 60-90 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Hát ez így hülyeség, már elnézést. Mégis honnan a jó ((***)) tudja egy ember, hogy egy kocka, amiről semmilyen adat nincs, hány köbméteres ??? Mondok én is egyet: "Van egy háromszög. Hány pontot tudsz bele rajzolni egy hétköznapi ceruzával ?". Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danner Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 szerintem simán lehetne 100-500 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clark Posted Június 5, 2008 Author Share Posted Június 5, 2008 aki közel jár a megoldáshoz az tebrezsett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK15 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 számoljunk el egyesével 30-ig és megtudjuk a helyes választ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
colt.45 Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 várj...ha elég nagy az a kocka , akkor lehet hogy kb 1 cm a magassága a cuccnak ha viszont pont akkor, amit a beleadagolt arany telejsen kitöltene , akkor annyi amennyi a kocka térfogata Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 Ja, értem már: Az aranynak a térfogata kell ! Mert a feladat azt írja, hogy ha az aranyat beletesszük a kockába akkor az (az arany) hány köbméter lenne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tebrezsett Posted Június 5, 2008 Share Posted Június 5, 2008 én már tudom a választ, mert meglestem a neten. annyit segítek. hogy a kockának az élhosszúsága - méterben - megegyezik az éveim számával, és ez egy kicsivel több mint ... emelet tesz ki. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts