Josy X Posted Május 30, 2008 Share Posted Május 30, 2008 Láthatatlan mappa készítése XP-ben! Windows XP-ben nagyon könnyű láthatatlan mappát készíteni - csak vigyázzunk, ne feledjük hova tettük, mert elég nehéz megtalálni... Ha már mappákról van szó, kezdjük bemelegítésként egy érdekes feladvánnyal: tudta Ön, hogy Windows XP-ben lehetetlen olyan mappát készíteni melynek neve "CON"? Csak próbáljuk ki: hozzunk létre egy új mappát, és próbáljuk neki a CON nevet adni - nem fog sikerülni:) Nemsokára visszatérünk arra, hogy miért, de előbb lássuk aktuális tippünket: lássuk, hogyan tudunk láthatatlan mappát készíteni, aminek nincs neve, nincsen "mappa ikonja" - és mégis ugyanúgy használható mint egy normális mappa! (csak éppen kicsit "titkosabb") Először is hozzuk létre mappánkat, amit el szeretnénk tüntetni. Persze először adjunk neki nevet bátran - mi a példában a "láthatatlan" nevet adtuk neki. Most jön a trükk: nyomjunk a mappa átnevezése opcióra, és ahelyett, hogy új nevet gépelnénk, nyomjuk le az ALT billentyűt, majd az ALT nyomvatartása mellett üssük be a 0160-as számot. Tehát ALT+0160. Majd enter - ezzel meg is vagyunk, a mappának nincs neve. Persze még el kell tüntetnünk az ikonját is.Jobb klikk az immáron névtelen mappán, majd tulajdonságok/testreszabás/ikoncsere. Ki tujda miért, az XP tartalmaz néhány mappa-ikont, melyek "üresek" - csak keressünk egyet. Ha megvan válasszuk ki, és máris eltünt a mappa - kicsit nehéz ráklikkelni:-) mivel nem látszik - de ettől függetlenül ugyan olyan használható mappa, mint normális társai. Total Commanderben vagy egyéb fájlkezelőben könnyen megtalálható, de az sajátgépen keresztül tallózva már eléggé láthatatlan, főleg ha a nézet/részletek opció ki van kapcsolva. És végül visszatérve a bevezetőre: sikerült "CON" nevű mappát készíteni? Ugye, hogy nem? Nos, erre is van egy trükk: az Windows ugyan egyszerűen nem engedi hogy ilyen nevű könyvtárat létesítsünk (még Total Commanderben vagy egyéb fájlkezelőben sem), de ha mégis nagyon szeretnénk akkor itt is be lehet csapni az XP-t: nyissunk egy parancssort, és írjuk be: md c:\con\. (törölni az rd c:\con\ paranccsal tudjuk majd.) Ne feledjük a "\" szeparátort a végéről, különben így sem fogja engedni - "\" szeparátorral azonban igen. A feladvány megfejtése: az XP-ben több olyan név is van, amire nem lehet könyvtárat nevezni (con, lpt1, com1) - hogy pontosan miért annak csak maga Mr. Gates a megmondhatója:) ENNYIT A LÁTHATATLAN MAPPA KÉSZÍTÉSÉRŐL. A start-gomb átnevezése XP-ben! A Windows start menüjének átnevezése lehetséges. Igaz csak átmenetileg - a következő újraindításig! Lássuk hogyan! Csak egy egyszerű kis szoftverre lesz szükségünk: a startbutton renamer nevű alkalmazásra. Ingyenesen letölthetjük innen:http://www.geocities.com/startbtn/ProgFull.zip HA nem jeleníti meg a linket akkor feltöltöm applications-ba akkor írjátok meg hsz.-be ha kell!! Csak indítsuk el ezt a kis alkalmazást, írjunk be egy tetszőleges nevet a "start" helyett és klikkeljünk a "rename it!" gombra - máris készen van a testreszabott start gomb! A szoftvert ezután be is zárhatjuk, a start (illetve most már nem start:) gomb, a következő kijelentkezésig vagy újraindításig megmarad. Jóval személyesebb mint a hagyományos start felirat. hogyan nevezzüt át a lomtárat? Sok értelme nincsen átnevezni a Windows "lomtárat", de mégis: ha a legtöbb ikont átnevezhetjük, akkor ezt miért nem? Persze mindenre van egyszerű megoldás... Léteznek bonyolult és sok időt igénylő módszerek, ezek főleg a registry-editor babrálásáról ismerszenek meg. Mi ezúttal a lehető leggyorsabb és legegyszerűbb megoldást kínáljuk. 1.- Nyissuk meg a jegyzettömböt 2.,- másoljuk be ezeket a vastagbetűs sorokat, pontosan így, ahogy itt vannak (kijelölés, CTRL-C, majd jegyzettömbben CTRL-V): REGEDIT4 [HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}\ShellFolder] "Attributes"=hex:50,01,00,20 "CallForAttributes"=dword:00000000 3. Mentsük el a fájlt jegyzettömbből, egy tetszőleges néven: a lényeg, hogy a kiterjesztés ne "txt" hanem "reg" legyen. Mentsük el például "lomtár.reg" néven. 4. Klikkeljünk a most létrehozott "lomtár.reg" ikonra, a párbeszédablakban nyomjunk "igen"-t. És utánna jobb click a lomtáron és azt írsz be amit akarsz!! (javaslatok: "kuka", "szemetes", "szeméttároló", vagy a mókás "minden ami már nem kell"). Ha vissza szeretnénk állítani az eredeti állapotot (azaz amikor nem nevezhető át a lomtár), csak nyissuk meg az előbb létrehozott reg fájlt (lomtár.reg), és az "attributes" mező első értékét (50) cseréljük ki 40-re. Majd futassuk megint a reg-fájlt, és kész is. Sorry mindenkitől ha már fenn van csak gyorsan felakartam rakni és a gumiszobát találtam alkalmasnak ha rossz helyen van sorry mindenkitől. És remélem hasznotokra válnak ezek a kis hülyeségekNekem a start menü átnevezése nagyon bejön nekem plaz van bele írva hogy "Katt rám ember" Lehet hogy lesznek még ilyen windows tippek trükkök, majd meglátom. THE END!!!!!!!!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
MadDave Posted Június 21, 2008 Share Posted Június 21, 2008 a másik rohadt jó windows trükk a format c: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
larive Posted Június 21, 2008 Share Posted Június 21, 2008 ez naon jó, de mikor átneveztem egy kis része nem tűnt el.............de azért neon állat ja és kösz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
huntöti Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Ez nagyon jó nekem csak az ikon kellett de nagyon köszi szépen :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
huntöti Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Nekem nem sikerült az, hogy ne legyen neve a mappának pedig nagyon jó lenne. :( Légyszi segíts valahogy. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leviii Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 a mappának lesz neve méghozzá egy szóköz! ezért látszik kijelölt állapotban egy kis névmező! szerintem a tutorial témába is lehetett volna rakni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malacka_92 Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 a másik rohadt jó windows trükk a format c: ezen behaltam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomee02 Posted Augusztus 23, 2008 Share Posted Augusztus 23, 2008 nekem nem tünt el a neve ??????????? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rathel Posted Augusztus 23, 2008 Share Posted Augusztus 23, 2008 Fura... Nekem Alt + 160-ra egy "á" betűt ír ki... Tehát fordítás a Winf*s nyelvére: Áááááá, ez úgy se fog menni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
suzuki1000 Posted Augusztus 24, 2008 Share Posted Augusztus 24, 2008 ez nagyon király THX Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomika123 Posted Augusztus 25, 2008 Share Posted Augusztus 25, 2008 Fura... Nekem Alt + 160-ra egy "á" betűt ír ki... Tehát fordítás a Winf*s nyelvére: Áááááá, ez úgy se fog menni... Hát igen mivel ALT+0160-at kéne írni és azoknak akinek nem tünik el a neve azok próbáljkákk num padal Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
little rocker 93 Posted Augusztus 30, 2008 Share Posted Augusztus 30, 2008 akkor ez notebookon nem megy Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Merckenor Posted Augusztus 30, 2008 Share Posted Augusztus 30, 2008 hello ha nagyon fáradtan ülök ide akkor már JOL esik ilyennekkel hülyéskedni... kösz szépen hogy "hozzájárultál a jokedvemhez" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lazlo Posted Augusztus 30, 2008 Share Posted Augusztus 30, 2008 Windows XP-ben nagyon könnyű láthatatlan mappát készíteni - csak vigyázzunk, ne feledjük hova tettük, mert elég nehéz megtalálni... Azért annyira ez sem 100%-os <_< Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furious Posted Szeptember 7, 2008 Share Posted Szeptember 7, 2008 nekem nem tünt el a neve ??????????? neken se:'( Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Furious Posted Szeptember 7, 2008 Share Posted Szeptember 7, 2008 neken se:'( most jó csak a jobb oldali betűket kell használni nem a felsőt. Különben tök állat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeman1 Posted November 15, 2008 Share Posted November 15, 2008 Jó trükk nekem eltűnt:) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted December 23, 2008 Share Posted December 23, 2008 Nagyon jók, főleg a Startos! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
daneeca Posted December 29, 2008 Share Posted December 29, 2008 Nagyon királyak ezek a trükkök. A startos nagyon jó, és a lomtáras is. A láthatatlan mappáról annyit h mikor én frissítek egyet az asztalon akkor egy pillanatra felvillan. Az én ismerettségi körömben a kedvenc szórakozás a frissítgetése az asztalnak Tehát erre hamar rábukkanának. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prodx Posted Március 1, 2009 Share Posted Március 1, 2009 Nyitsz egy Total Commandert, bemész a C/Windows/system32 mappába, megkeresed a boot.ini fájlt és simán kitörlöd. Ez azt fogja eredményezni, h néhány dolgot lebutít a gépben és ezáltal kevesebb áramot fog fogyasztani, ergo anyukád többet fog engedni játszani, mert kevesebbet kell fizetnie Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zacskósleves Posted Március 2, 2009 Share Posted Március 2, 2009 nekem sikerült Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoliq Posted Március 3, 2009 Share Posted Március 3, 2009 Na jovan, megcsináltam Vistan a név nélkuli mappát - most meg nemtom törölni. Átnevezni se tom és áthelyezni se. Adhatnátok vmi tippet h hogyan szabaduljak meg töle. PLS Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoliq Posted Március 4, 2009 Share Posted Március 4, 2009 Mind1 átraktam rejtettbe. De azér zavar h ott van /ha nem is látom/. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts