WuuWuu Posted Május 30, 2008 Share Posted Május 30, 2008 Ugyanolyan jól teljesítenek az iskolában matematikából a lányok, mint a fiúk azokban az országokban, ahol nagyobb figyelmet fordítanak a nemek közti egyenlő bánásmódra - írta a Science című amerikai tudományos magazin egy firenzei kutatás eredményeire hivatkozva. Luigi Guiso, a Firenzei Európai Egyetem kutatója vizsgálódása során összevetette a 2003-as PISA-felmérések eredményeit azokkal az indexekkel, amelyek az egyes országokban a férfiak és a nők közti egyenlő bánásmód érvényesülését tükrözik. A 15-16 éves diákok tudásszintjét mérő PISA-felmérések általában azt mutatják, hogy a lányok jobban teljesítenek a szövegértés terén, mint a fiúk, és a fiúk pedig eredményesebbek a matematikai feladatokban, mint a lányok. Guiso kutatási eredményei szerint Norvégiában, Svédországban és Izlandon, ahol jobban érvényesül a nemek közti egyenlőség, jelentősen kisebb volt a különbség a fiúk és a lányok között a matematikai teljesítményben, sőt előfordult, hogy egyáltalán nem is volt különbség. Ezzel szemben Törökországban és Olaszországban, ahol sokkal kevésbé fontos szempont a nőkkel szembeni egyenlő bánásmód, a lányok előnye a megszokottnál is nagyobb volt a szövegértési feladatok terén, és rosszabb eredményt értek el a matematikai tudást mérő feladatokban. A kutatás meghökkentő eredményét az MTI osztotta meg velünk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thundertibor-alexei Posted Május 30, 2008 Share Posted Május 30, 2008 Mi az hogy nem egyenlő bánsásmód van Török meg Olaszban. Fiukat agyonverik, lányoknak meg kényeztetik? Vagy Fordítva? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fiero Posted Május 30, 2008 Share Posted Május 30, 2008 Úgy néz ki, hogy én titokban lány vagyok. A szövegértés nekem is sokkal könyebb, mint a matek. Egy apró érdekesség a hírben: "PISA-felmérések". Ez elmosolyogtatott Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK15 Posted Május 30, 2008 Share Posted Május 30, 2008 Nemtom szerintem európában mindehol ugyanolyan a bánásmód Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thundertibor-alexei Posted Május 30, 2008 Share Posted Május 30, 2008 Úgy néz ki, hogy én titokban lány vagyok. biggrin.gif A szövegértés nekem is sokkal könyebb, mint a matek. Egy apró érdekesség a hírben: "PISA-felmérések". Ez elmosolyogtatott smile.gif Csak úgy általánosságban, A lányok többségénél a jobb agyfélteke fejlettebb, Mig a fiúknál ált. a bal agyfélteke fejlettebb. A Bal oldal, a matek, nyelvtan, és memória optimalizálásárért felel. Míg a jobb a mozgás, zene, művészet és térérzékelésért felel. Ha ez az egyensúly felborul akkor beszélünk "egyéniségekről" A balok, jobban tanulnak, apránként tanulnak, de kicsit agyilag rövidek, a jobb diszgráfiás, figyelemzavaros és sokkal jobb rálátása van a nagyobb dolgok halmazára. És ELVILEG ez hatást gyakorol az ember szexuális hovatartózására is (inteligensebben nem tudom megfogalmazni) Tehát a Jobbos Fiúk hajlamosabbak a homokozásra,figyelemzavarra, ocsmány irásképre, de sokkal találékonyabbak és művésziebbek. Pl. Freddy Mercury A Balos lányok meg általában azok,akik mindenkit lealáznak a tanulásban, de senki se várhatja tőlik, hogy valami forradalmiat alkossanak. Pl. Stréber Szerk: A jobbos fiúk nem minden esetben hajlamosak a buzulásra, csak a nagyon szélsőségesen esetek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK15 Posted Május 31, 2008 Share Posted Május 31, 2008 te aztán télleg szakértő vagy Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
thundertibor-alexei Posted Május 31, 2008 Share Posted Május 31, 2008 Olvastam valahúnn Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Június 1, 2008 Share Posted Június 1, 2008 Hehe, nagyon jó Mintha nem bánnának mindenhol ugyanúgy... Jajja fiúk mennyire rosszcsontok, stb. Általános iskolában szerinem elterjedtebb a fiúk "elnyomása", mint a lányok diszkriminációja (legalábbis nálunk) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts