kamasz Posted Május 27, 2008 Share Posted Május 27, 2008 Sziasztok! A kérdés az lenne, hogy lehet-e ékezetes karaktereket kezelni batchben? Vaalamint az megoldható, hogy a háttérben fusson az alkalmazás (nem a tálcán!)? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kosztur Posted Május 28, 2008 Share Posted Május 28, 2008 szerintem az ékezetet nem lehet megoldani, de a háttérbe futtatást igen http://www.abyssmedia.com/downloads/quickbfc.exe én ezt használom, nekem bejön Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamasz Posted Május 30, 2008 Author Share Posted Május 30, 2008 Köszönöm szépen meglesem!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GamesBond Posted December 16, 2010 Share Posted December 16, 2010 Szia! Minden olyan karakter kezelhető akár MSDOS -ban, akár command line ban amelyet az adott kódlap támogat. A baj akkor van, ha használsz őíűö karaktereket, és a rendszer kódlapja nem magyar (852, vagy Windows 1252). A tálca nélküli futtatás alapból nem megoldható. Olyat tehetsz hogy elindítasz egy CMD-t és bujtatva onnan hívod "CALL" parancsal De ettől még látszik. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts