gregtom6 Posted Május 20, 2008 Share Posted Május 20, 2008 Hy mindenki! Kristálycukrot vettünk,és ha csapvízbe tesszük, befeketíti a vizet,de annyira,mintha kormos lenne. Kristályvíznél nem történik ilyen jelenség. A kérdésem,h ez milyen kémiai hatás? eddig ilyet soha sem tapasztaltam, pedig mindig ilyen cukrot veszünk. Megpróbáltam másik cukorral is,akkor sem történik ilyen, úgyh a vízzel lesz vmi,de akkor sem értem,h mitől... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arbiter Posted Május 20, 2008 Share Posted Május 20, 2008 A kristálycukor tulajdonképpen szén, szval ha befeketedik, akkor valamilyen oxidációs folyamat mehet végbe. De nem vagyok túl jó kémiából (3), szval ennél kimerítőbb választ majd valakitől mástól fogsz kapni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deryck Whibley Posted Május 20, 2008 Share Posted Május 20, 2008 és ez egyébként hogy működik? csak belerakom a vizbe a cukrot és hagyom állni? kiváncsi vagyok rá Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregtom6 Posted Május 20, 2008 Author Share Posted Május 20, 2008 De nem a cukor feketedik be,az fehér marad, a víz lesz fekete csak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregtom6 Posted Május 20, 2008 Author Share Posted Május 20, 2008 hagyom állni,akkor beszürkül,felkavarom, mintha szenet kevertem volna a vízbe... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Május 20, 2008 Share Posted Május 20, 2008 sztem a Klór miatt feketedik be a víz..d.e 2es voltam kémiából szal ez csak tipp Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arbiter Posted Május 20, 2008 Share Posted Május 20, 2008 Lehet megtaláltad az ifjúság forrását! A helyedben gyorsan szabadalmaztatnám! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregtom6 Posted Május 20, 2008 Author Share Posted Május 20, 2008 Lehet,h épp fertőtlenítik a vizet,és a klór a cukorral kölcsönhatásba lép. Na mind1,akkor is elég fura,még nem tapasztaltam ilyet. Nem mégsem,mert a másik cukor ugyanabban a csapvízben nem lesz fekete. Visszavontam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregtom6 Posted Május 20, 2008 Author Share Posted Május 20, 2008 Nem mégsem,mert a másik cukor ugyanabban a csapvízben nem lesz fekete. Visszavontam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Május 20, 2008 Share Posted Május 20, 2008 Őőő... Ha a cukrot hagyjuk állni a vízben, akkor abból nem cukorkristály lesz (ha kicsapódik az üveg falára) ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Május 20, 2008 Share Posted Május 20, 2008 C11H22O11 + H2O elviekben... Nézd meg mi van ráírva a cukor zacskójára. Tartalmaz adalékanyagot és milyet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
larive Posted Május 20, 2008 Share Posted Május 20, 2008 ajha,,,,,ezt tuti kipróbálom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuuWuu Posted Május 20, 2008 Share Posted Május 20, 2008 Nagyonjó hogy mekkora nyomozás folyik itt bejön Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
(RBE) Posted Május 20, 2008 Share Posted Május 20, 2008 Ezt már én is tapasztaltam teánál (sima, nem ízesített), nem raktam bele citromlevet + sokáig főztem és olyan lett a színe, mint a füstüveg étkészleté Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vadri Posted Június 18, 2008 Share Posted Június 18, 2008 ezt tuti ki fogom egyszer próbálni(kár hogy most nem otthonról gépezek és nincs rá lehetőség) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
snoopdogg Posted Június 18, 2008 Share Posted Június 18, 2008 Ha cukrot vízbe raksz abból glükóz lesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atomika Posted Június 18, 2008 Share Posted Június 18, 2008 de nem ez volt a kérdés, hogy mi lesz belőle... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malacka_92 Posted Június 18, 2008 Share Posted Június 18, 2008 pedig alapból nem szabadna feketednie. gondoljatok a limonádéra. az se lesz fekete a cukortól. szerintem a vízbe került valami cucc, ami ijen reakcióba lép a cukorral. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vadri Posted Június 22, 2008 Share Posted Június 22, 2008 kipróbáltam,nekem nem működött Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gangster_dany Posted Június 22, 2008 Share Posted Június 22, 2008 Szerintem tuti hogy vízbe van valami idegméreg... Egyébként városban laksz? Mert úgytudom ott izomból nyomják bele a hipót... Village Water 4ever Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristangyerek Posted Június 22, 2008 Share Posted Június 22, 2008 Szerintem a cukrot tedd inkább a teádba mert azt mindenki tudja mi fog történni(gy.k.:édesebb lesz)és mi sem erőltetjük magunkat:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mester1492 Posted Június 23, 2008 Share Posted Június 23, 2008 Megoldás: a csapodból nem csapvíz, hanem sósav folyik . Akkor szénné válik... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Június 23, 2008 Share Posted Június 23, 2008 És azt tudjátok milyen reakcióba lép a Cl a C11H22O11-el és mi lesz a végtermék? Mert ha igen akkor meg is van a válasz a kérdésre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted Július 1, 2008 Share Posted Július 1, 2008 itt a cukorrol és a vizről volt szó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
magyar0 Posted Július 1, 2008 Share Posted Július 1, 2008 Hívd fel a helyi víztisztítót mert nálad valami nincs rendben xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
snoopdogg Posted Július 6, 2008 Share Posted Július 6, 2008 creoque azért mondta mert ha túl klóros a víz akkor történik ez..istenem -_-" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragster19 Posted Július 6, 2008 Share Posted Július 6, 2008 Ez a hír: KACSA! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BE3NC3 Posted Július 6, 2008 Share Posted Július 6, 2008 Szerintem a festéket kihagytad az adalékanyagok felsorolásánál Az én limonádém valahol még az iható színű folyadékok halmazába tartozik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marky18 Posted Július 6, 2008 Share Posted Július 6, 2008 A klór+cukorból mi lesz? Talán szén? Most nincs előttem semmi segédanyag, semmi anyagfelépítés Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
themaster Posted Július 8, 2008 Share Posted Július 8, 2008 a cukor égetésékor elöször karamell utána cukorszén keletkezik, de olyat hogy a vizet befeketíti még nem tapasztaltam:P Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts