Gospel Posted Május 11, 2008 Share Posted Május 11, 2008 Na volt ez a téma ami nekem nagyon tetszett csak a ma történtek miatt elveszett, úgyhogy újra. No aggyisten pályinkás szépjó reggöltöt, itt ülök a Pestával aki nagyon mívelt ember mint a telköm mer a Pesta az ám kijárta a 4 elemit, a Bözske volt a tanítója oszt hohoho mindög mögpedrem a bájszom amikó a Bözske lehajolá a réten ahová én viszem kifele a tehenet meg a disznajakat szaratni e tépni egy szíp szál virágot. Mondom te Bözske e nagyon szíp lyán vagyol e gyüssz e a bokorba pájzánkodni e. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Május 11, 2008 Share Posted Május 11, 2008 Aggyon az isten szomszéd! Hát most látom csak, hogy eltűnt a témám valami teknológi probléma miatt. Ejj, ezekkel a mai gépekkel mindig csak gondok vannak, biztos ezért veszett el a témám. Ejj, ha én érteném is, hogy mi-hogyan működik ezeken a számítógépeken.. Ejj, de jó lenne az ! A mai világ meg van bolondúva sajnos ! Mindent csak kitalálnak, de használati útmutató már nem írnak melléjük. Bezzeg a fiatalok használati útmutató nékül is tuggyák kezelni ezeket ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rathel Posted Május 12, 2008 Share Posted Május 12, 2008 Aggyon isten jóreggöltöt! Nem ríg gyüttem haza a mezőrül, és mit látok? Egy büdös kis suhanc ott kiáltja, hogy "Sanyi!Sanyikám!" Bezzeg az én időmbe nem voltak ilyen embörök! Mi hazaértünk a mezőrül, megettük a jó tál levest, osztan takarodó vót! Nem vót ilyen teknő zene, vagy tudom is én mi a kender! Leültem most erre a számológéphez vagy mi a kender ez, osztan megkerestem ezt abban a gógléban, vagy hogy kell ejteni, ezt az ódat!! Végre egy normánis ódal, ahun lehet beszígetni mindenrűl! Hát morze barátom, milyen az ideji termés? Nálunk megy a vetés, de nálunk a faluba, minden hétvégin csűrdöngölőt tartanak a fiatalok. Olyan hangok vannak, hogy még a vén remete is meghallja a falu végirűl, ahun van a folyó! Na megyök, lehúzok egy jó tavalyi pálinkát! Mindenkinök további kóbászos csípős húrkás szíp jó napot! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Május 12, 2008 Share Posted Május 12, 2008 Magának is jó napot Rathel úrfi ! Hát magának biz isten naggyon jó kerte löhet, ha megy a vetés. Ínnálam minden masodik nap esik az eső, de jígeső ám ! Már a fél vetésemet everte ez a fránya jígeső, ejjj... A vígín még az lösz, hogy eköll mönnem a piacra. Az idei év bizony nem jó a termésnek... ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malarki Posted Május 12, 2008 Share Posted Május 12, 2008 Hogy az Isten bajsza pörkölje meg azt aki elgyugta a hsz-einket! Mégis hunnan tuggyam hogy mit fírkálmányoztam ide enekelőtt? Ugyhogy csak annyit mondok: NEFÜRGYÉLE! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
themaster Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 hogy az a jú isten ágyon meg titeket, várjá míg a pista begyün a lakásba szántani:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
matala Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 hinyehunya Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
B+n+ Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Hátat eza meg hogya gyün idej? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
phz Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Hát ín hunnan a rákbú tuggyam? No megyek szántani meg a riskát ötetni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Ne is tudom, hugyan neim talatam meg ídáig eztet a topiktot vagy mi a kínkeserves kengyelit neki. Kípzeljítek, ma ahugy fűkeltem a mezőn a déltáni alvásbúl, fut felim az asszony, hogy mi a francot tsinalok! Mondom: Büzsi ne ugassá, mert letépem a szájad! Erre Ő: kossojjá öreg. Erre én: kossojjá asszony!... Délután már kettű bűrűnddel hasítottam a traktoromon 20-al, csak úgy sűvített a pödrött bajszum. Aztán gyütt szemembe az egyik ivós cimboroám, és elmeséltem nekije a törtínteket. Aszonta ő ketté hasította vulna ja zasszonyt. Erre én: barátom szerinted mi van ebben ja két böründben? Nuh mindegy megyek tovabb, mert itten vagyok a parkolóba a 6-os főjutón, aztán valami lapszámítógépről írok, ami kamu műholddon továbbítja jaz üzenetemetet és mennem kéne elassni jaz asszonyt. Tehénszarosjoestít kivanok tovabb! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malarki Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Hát minden jómunkásember Riskának híjja a tehenét? Az enyím Bözske. vagy most nem a fehérnéprű pofálunk? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Há nincs valakinek eladó disznajai ? Már kőne vennem párat, de senkinek sincs eladó disznaja. A jó kis kóbász meg nem terem meg disznajok nélkül. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malarki Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Hát nekem a Bözske must fialt egy rakást. Vagy most se a fehérnéprű pofálunk? Ha nem hát vóna itt egy hasa gyisznó, akkra a sonkája hogy 2 házba se férne be. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 No hát akkó hónap majd megnézem azt a disznajt. Asztán majd megállapodunk az árról. Na adj' isten szomszéd, mennem kő kapáni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
B+n+ Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Hátat én a bodribúl dzsinálok szalonkát. Há mert mint a mondást ismerjük: kutyából leszen ám a szalonka! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Adjon isten jónapot! Hát gondótam bekukkantok mán ide is! Azt a kutyát meg ne egye meg szomszéd, mer még fertőzést kap! No megyek is kapáni, mer a asszony má nagyon ideges. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
phz Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Pajtások én má milyön KokasHerePökűtet ettem azt a fűzfánfütyölűrézangyolát... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Na, meggyüttem a kapálásbó. Az asszony most veti el a paprikákat én meg most vacsorázok füstőt sonkát meg jó kis házi kenyeret. Aztán majd vacsora után ki kő menne bezárni a tikokat. Tegnap rám támadt a kakas, alig tudtam leszedni magamrú. Remélem, hogy ma nem fog megint agyon karmolni az a a kakas. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malarki Posted Május 15, 2008 Share Posted Május 15, 2008 Hádejónapot komák! Kéne nékem egynéhány jó markos legény felkapányi a kertet. Két ice bor és zaba a fizetség meg enynéhány peták. Aki akar gyünni az gyűjön. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospel Posted Május 15, 2008 Author Share Posted Május 15, 2008 Áj nem jól van az úgy e, há most gyüvök a fonóbúl, kombájnnal mentem oszt a lyányok rögtön el is szégyellették magukat e mer még egy ilyen derék lögény nem akad ezen vidéken e. No megyek hejj pedrem bájszom kintekunta megtapasam a disznajak alatt a szart oszt belefekszöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malarki Posted Május 15, 2008 Share Posted Május 15, 2008 Hát maga meg mit szítt, embör? Döngölt desznyószaron alszik? na mindgey, minden jómunkásembernek jóccakát. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lovetta Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 azádóját milyen topik ez he??? ölég fure more.. elég nehéz volt leírni így Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazy girl99 Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 (Vmiért ti páran azt hiszitek, hogy a parasztos beszéd az ilyen össze-vissza van, pedig sok helyen van ilyen és ez nem feltétlen n helyett ny meg ilyenek. 1szerűen csak ö-vel beszélnek és ehhez hasonlók, megmutatom ) Most pedig léírok valami netrül szödött szövegöt, oszt beírom tanyasi másnévön parasztos módon: A PirateClub égy magyar internetös fórum, mely 2004. október 10-én kezdte mög működésit. Korlátlan, reklámmentes, gyors tárhely képeidnek, regisztráció nékül, ingyen! Wikipédia: Ez égy korábbi mögbeszélésöket tartalmazó archív közösségi lap. Né változtassál rajta. Ha föl akarsz éleszteni égy itt szereplő mögbeszélést, vitát, az aktuális lapon tögyed! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malarki Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 OFF: crazy girl99, amiről te beszél az a tájszólás, ami tájegységenként változik. A parasztos beszéd igazából az igazi magyar nyelvet jelöli, ahogyan a középkori magyar jobbágyok megőrizték. A ma elismert beszédforma az úrias, nemesei, művelt körök nyelvezete, ez már sok-sok változáson ment át, visznyulva az éppen akkori nagyhatalmi helyzethez. A parasztoknak nem volt érdeke hogy változtasson a nyelvén, még örült is hogy legalább azt megtarthatta. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospel Posted Május 19, 2008 Author Share Posted Május 19, 2008 Hinnye de míveltek vágytok vala. Mint a Pesta akinek megvan a 4 elemije. Vótam ma falu diszkajba kombájnnal hát az vót ám a mulaccság e olyat ocsúdtam is a padlajára a diszkajnak hogy a szomszéd tehenész lyány a Bözske is megirigyölte. Tök mind1, a topik lényege hogy tájszólásosan, furcsán és általában egyes népcsoportokra emlékeztető módon írjunk, törve a magyart, ezáltal lesz a téma vicces. Lényeg a szórakoztatás és a szórakozás, nem kell ezt jobban elmélyíteni. A gumiszoba azért van hogy leereszd a fáradt gőzt, mert nem rendelkezik mindenki gumiszobával ahol kedvére ordibálhat és zúzhatja a falat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 Hali ! Ni mán Gospel subejda öccse merre kovájogtál azzal a gépálattal he ! Majd leszen fenyittés azé mer elkolbászolsz a téeszcsé vagyonával grasszálni a falubuliba ! Merre ferdül a világ tengelye ha mán ezt kell elvisenem ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 No látom a távollítemben sok jó és rossz dolog ehangzott ittön ! Há kípzeljítek e, hogy a T onlájn szógátatónak elopták a vezéküket vagy miket e. Osztán 3napig nem vót intőnet vagy mi a fenének monják ezt. Na jó van ennyit akaatam csak, további jaó munkát mindenkinek. Osztán a disznajokat etessétök meg ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
crazy girl99 Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 Oké, embörök, én csak kitárgyaltam eszt a dógot, hogy tuggyátok, mi a nagy helyzet. További jó parasztkodást :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pirateclubuser Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 Anemjóját há milyen topikot kő má itten olvasnöm, marinene átösött a kerítésön. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enyimehe Posted Május 26, 2008 Share Posted Május 26, 2008 Netehé! Há má' millyentet beszínek itten a sok nípek mán. Ejj de hinyehunya dógokrú teccenek itt beszényi no. Meek is oszt jóu megötössem a disznyóúkot, meg a tiket, mee mingyá nemtommilessz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts