polluter Posted Április 15, 2008 Share Posted Április 15, 2008 http://torrent.hu/e107_files/downloads/csoda1.swf ezt én nemtudom mire véljem de eléggé nagyokat néztem ha valaki tud erre értelmes magyarázatot annak örülnék.. bocs nemtudom volt e már itt valahol deamúgy kerestem és nemtaláltam ilyet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Peti1000 Posted Április 15, 2008 Share Posted Április 15, 2008 Már fent van 2x is ha jól tudom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polluter Posted Április 15, 2008 Author Share Posted Április 15, 2008 akkor bocs.. mondom én nemtalálkoztam egyel sem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunyi Posted Április 15, 2008 Share Posted Április 15, 2008 ezt már én is láttam párszor, a magyarázata sima matek, a 9el oszthatók mellett ugyanaz a jel van, és az esetek többségében(lehet h mindig ebben most nem vagyok biztos) 9el osztható számot kapsz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Április 15, 2008 Share Posted Április 15, 2008 Aha, azt hiszem, hogy vannak ilyen spéci számok. Meg azért egy magas szintű matekos megoldja ezt Szerk.: hibás!! 18-ra gondoltam és nem sikerült Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariszt Posted Április 15, 2008 Share Posted Április 15, 2008 Akkor benéztél valamit..Mert ez 100% hogy müködik ...mert ha elvégzed amit öir egy kilencel osztható számot kapsz és az összes 9el osztható számnál ugyan az a jel van....(cksa uygebér ezt váltogatja ohgy ne legyen olyan feltünő)..Cask a tisztázás miatt irtam ezt le.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DriftKing Posted Április 16, 2008 Share Posted Április 16, 2008 ezt ismertem. tényleg mindig 9cel osztható számot kapsz (legfeljebb 81-et, ezért 81-ig a 9cel osztható számok mellett ugyanaz a szimbólum van) de a jobb megértés érdekében ha felírod általánosan egy kétjegyű számot: 10x+y. ebből levezetve: 10x+y-(x+y)=10x+y-x-y=10x-x=9x (és itt van a 9es szorzó) innentől kezdve meg már nem is csoda... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TR4KI Posted Április 17, 2008 Share Posted Április 17, 2008 Jujjj már volt fenn párszpr te még mijndig hihetetlen... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsirke Posted Április 17, 2008 Share Posted Április 17, 2008 Ebben nincs semmi trükk Egyszerű a magyarázat Ha tizen valamennyire gondolsz akkor mindig 9 a végeredmény. Például: 15-> 1+5=6 15-6=9 Huszonnál az eredmény mindig 18. Harmincasoknál mindig 27 Negyveneseknél mindig 36 Ötveneseknél mindig 45 Hatvanasoknál mindig 54 Hetveneseknél mindig 63 Nyolcvanasoknál mindig 72 Kilencveneseknél meg 81 És ezen számok mellett ugyanaza jel van Ennyi! És minden újabb próbálkozásnál cseréli a a jeleket! :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuky Posted Április 17, 2008 Share Posted Április 17, 2008 lol eddig hittem benne vagyis banyaltam mint állat de kösssz a felvilágosítást... :lol: :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
g@besz Posted Április 17, 2008 Share Posted Április 17, 2008 köszi az infót mindigis kiváncsi voltam rá, hogy működik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
edithke Posted Április 19, 2008 Share Posted Április 19, 2008 nekem 2x nem találta ki -.- Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Destro Posted Április 19, 2008 Share Posted Április 19, 2008 ha neked 2x nem taklálta ki akkor nem tudsz számolni, mert nem kitalálja, hanem mindig ugyanazt azt az elvet követi. Már ismertem, de köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Április 20, 2008 Share Posted Április 20, 2008 Oké az elvet értem, de mivel magyarázzátok, hogy több jel is van és mindig azt a jelet adja ki ami annál a számnál van, amit kigondoltál ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DriftKing Posted Április 20, 2008 Share Posted Április 20, 2008 Oké az elvet értem, de mivel magyarázzátok, hogy több jel is van és mindig azt a jelet adja ki ami annál a számnál van, amit kigondoltál ? basszus tényleg nem fogjátok fel? a kilenccel osztható számok mellett ugyanaz a jel van... cserélgethetik, mindenképpen 9cel oszható szám jön ki a számolásod végén (fenn már leírtam képlettel, nézd meg és gondolkozz...) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
winetou Posted Április 21, 2008 Share Posted Április 21, 2008 jaa xD elején megdöbbentem hogy hogy van , de aztán elolvasva a magyarázatokat leesett köcce Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Április 21, 2008 Share Posted Április 21, 2008 basszus tényleg nem fogjátok fel? a kilenccel osztható számok mellett ugyanaz a jel van... cserélgethetik, mindenképpen 9cel oszható szám jön ki a számolásod végén (fenn már leírtam képlettel, nézd meg és gondolkozz...) Akkor elmagyarázom mire gondoltam: Tegyük fel, hogy most csak 3szám van ottan felsorolva és mindegyik mellett egy-egy ikon van (3különböző ikon). Ez a három szám mondjuk legyen az 1 , 2 , 3 . Én megcsinálom azt az egyenletet és mondjuk kijön az 1 nekem. És akkor miért van az, hogy a 3ikon közül pont azt mutatja ami az 1mellett van ?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornbal Posted Április 22, 2008 Share Posted Április 22, 2008 hát pedig már szépen elmagyarázták miért is ez jön ki, többen is és elég érthetően, szóval te nem érted az elvet de hát akkor vonjuk össze az egészet kétjegyű szám, számjegyei x és y a szám felirható 10x+y ki kell vonni a számjegyek összegét, ami ugyebár x+y, tehát 10x+y-(x+y)=9x a végén tehát azt kaptuk, hogy a művelet során az eredmény mindig 9-nek a töbszöröse lesz, és ha megnézzük a szimbólumokat, akkor ezeknél a számoknál ugyanaz található, igy már érthető miért is "találja ki" mindig az előzőből következik hogy a lehetséges számok amiket a műveletsor eredményül ad, azok a: 9,18,27,36,45,54,63,72,81 a 90-t már nem kapahtjuk eredményül, x mint számjegy nem veheti fel a 10 értéket ugyebár, ez logikus na akkor megvannak a számok segítek kicsit egy szemléltető ábrával is 'Klikk a nagyításhoz' Na ha még igy is marad megválaszolatlan kérdés ezzel a hatalmas jóstehetséggel szemben, akkor már problémák vannak ott Amugy olyan jó a humorba ilyen faszságokat fejtegetni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Április 22, 2008 Share Posted Április 22, 2008 Hát még mindig nem értem, hogy ha például nekem a 89jön ki, akkor hogyhogy nem a 48 melletti ikont mutatja például ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kornbal Posted Április 22, 2008 Share Posted Április 22, 2008 na jó te csak viccből irosgatod ezeket, vagy télleg vmi baj van odabennt? XD meg miaz hogy 89 jön ki? akkor számolással is vannak problémáid csak az a 9db (vagy mennyi) szám jöhet ki eredményül, amit felsoroltam, és ami a képen is be van pirossal keretezve, más eredményt nem adhat, ahogy látszik a levezetésből is....... szerintem elég érthetően le van írva minden...... tuti csak viccből irod hogy nem érted, ezek után Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
winetou Posted Április 22, 2008 Share Posted Április 22, 2008 Tök egyszerű.... XD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Április 22, 2008 Share Posted Április 22, 2008 Hagyjuk, nem értitek a kérdésem . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Április 23, 2008 Share Posted Április 23, 2008 Akkor elmagyarázom mire gondoltam: Tegyük fel, hogy most csak 3szám van ottan felsorolva és mindegyik mellett egy-egy ikon van (3különböző ikon). Ez a három szám mondjuk legyen az 1 , 2 , 3 . Én megcsinálom azt az egyenletet és mondjuk kijön az 1 nekem. És akkor miért van az, hogy a 3ikon közül pont azt mutatja ami az 1mellett van ?? mert úgy lenne leprogramozva, h mindig az 1 melletti ábrát mutassa Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
respecta Posted Április 23, 2008 Share Posted Április 23, 2008 Hát még mindig nem értem, hogy ha például nekem a 89jön ki, akkor hogyhogy nem a 48 melletti ikont mutatja például ? a helyzet egyszeruen hogy nem johet ki 89.... mert barmilyen kejegyu szambol elveszed a szamjegyek osszeget 9-cel oszthato szam fog kijonni... es minden 9-cel oszthato mellet ugyanaz az ikon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Április 25, 2008 Share Posted Április 25, 2008 Az a helyzet, hogy ha minden 9-cel osztható szám mellett ugyanaz az ikon van, akkor elvileg kivétel nélkül mindig egy ikont kell kiadnia annak a gömbnek. Nekem pedig valamikor más-más ikonokat ad ki. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Április 25, 2008 Share Posted Április 25, 2008 mert az ikonokat minden körben cseréli, de úgy, h a 9el oszthatóak mellett mindig ugyan olyan ikon legyen... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
morze Posted Április 26, 2008 Share Posted Április 26, 2008 Örömmel jelentem, hogy megértettem a dolgot . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
respecta Posted Április 26, 2008 Share Posted Április 26, 2008 Jojjon mas is, es orommel leromboljuk az illuziojat, hogy csodak bizony leteznek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Április 27, 2008 Share Posted Április 27, 2008 Énnekem akkor sem sikerült Én úgy örülök amikor az ilyen kis matekos-hülyeségek nem sikerülnek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts