Loky Posted Április 7, 2008 Share Posted Április 7, 2008 Házivideót arhiváltam pár hónapja egy DV kameráról: felvettem az anyagot, VirtualDub-ban tömörítettem a videót Xvid-el, a hangot LameMP3-al, majd kiírtam CD-re. A minap megkértek, hogy vágjak ki egy részt belőle, mert el kellene küldeni a rokonoknak. Nekiálltam szintén VirtualDub-al, Home/End billentyűkkel kijelöltem a szükségtelen részeket, Video > Direct Stream Copy, Audio szintén Direct Stream Copy, Save as avi, 2 másodperc munka, és megmaradt egy kb 3 perces videót. De az történt, hogy megmaradt a végeredményben plusz 1o másodperc cselekmény, ami előtte van a teljes videóban. Kivágom ismét azt a 1o mp fölösleget, mentem, de mégiscsak ott van. Lehet kicsit homályosan fogalmaztam, de remélem érthető. Ez mitől lehet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balu17 Posted Április 13, 2008 Share Posted Április 13, 2008 azért van ott, mert valószínű 300 frame-enként van keyframe, és csak azok mentén tudsz vágni megoldás fast recompress a video-ra, nézd meg mekkora a vid bitrátája, xvid kodekbe állítsd be, és így mentsd ki..így lassabb lesz, de azt menti ki ami kell...direct stream copyval soha nem mented ki azt, ami kell, hacsak nem véletlenül pont úgy kell a rész Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucmac Posted Április 26, 2008 Share Posted Április 26, 2008 hali! nem tudom, hogy van a itt az oldalon már erre megoldás, eddig nem találtam. egy avi és egy mpeg videót szeretnék megvágni, de nem a hosszukat, hanem a kép aljából és tetejéből szeretnék levágni. tudtok erre valami programot? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
phz Posted Április 26, 2008 Share Posted Április 26, 2008 Hmm nem vok vmi nagy filmes de talán Virtual Dub, Sony Vegas, Adobe Premier... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gyulinho94 Posted Április 26, 2008 Share Posted Április 26, 2008 Sony Vegas a legjobb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kodax Posted Április 26, 2008 Share Posted Április 26, 2008 avid és sony vegas Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
L-P s.o.r.t. Posted Április 26, 2008 Share Posted Április 26, 2008 Én erre Virtual Dub-ot használnék. Ha nem akarsz semmilyen szűrőt, csak levágni a tetejéből/aljából: Video-->Filters...-->Add...-->null transform-->OK-->Cropping... Itt eldöntheted mennyit akarsz a videó széleiből kivágni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bucmac Posted Április 26, 2008 Share Posted Április 26, 2008 köszi az utóbbi tökéletesen bevált Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Loky Posted Május 1, 2008 Author Share Posted Május 1, 2008 Köszi szépen, működött a módszered Most már csak azt kell kitaláljam, hogy valahogy csökkentsem le a videó méretét 28 megáról 10 alá, hogy e-mailen küldhető legyen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spd Posted Április 18, 2009 Share Posted Április 18, 2009 [áthozva a prohardver fórumról, hátha itt kapok választ. legalább itt van pontosan a témába vágó topic is ] Üdv, Videószerkesztő/vágó programot keresek. Sokat próbáltam, egyik se tudta azt, amire szükségem lenne (vagy nem találtam meg benne, hogy hogyan kell). A felállás a következő: Forrás: 1db xvid file, benne egy mese sok része. Cél: feldarabolni az avit részenként úgy, hogy 1-1 részből ne lógjon át semmi a másik elejére/végére (pontosan a részek között kellene vágni, ott, ahol valami oknál fogva nincs keyframe) Feltétel: ne kódolja újra a teljes videot, kizárólag csak a vágás képkockáját tartalmazó blokkot/keyframe-ek közé eső szakaszt (ezt ugye nem lehet elkerülni). Tehát vmi full processing mode és direct stream copy kombináció kellene (windowst részesítem előnyben, de linuxos prg is jöhet) (ha valami speckó módon kell előcsalni a programban a funkciót, pl. paraméterezéssel, eldugott menüelemmel/párbeszédablakba ikszelgetéssel/irkálgatással) akkor kérnék egy menüsort/paraméterlistát/stb is, mert képes vagyok nem-megtalálni benne ) Ha bárkinek ötlete támad (azon kívül, hogy szerezzek be egy eleve darabolt release-t, vagy vásároljam meg lemezen), akkor légyszi írja meg. Előre is köszönöm a segítséget! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts