mileszendi Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 Könyvből film vagy inkább ne? A topikba várom, hogy melyek a kedvenc könyveitek amelyekből film készült vagy pont fordítva. Lényeg, hogy írjatok minél többet, mert én általában szeretem ha egy általam kedvelt book-ból jó movie-t csinálnak! Szóval várom, hogy kinek mi volt a legjobb, legrosszabb, legviccesebb, legkülönbözőbb fkönyvből film élménye! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mileszendi Posted Március 21, 2008 Author Share Posted Március 21, 2008 Kezdem a Vágy és vezekléssel! Nekem a könyv jobban tetszett, habár csak a film után olvastam el! A filmnek a befejezése volt kicsit furi de egyébként jó színészeket választottak és elég különös,de érdekes volt a különböző nézőpontból való megközelítéses technika. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsepi Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 Hát... Harry Potter: könyvben imádtam/imádom, filmben is tetszett Battle Royale: a könyv zseniális,a film nagy csalódás volt Interjú a vámpírral: könyvben szintén jobban tetszett (A kárhozottak királynőjét még csak elkezdtem, de már ttotál mász, viszont a filmet imádom ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GyureeHUN Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 Filmből kihagynak sok részt általában, csakhogy beleférje a 1,5-2 órába. A könyv részletesebb, és ott a fantáziára hagyatkozik az ember, ott te képzeled el a szereplőket, persze csak ha nem láttad a filmet, és nem befolyásol. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mileszendi Posted Március 21, 2008 Author Share Posted Március 21, 2008 A könyv szerintem is sokkal szabadabb és abba majdnem mindent beleláthatsz amit szeretnél. A film más mert ott az van ami és abból nehezen lehet mást kihozni. De azért néha eléggé el tudják találni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
boross12 Posted Március 21, 2008 Share Posted Március 21, 2008 könyvnél tettem le a voksom de nem ellenzem hogy filmböl könyv készül persze gond az ha az ember nek eszébe se jutt elolvasni akönyvet mert "láttam filmen" de azért valjuk be a gyürük urát sem ismerik enyien ha nincs a film... mileszendi: szerintem adhatál volna egy szavazó panelt a témához ugy szerintem jo ötlet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mileszendi Posted Március 22, 2008 Author Share Posted Március 22, 2008 Köszi az ötletet! Meg is valósítottam, úgyhogy mostmár szavazni is lehet hogy melyik a jobb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Don D Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 Egyértelmű a könyv mindig jobb!Vegyük példának a Harry Pottert a könyv hihetetlen jó!A film nekem annyira már nem jön be, ráadásul a könyvben vannak olyan dolgok amik a filmben nincsenek benne........ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
boross12 Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 hát nekem sem jött be a film a herry potter ben az 5 ik pl nagyon borzasztó volt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sbxslade Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 igen a HP az abszolút csak könyvben lehet jó. úgy áltlában a könyvek jobbak, és akkor kivételek a sci-fi és fantasy filmek, gondolok itt a Star Wars-ra. annak a hangulatát a könyv nem adja vissza soha Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
etooo Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 aki szeret olvasni, annak a könyv, mert minden sokkal részletesebben le van írva, és mivel nincs időkorlát sokkal több is én nem olvasok sokat de pl. a stephen king: végitélet könyv után a film elég illúzióromboló volt igaz jó régi film, de akkor is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caraffa Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 Az attól függ hogy mennyire jól csinálják meg a filmet. A mai átlag fiatalság nevében mivel nem szeretnek olvasni azért film. A régiek nevében akik még szeretnek olvasni azért könyv. Az én nevemben pedig is-is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.LACKA0670. Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 nem is tom...isis, mind2 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 Lássuk csak...pl olvastam könyvben a Forrest Gump-ot...nagyon tetszett, filmben szintén. Viszont az "Egy fiúról" nevezetű inkább könyvben tetszett csak. Szeretek olvasni is, de ha tehetem inkább filmben nézem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Face8611 Posted Március 24, 2008 Share Posted Március 24, 2008 Inkább a film mert nem szeretek olvasni Ha szeretnél valamit megköszönni akkor ITT!!! -------- Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mileszendi Posted Március 24, 2008 Author Share Posted Március 24, 2008 Nekem amúgy inkább a könyv. De szeretem ha filmet csinálnak belőle mert szerintem az sok embert rávesz hogy el is olvassa még ha előtte nem is tette. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pogany No1 Posted Március 25, 2008 Share Posted Március 25, 2008 A könyv mindig jobb. Ott saját magam képzelem el a világot, mellesleg sok filmből kihagynak részeket, meg módosítanak hogy eladhatóbb legyen. Bár eddig igazán csak egy ilyen adaptációba csalódtam, az az Eragon volt. Na annak a könyvhöz semmi köze nem volt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lac69 Posted Március 25, 2008 Share Posted Március 25, 2008 Hali ! Én a könyvre szavaztam bár van pár olyan klasszikus ami filmen is nagyon jó ! Példul : Kémek a Sasfészekben , Navarone Ágyúi , Piszkos Tizenkettő , Csillagok Háborúja etc... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Christine Posted Március 26, 2008 Share Posted Március 26, 2008 1000X inkább a könyv. Egyik nagy kedvencemet, a Galaxis Utikalauzt úgy elámerikai-blokbaszteresítették, hogy rossz volt végignézni. Mondjuk, hozzá kell tenni, hogy a britek is megfilmesítették anno a 80-as években, minisorozatot készítettek belőle, és az nagyon ott van színvonalilag. Szóval ha már könyvet akarnak megfilmesíteni, legalább csinálják jól, és ne változtassanak a történeten (legalábbis ne nagyon), mert az úgy se lesz jó. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lollercoaster Posted Március 26, 2008 Share Posted Március 26, 2008 stephen king könyvek jobbak könyvben mint filmben, harry potter is sokkal jobb könyvben, és az alien 2-t is olvastam könyvben, a film utána csalódás, nem úgy képzeltem el az egészet, sokkal félelmetesebbnek sz'al én a könyvre szavaznék... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuky Posted Március 26, 2008 Share Posted Március 26, 2008 film mert utálok olvasni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kita100 Posted Március 26, 2008 Share Posted Március 26, 2008 Film bár vannak olyan filmek pl.:HP,GyU amit elolvastam könyvben is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tranceboy16 Posted Május 26, 2008 Share Posted Május 26, 2008 Sztem is-is, mert pl a Stephen King-es Halálsoron hatalmas film, viszont a Battle Royal film egy kalap sz*r Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
larive Posted Május 26, 2008 Share Posted Május 26, 2008 hát általában a könyv mindig jobb..........Harry Potter,Arany iránytű,Battle royal,narnia............ez mind sokkal jobb könyvben................bár a Stephen King filmek el lettek találva.............na jó az arany iránytű film elég jó lett Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arbiter Posted Május 26, 2008 Share Posted Május 26, 2008 A könyv jobb. Vegyük pl. HP filmeket. Egy csomó mindent kihagytak a filmből. A filmben csak úgy történnek az események. Persze vannak jó könyv feldolgozások pl a Gyűrűk Ura, az a film nagyon tetszett.(És a könyv is!) Végszóként had idézzem egy régi osztálytársamat: "Hogy okos legyél ÓVASSÁ sokat!" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Posted Május 26, 2008 Share Posted Május 26, 2008 1000X inkább a könyv. Egyik nagy kedvencemet, a Galaxis Utikalauzt úgy elámerikai-blokbaszteresítették, hogy rossz volt végignézni. Mondjuk, hozzá kell tenni, hogy a britek is megfilmesítették anno a 80-as években, minisorozatot készítettek belőle, és az nagyon ott van színvonalilag. Tökéletesen egyetértek veled, nekem is a kedvencem az Útikalauz és soha nem gondoltam volna, hogy Douglas könyvét meg lehet filmesíteni, annyira irodalmi darab. S valóban a BBC remek sorozatot készített a könyvből, szinte tökéletesen visszaadva a könyv hangulatát. Úgyhogy vannak remek filmes adaptációk, de ezek a ritka kivételek, melyek erősítik a szabályt. Valóban a könyvek sokkal többet tudnak adni a filmmel szemben, de az olvasáshoz nem árt némi fantázia és képesség a gondolat szabad szárnyalására. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Remus Posted Május 26, 2008 Share Posted Május 26, 2008 Könyv.. HP könyv nélkül rohanós zagyvaság lett volna.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jack bauer92 Posted Május 27, 2008 Share Posted Május 27, 2008 attól füg miből akarnak filmet csinálni.. amúgy szívesen megnézme a könyvekből készült filmeket Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Posted Május 27, 2008 Share Posted Május 27, 2008 Ha a könyv csak alapötletnek szolgált, akkor hiba lenne párhuzamot állítani a két alkotás közé, de ha az adaptáció célja a könyv tartalmi megfilmesítése, akkor valóban kritikusabban szemléljük a filmet és joggal várjuk el a tartalmi hűséget. A megvalósítás viszont rendezőként változhat és változnia is kell, mert egy könyv olvasása közben is mindannyiunk másként éljük meg a történetet és a direktorok is emberből vannak, így egyénenként mást álmodnak filmvászonra. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Május 27, 2008 Share Posted Május 27, 2008 Asimov művek: Én a robot...könyvben sokkal jobb volt, a film nem éppen követte a történetet, és a főhősnő személye is nagyon torz volt, a könyvben sokkal karakteresebb! A 200éves ember...na ez egy igazi átirat, kb. annyi köze van a könyvhöz, hogy a szereplők neve egyezik, igazi Disney szart csináltak belőle... ------------------------- Kedves ellenségem: Nekem a film nagyon tetszett, a mű sem volt rossz, mégis valahogy, láttam a színészek játékát, így jobban át tudtam élni ami kettőjük között történt, tehát ez egy üdítő kivétel!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts