hujte2 Posted Március 26, 2010 Share Posted Március 26, 2010 a legundorítobb dolog h nem veszitek észre h olyan szabályt követtek,amit a szabályt kimondó testület tagjai sem követnek?mellesleg most sem értem h h lehet egy könyv alapján élni az életet.de fogadjunk ha a bibliában az lenne h napi egy liter benzint megkéne inni lenne olyan aki tényleg megtenné Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Március 26, 2010 Share Posted Március 26, 2010 Nem kerülsz a pokolra ha nem teszel rosszat de mégsem hiszel Istenben, a tisztítótűzbe jutsz ahonnan már csak felfele vezet az út. És nem a testület mondta ki a 10 parancsolatot, és tudod nagyjon érzés az a tudat h Ő ott van fennt és vigyáz rád Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hujte2 Posted Március 26, 2010 Share Posted Március 26, 2010 rám nem vigyáz senki,és azokra az ártatlan gyerekekre akiket kinyírnak azokra ki vigyázz? érdekes a bűnözők nagyrésze hisz istenben xD a biblia honnan is ered?ugyanaz mint az egyiptomi csak átköltve... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Március 26, 2010 Share Posted Március 26, 2010 látod itt a hiba, Istent hibáztatod az emberi hibákért, és attól még hogy a bűnözők hisznek Istenben még követhetnek el bűnöket. Akkor kérlek ha így tudod magyarázd el nekem a Biblia eredetét, mert én tisztában vagyok vele és hát vhogy nem eggyezik a te felvetéseddel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hujte2 Posted Március 26, 2010 Share Posted Március 26, 2010 figy tudtommal a kereszténység krisztuskával született. az egyiptomi vallás meg jópár ezer évvel hamarabb... bezzeg ha valami csoda történik akkor az meg isten műve,mi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 26, 2010 Share Posted Március 26, 2010 ezt a "vigyáz ránk" dolgot én se nagyon értem ha vigyáz ránk vki ott fent akkor hogy történhet annyi gyilkosság, sőt hogy lehet annyi háború?ja, hogy ezek emberi hibák, oké... de akkor mégis mi mástól kéne óvni az embereket? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Március 26, 2010 Share Posted Március 26, 2010 hujte2 most elárultad a tudatlanságod, a kereszténység valóban Jézus Krisztussal jött létre, de elfelejted a Biblia Ószövetségi részét amely a zsidó vallás Szent Könyve ami héber és arámi nyelven íródott.... Ha nem hiszel benne akkor nem is értheted, Isten megbünteti az ellene fordulókat. Lásd a Jónás történetét amelyben Ninivét a bűn városát akarja Isten elpusztítani, de nem teszi hisz lát változást. Isten a lelki boldogságod óvja, mert lehet bármennyi pénzed ha a lelked nem boldog te sem leszel teljesen az Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Március 27, 2010 Share Posted Március 27, 2010 Azért durva, hogy elvárjátok Istentől, hogy törődjön minden "gyermekével". Szerintetek nem szar az egészre? Jah, majd a nap minden másodpercében figyeli mind a 6-7 milliárd embert, aki éli életét. Nehogy már azt hozzátok fel, hogy Isten miért nem véd meg mindenkit? Hát fszom, gondolom ő is beleunt ebbe a szarságba pármillió év alatt. Az elején még faja volt, mert csak Éva meg Ádám "ügyködését" kellett felügyelnie, viszont mostanra már kicsit túlterhelődhetett. Azért van így szétb*szva az egész Föld. Persze az a valószínűbb, hogy az emberiség b*szta szét az egészet, de azért tényleg ne rójátok azt fel a vallásosoknak, hogy Isten miért nem véd meg mindenkit. Gondoljatok csak kicsit bele. Mégis minek védene meg ennyi embert? Hiszen nem lenne már hely! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hujte2 Posted Március 27, 2010 Share Posted Március 27, 2010 látod ez csak egy magyarázat amivel mindent meglehet magyarázni,vagyis ha isten szelektál akkor semmivel sem jobb mint egy átlagember,vagyis mivel bizonyítod h ő isten ,mellesleg h lehet istent emberi tuladjonságokkal felruházni,jah úgy h kitaláció az egész,mint az állatmese ,csak ez istenmese . és akkor ha a zsidó vallásból származik a biblia fele,akkor a másikfele hazugság vagy csak az első fele. most melyik biblia az igazi az egyiptomi zsidó vgay a keresztény. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 27, 2010 Share Posted Március 27, 2010 Isten megbünteti az ellene fordulókat.Lásd a Jónás történetét amelyben Ninivét a bűn városát akarja Isten elpusztítani, de nem teszi hisz lát változást. Isten a lelki boldogságod óvja, mert lehet bármennyi pénzed ha a lelked nem boldog te sem leszel teljesen az ezt ugye nem bizonyítékként hoztad? mert akkor én is mondhatom, hogy aki igazán gonosz, az villámokat tud szórni a kezéből, lásd star wars 2. 3. és 6. rész ha ninivét tényleg el akarta volna pusztítani, akkor manapság hány város pusztulhatna el?a világ nagy részén tüzes eső esne az emberek többsége pénzhajhász életet él, és nem kell hozzá semmi, csak józan ész, hogy belássuk ez nem túl jó (szolidan fogalmazva ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Március 27, 2010 Share Posted Március 27, 2010 A Bibliának egyik fele sem hazugság, mind a kettőben találunk utalást a másik szövetségre. Sok város elpuszulhatna, de minden városban van olyan aki hisz Istenben Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sOnt Posted Március 27, 2010 Share Posted Március 27, 2010 Az özönvízzel mi van? Hány élőlényt ölt meg? Még a végén kilyukadunk ott, hogy rosszabb mint az emberek. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hujte2 Posted Március 27, 2010 Share Posted Március 27, 2010 http://www.szabadgondolkodo.hu/ateizmus/vallaskritika/isten-vs-satan.php sztem hatalmas,isten valójában egy tömeggyilkos Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
counter4 Posted Március 27, 2010 Share Posted Március 27, 2010 rosszul tudod, ha egy hitgyülekezetbe belépsz ott nincs olyan h lehetőséged van átutakni azt az összeget, vagy utalod havonta vagy a viszontlátásra És ezt te honnan szülted??? Apukád mondta, vagy a templomban a pap? Haverom már évek óta a hit gyülekezet tagja, és nyugodtan elhiheted, hogy nem kötelező fizetned azért, hogy tag lehess... Engem is sokszor hívott már de nem tudom rászánni magam. És inkább ezt választanám mint a te, gyermekeket molesztáló egyházadat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hujte2 Posted Március 27, 2010 Share Posted Március 27, 2010 ti elolvastátok a teljes bibliát? minden pontját értitek?minden pontjával egyetértetek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Március 27, 2010 Share Posted Március 27, 2010 Egy életet elcseszni egy könyvre. Akkor inkább olvassák évtizedeken át a HP könyveket, azokban is ugyanennyi a mese. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 28, 2010 Share Posted Március 28, 2010 Mekkora fail Úgy vagyok 3(-4) en mint amikor Vak vezet világtalant. semmit nem tudtok az ég világon utána sem néznétek De azért a kritizálás, a belekötés az megy felsőfokon, milyen kár hogy ezen csak nevetni lehet (de inkább szánalmas mint vicces...) a-a, tudod mi a fail?hogy nektek rosszabb.úgy vagytok több millióan, hogy az emberek akiket követtek átvernek és röhögnek a markukba ne hajtogasd már folyton ezt az "el sem olvastátok" dolgot.úgy csinálsz, mintha a bibliában kézenfekvő bizonyítékokat találnánk a dolgokra amit annyira hangoztattok simán rá lehet cáfolni.ne fájjanak a tények. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hujte2 Posted Március 28, 2010 Share Posted Március 28, 2010 Évával és a tiltott gyümölccsel hogy is volt? ők hány embert "öltek meg" ? hujte2 A szerzetesek egy életen át tanulmányozzák, és még midig találnak újabb perspektívákat. De az előző hozzászólásaiból nagyon az jött át hogy "szóról szóra tudod miről szól, és meg is tudod magyarázni". vagyis nem értitek néhány pontját mégis követitek?mert azt hiszitek igaz,ergo semmiféle bizonyíték nincs arra h ez egy emebr agyszüleménye mint a starwars. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Március 28, 2010 Share Posted Március 28, 2010 de arra sincs bizonyíték hogy az lenne Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hujte2 Posted Március 28, 2010 Share Posted Március 28, 2010 mivel valaki leírta ezért nyílván valaki szüleménye... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Március 28, 2010 Share Posted Március 28, 2010 és így nem kizárt Isten közreműködése.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
murkika Posted Március 28, 2010 Share Posted Március 28, 2010 de ez akkora nagy baromság. mert a biblia azt írja le hogy az embert meg mindent egyidőben teremtett amit MOST van a világon... a régi élőlényekről, univerzumról, dinoszauruszokról, földönkívüli életről egy szót sem tesz. csak az ostobaságokat írja le. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Március 28, 2010 Share Posted Március 28, 2010 Az a baj, hogy mindig azt hozzák fel, hogy nincs bizonyítva, hogy ne létezne Isten. Pedig szerintem a mai nézetek szerint épphogy nekik kéne bizonyítani, nem pedig a kételkedőknek Ez olyan dolog, mint a Húsvéti Nyuszi: Azt mondjátok nem létezik? Bizonyítsátok be! (bár neki lehet, hogy nagyobb hatalma van, mint az Istennek, hiszen rejtélyes módon képes beosonni a házakba, akárcsak a Mikulás) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Március 28, 2010 Share Posted Március 28, 2010 vagyis nem értitek néhány pontját mégis követitek?mert azt hiszitek igaz,ergo semmiféle bizonyíték nincs arra h ez egy emebr agyszüleménye mint a starwars. bizony, csak a star wars jobb, mer kidolgozottabb, és izgalmasabb igen, akkor mivan, ha george lucas bácsit elrabolta boba fett, még amikor nem volt star wars, és a jedik megmentették, és visszacsempészték a földre, lucas pedig a látottak alapján leírt egy történetet, amit a jedik, hogy ne legyen olyan unalmas a hosszú út hazafelé elmeséltek neki és amit ti istennek neveztek az tulajdonképpen az erő, ami mindent körülvesz ennek a hirtelen jött elméletnek is van annyi valóságalapja, mint a bibliának bizonyítsátok be, hogy nem így van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
murkika Posted Március 29, 2010 Share Posted Március 29, 2010 igen az előttem írókkal telljesen egyet értek, és tök jó elveket hoztak föl. bonyítsák be ők hogy van isten. ne mi azt hogy nincs. ez olyan mintha most mondanám hogy bizonyítsd be tudományos módszerekkel hogy nem létezik a "jfaldkégjalfkgj" ami egy emlős faj és kacsa segge van répa lába, nyúl füle, disznó orra és bálna teste... de én valahol sajnálom is a hívőket mert minden héten egyszer járnak vagy templomba vagy gyülekezetbe és annál sokkal jobb dolguk is lehetne. Vagy olvasniuk kell azt a baromságot (biblia) és egész életükön keresztűl máshogy kell éllniük és csak azért hogy ugyanaz történjen velük ami a normál nem istenhívő emberekkel... meg ma már ez az egész pénz szerzés az egyház szempontjából, és félelem a hívők szempontjából. félnek hogy bűnhődni fognak. meg a legtönbb hívő azért hisz istenben mert annyira gyenge hogy kell neki egy támasz... -.-' Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Március 29, 2010 Share Posted Március 29, 2010 Te nagyon tévhitbe élsz... honnan veszed azt hogy kötelező olvasni a Bibliát? Ez hit kérdése, ha valaki hisz Istenben akkor ő nem kényszerből olvas, és hülyeség hogy máshogy kell élnünk, csak vannak kisebb korlátok... És nincs mit bizonyítani azon hogy van, nem egyszer segített már az emberiségen, csak te vagy szűklátókörű Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
murkika Posted Március 29, 2010 Share Posted Március 29, 2010 nem egyszer segített már az emberiségen lehet hogy én vagyok szűklátókörű, de szerintem ezt ne egy olyan ember mondja aki nem hallgat a XXI. század álláspontjára, a tudomány állításaira tényeire, és csak egy dologban hisz a legésszerűtlenebben, miszerint egy sohanem látott valamicsoda ami mindennél nagyobhatalmú és tiszteletű teremtett mindent... nem tudom hogy mit értessz ezen a nem egyszer segített az emberiségen dolgon. mondanál pár példát hogy például mikor segített az emberiségen? vagy majd akkor segít nekünk amikor jön az armageddon amit persze ő idéz elő majd állítólag, tehát ő nyírja ki az emberiséget? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shyllard Posted Március 29, 2010 Share Posted Március 29, 2010 Abban mondjuk van valami, hogy sokan a vallás nélkül tömeggyilkosokká válnának. Hiszen gondoljatok csak bele: Sokakat csak az tart vissza a rossz cselekedetektől, mert félnek hogy a Pokolra jutnak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
murkika Posted Március 29, 2010 Share Posted Március 29, 2010 de ettől még nem kellene ilyen hülyeségben élni. azért mert így jobban viselkedünk. ez kb olyam mint az oviban a sarokba állítás. csak azért vagy jó h ne állítsanak sarokba. szerintem ezért hülyeség hinni valamiben csak h ne csináljon senki rosszat. lehet h bénán fejeztem ki magam de szerintem azért érthető. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Március 29, 2010 Share Posted Március 29, 2010 igazából felesleges ezen vitatkoznunk, egyikünk se tud biztos alapon álló tényeket közölni, és hát mindenkinek szíve joga abban hinni amiben akar Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts