.bali Posted Március 12, 2008 Share Posted Március 12, 2008 Hellosztok! A segítségetek szeretném kérni. Vennék egy uj fényképezőgépet de nem tudom hogy milyet. Esetleg tudnátok ebben segíteni. az ár kb 50ezertől maximium 100ezerig. Kiénztem 2-t ami árban is elmenne. http://www.ebolt.hu/product141767_category2274.html http://www.ebolt.hu/product114743_category2488.html Szerintetek melyiket? Vagy esetleg tudtok vmi mást de árban hasonlot? Előre is köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Március 12, 2008 Share Posted Március 12, 2008 Én a fujit választanám! Ha jól tudom az tud Raw képeket is csinálni,meg arra 2 év garancia van. 9 megapixel, és a zoom nem kevesebb annyival hogy ne érné azt megvenni. A többi tulajdonsága meg nagyon jók és nem nagyon jobb a másik sem! Én mindenképp a Fujit választanám! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.bali Posted Március 12, 2008 Author Share Posted Március 12, 2008 ok köszi. eddig mindenki azt ajnálotta. meg én is azt néztem ki előszőr Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Petrooo Posted Március 12, 2008 Share Posted Március 12, 2008 Én a helyedben egy kicsivel többet rá áldoznék, és vennék egy tükör-reflexes gépet. Kb. 150 000re jönne ki ha vennél még hozzá egy tele- vagy makroobjektivet, de az h mien objektivet szeretnél rajtad áll. Az árban nincs olyan hatalmas különbség, de a végeredmény teljesen más... vannak felmérések amik az mutatják ki h 6 megapixelen tul a kompakt gépek eléggé zajosak... egy tükörreflexes gép mellett akárhány megapixeles is lesz nem lesz nagyon zajos... jol gondold meg mielőtt ennyi pénzt bele fektetnél! remélem segitettem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.bali Posted Március 12, 2008 Author Share Posted Március 12, 2008 én is gondoltam tükrösre. de azé mégiscsak 50ezer különbség. meg még nekem talán ne mkell olyan nagyon pro gép. most csak szeretnék egy haladot amivel télleg megtanulok rendesen. meg aztán ha még is olyat akarnék apám azt mondta hogy még ne Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baluntus Posted Március 12, 2008 Share Posted Március 12, 2008 először döntsd el milyen célra kell. ha komolyan gondolod tényleg inkább egy tükörreflexeset tudnék ajánlani, sajnos tapasztalatból mondom... ha mindenképpen e kettőből szeretnél választani én a Canont tanácsolnám, a Fuji sose volt híres a jó képminőségről. nekem egy Panasonic DMC-FZ18 -am van, kompakt, és sajnos nem elegendő fénynél v. hosszú záridőnél észrevehetően zajos ezért is inkább a tükröset választanám. a másik, hogy talán körülnézhetnél a használt gépeknél v. a Vatera-n ott elég jó árban lehet kapni tök profi gépeket felszereléssel együtt. remélem jól döntesz... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.bali Posted Március 12, 2008 Author Share Posted Március 12, 2008 köszi a segitséget. de vlaszeg ebböl a keetöböl kéne választanaom. mert ezeknek az árát ne mkéne nagyon átlépnem. meg aztán annyira ne mvagyok jo hogy tükörreflex. elöször kitapasztalom a simát és ha jol megy szép képek akkor majd később tükröset. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Március 12, 2008 Share Posted Március 12, 2008 1értelmű h Fuji nekem S7000 res van és nagyon kir Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.bali Posted Március 12, 2008 Author Share Posted Március 12, 2008 és milyen a makroja? esetleg feltudnál dobni pár képet? vagy már tettél fel csak nem láttam ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vin Posted Március 12, 2008 Share Posted Március 12, 2008 nem hiszem h jó lesz neked (150ezer forint.. de lehet h néhány helyen lement az ára) (objektív ki be nyílik) 1 centis Szuper makró A FinePix S7000 Szuper makró módjában a téma az elképesztő 1 cm-es távolságból is lefényképezhető. Ilyen távolságból a témából kb. 20 - 30 mm-es rész kerül a képre. Fujifilm FinePix S7000 részletes információ: Váz jellege: * Kompakt Felbontások: * 1280 x 960 * 1600 x 1200 * 2016 x 1512 * 2048 x 1536 * 2848 x 2136 * 4048 x 3040 ( interpolált ) Képarány: * 4:3 Érzékelőlapka pixelszáma: * 6,63 megapixel Érzékelőlapka mérete: * 1/1,7" Érzékelőlapka típusa: * SuperCCD 4 Effektív pixelek száma: * 6,3 megapixel Színszűrő: * G-R-G-B Érzékelőlapka gyártója: * Fujifilm Érzékenység auto: * 160 * 200 * 400 * 800 ( max. 3 megapixelig ) Zoomtartomány: * Zoomtartomány: 35 mm - 210 mm (6x) Digitális zoom: * Max. 3,2x Automatikus élességállítás: * Igen Kézi élességállítás módja: * Igen Élességállítás módja: * TTL kontraszt érzékelős Közelpont normál élességállításnál: * 50 cm Közelpont makro módban: * 1 cm Fehéregyensúly állítás: * Kézi * Auto * 7 előre beállított Blende: * f2,8 * f3,1 - f8 * f8 (nagylátószög/tele) B záridő: * Nem Leghosszabb záridő: * 15 másodperc Legrövidebb záridő: * 1/10000 másodperc Beépített vaku: * Van, felugró Vaku hatótávolsága (v. kulcsszáma): * 6 m @ ISO200 Külső vakucsatlakozás fajtája: * Igen, vakupapucs Vakumódok: * Vörösszem-hatás csökkentő * Ki * Hosszú szinkron * Derítés * Auto Expozíció korrekció: * ? 2 blendeérték 1/3 blendénként Fénymérés: * Szpot, középpontosan súlyozott, 64 szegmensű Blende előválasztás: * Van, teljes manuális Záridő előválasztás: * Van, teljes manuális Szűrőméret: * 55 mm Adapter szükséges az előtétlencséhez: * Igen Sorozatfelvétel: * Igen (5 kép/mp utolsó 5 képig, 1,8 kép/mp 40 képig Videó maximális felbontása: * 640 x 480 Automatikus sorozatok: * Nincs adat Videó maximális hossza: * Kártya kapacitása Egyéb videó formátumok: * 320 x 240 Távirányító: * Nincs (opcionális) Állványmenet: * Igen Időzítő: * Van, 2, vagy 10 mp Időzítő sorozatfelvétel: * Nem Videó kimenet: * Van (NTSC és PAL választható) Belső memória: * Nincs adat Memóriabővítés jellege: * xD Picture Card * CompactFlash Type II A géphez mellékelt memória: * 16 MB xD Picture Card Tömörítetlen formátum: * RAW Tömörített formátum: * JPEG (Exif 2.2) Tömörítési fokok: * Standard Kereső: * Van, EVF (0,44", 235 000 pixel) LCD: * 1,8" ( 118 000 ) Zoom visszajátszásnál: * Van (maximum 18x) Operációs rendszer: * Saját Csatlakozás a számítógéphez: * USB 2.0 Akkumulátor: * 4 db elem/akkumulátor (AA) Töltő/Adapter: * Nincs Tömeg: * 500 g (akku és kártya nélkül) Méretek: * 121 x 81,5 x 97 mm Egyéb: * MicroDrive kompatibilis itt egy fotóm.. ez a makróimból egy TÁVOLI kép.. (csak most ezt találtam hirtelen) 6-7 megapixelen túl nem nagyon szabad gépet venni, mivel a képek elkezdenek szemcsésedni.. nem minden a megapixel.. bár mostmár nemtom milyen teljesítményűek az új gépek.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.bali Posted Március 12, 2008 Author Share Posted Március 12, 2008 jo kép. szerintem akkor jo lesz az s9600-as nekem. köszi a helpet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baluntus Posted Március 12, 2008 Share Posted Március 12, 2008 (edited) erről beszélek, vagy csak én látom ezt az eszméletlen zajosságot??? Módosította Március 15, 2008 Gabi89 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.bali Posted Március 12, 2008 Author Share Posted Március 12, 2008 télleg jo lenne egy tükrös de azért még nem értek annyira hozzá. jo lesz kitapasztalni a dolgokat egy kicsit "butább" gépeel. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
realpat Posted Március 15, 2008 Share Posted Március 15, 2008 figyelj... szerintem ennyiért vegyél tényleg egy tükörreflexeset, aztán még szerintem itt is találsz hozzá ilyen leírásokat... előbb nézz körül hogy milyen leírások vannak kezdőknek tükrösből... aztán ha van olyan amiből úgy érzed hogy meg tudod tanulni, akkor szerintem vegyél egy tükröset... sokkal szebb képeket csinál... és ilyen árkategóriában van az is... de ha mindenképpen ilyen alapot akarsz én is a fuji-t választanám... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve23 Posted Május 12, 2008 Share Posted Május 12, 2008 Hello! Véleményeket szeretnék kérni. Fényképezőt szeretnék venni és ehhez lenne szükségem nálam jobban hozzáértők segítségére. Nem akarok tükörreflexes gépet, maximum és tényleg maximum 120 000-et szánok rá. Szeretném ha manuális zoom lenne a gépen. Legalább 10x-es optikai zoom legyen és minimum 6 megapixel, több nem is szükséges amennyire én tudom. Amit nem tudok, hogy inkább aksis vagy elemes (aksi elemes) legyen. Ezt fontos szempontnak tartom és kérném hogy próbáljatok érvekkel valamelyik felé terelni. Van 3 kiszemelt gép ami terítéken van nálam. Kíváncsi lennék hogy a 3-ból melyiket ajánlanátok. Meg ha esetleg van az előző kritériumoknak megfelelő gép, akkor arra felhívnátok a figyelmem. Tehát a gépek: Fuji Finepix S9600 Panasonic Lumix FZ50 Olympus SP570 UZ A segítséget előre is köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Május 12, 2008 Share Posted Május 12, 2008 Én az aksisra szavaznék, mármint olyanra amiben benne van, mert az litium-os általában, és azt lehet tölteni bármikor, az "elemaksis" ahogy te mondtad, az meg eléggé hamar tönkremegy, mert csak nimh-os. De ha van abból is litium-os, akkor mind1. A gépek közül az első kettő szerintem eléggé, jó, de a 3.at nem ismerem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve23 Posted Május 13, 2008 Share Posted Május 13, 2008 Köszi a gyors választ. Azért kérdeztem ezt elemes aksis dolgot, mert ha az aksi tönkremegy, akkor baromi drága lehet cserélni, meg ha kifut a széria, akkor venni hozzá is nehezebb, de elemet meg lehet később is. Többiek mit mondanak? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Bali! Én a helyedben ezt nézném ki magamnak: Nikon D40 http://www.edigital.hu/product.php?productid=28072 97900,- HUF és még marad pénzed fagyira Nah jó: kéne bele memóriakártya. Százegykétezer lenne cakumpak, mert azon kívül nem kell más. A Nikon a fényképezőgépek anyja, a Canon az apja. Kb. ez az erő sorrend is. Én a helyedben egy ilyet vennék, és mégiscsak bővíthető. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
RC4 Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Bali, ha már így szóbakerült, én is a D40-re szavaznék Nekem is ilyen típus van, tavaly nyáron vettem, akkor még ilyen 140000 magasságában volt az ára, igaz a pénzvisszafizetési akció keretében 22500-at visszautaltak. A D40 sem bonyolultabb, mint egy komolyabb kompakt gép, én sem voltam egy nagy profi fotós (profi most sem vagyok, de jól haladok ), azonban képminőségben odaveri a kompaktokat. Hajrá Nikon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Steve23 Posted Május 25, 2008 Share Posted Május 25, 2008 Mindenkinek köszönöm a segítségét. Végül a Pana mellett döntöttem, mert szerintem a D40-hez plusz obi kellene, hogy igazán jó legyen, arra pedig nincs keret. A végén pedig már csak a D40 meg Pana játszott, úgyhogy maradt a Pana Lumix FZ50. Köszi mégegyszer! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matheus Posted Június 9, 2008 Share Posted Június 9, 2008 Szívesen, de ezt még megosztom veled, a Panáról néztem amit vettél: Vaku fényerőcsökkenése a sarkokban: 25% !!!!! Az árnyékos és kontrasztszegény képterületeken már ISO 100-nál is látható zaj !!!!! Bármely érzékenységen erős zajszűrés (ISO 400 fölött erősen zavaró a hatása) !!!!! Az elődtől lassabb sorozat Kevesebb sorozatban készíthető kép A mellékelt konverter nem támogatja a gép RAW formátumát F8 rekesz fölött jelentősen gyengülő képminőség !!!!! Erős hordótorzítás makro módban (nagylátószögnél) !!!!! Nincs számottevő sebességnövekedés az elődhöz képest LCD/EVF képfrissítése sötétben lassú Kényelmetlen helyen lévő üzemmód választó tárcsák Visszajátszás módban nem jelzi ki a beégett területeket 32 MB-os memóriakártya jár hozzá USB 1.1 csatlakozás Többet nem írok Zoom 35 - 420 mm (12x) Stb. Ez nagyon jól hangzik, hogy húúú 420mm, de nézzük meg 420 mm-nél a képminőséget. Lehetne írni nyilván pozitív véleményeket, de azok pl. egy d40x-nél alaptulajdonságok. Értem hogy nincs több pénz, de én inkább várnék még pár hónap egy gépvétellel és nem venném meg ezt. Mindenesetre, sok sikert és sok jó képet kívánok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts