Szipi Posted Március 7, 2008 Share Posted Március 7, 2008 Miért vágyunk a szerelemre? - Azért, mert másoknak is adhatunk abból a szeretetből, amely elárasztott bennünket. - Jó érzés tudni azt, hogy viszont szeretnek bennünket. - Huszonnégy órás állandó kellemes érzés tölt el bennünket. - Jó néha a fellegekben járni. - A szerelmes ember boldog, egészséges. Még a betegségek is elkerülik. - A romantika maga az életünk. Már nem kell szerelmes réegényeket olvasni ahhoz, hogy átéljük. - Olyankor csak ámulunk azon, hogy a szerelem mennyi jó tulajdonságunkat hozza ki belőlünk. És még meg is szépülünk. Neked mi a véleményed? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomirad Posted Március 7, 2008 Share Posted Március 7, 2008 Teljes mértékben igy van ahogy leírtad.... De még hozzá füzném: - Ugy érzi az ember hogy minden gondja elszáll abba a pillatnatba mikor a kedvesével van.... És ez nagyon sok stressztől szabaditja meg az embert. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Március 7, 2008 Share Posted Március 7, 2008 Nagyon jók a fentebb leírt szempontok, csak igazolni tudom. Számomra a kedves gyógyírt jelent minden olyan dolog ellen, amely negatívan befolyásolja hétköznapjaimat. Akkor tudnám azt mondani, hogy valaki állítsa meg az időt, és tartson örökké az idilli hangulat, a meghitt percek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nimtom Posted Március 7, 2008 Share Posted Március 7, 2008 Nem akármilyen szempontok és valóban könnyebb az élet nehézségeit elviselni. Ja és az ember hamarabb meglátja a jó dolgokat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Március 7, 2008 Author Share Posted Március 7, 2008 nyugodtan fűzzétek hozzá, egészítsétek ki a saját tapasztalataitokat. amúgy számomra a legszebb érzés a világon................. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted Március 7, 2008 Share Posted Március 7, 2008 ...mert olyankor nem vagyok egyedül... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prince008 Posted Március 7, 2008 Share Posted Március 7, 2008 ez szép és jó, de ha meg pofáraesel olyan mintha markolóval dobálnák a szádba a homokot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hego Posted Március 7, 2008 Share Posted Március 7, 2008 Alapjaiban véve végülis csak biokémia. Ha valaki szerelmes lesz, az agyban emelkedik a PEA (feniletilamin) szintje, és nem kevesebb, mint 18 hónapig magasabb is marad. Szakításkor eza szint drasztikusan csökken és ez a mennyiségű csökkenés okozhatja a szerelmi depressziókat is. Nevezhetjük persze bárminek, lélek, tökmind1 nem változtat ezen. Ez tulajdonképpen egy természetes, a szervezet álltal előállított drog. Ezért vágyunk rá. Ekkor katartikus állapotba kerülünk, nem érdekel semmi és csupán azzal törődünk aki kiváltotta ezt belőlünk. Mint a drog esetében itt is álomképeket kergetünk tul.képpen (tehát nem a valóság az amit látunk, beárnyékolják a "rózsaszín felhők"). Szerelmes állapotban egy magábafordult emberből is gondos, megnyílt ember lehet . Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomirad Posted Március 8, 2008 Share Posted Március 8, 2008 (edited) huhha akkor az elmúlt időben egyra nagyobb drogos lettem.... Amugy kösszi a leírást.... Sok mindnet meg tudtam belőle. Módosította Március 8, 2008 spdeluxe Ne idézd a közvetlen előtted szólót!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dynosaur Posted Március 8, 2008 Share Posted Március 8, 2008 ez szép és jó, de ha meg pofáraesel olyan mintha markolóval dobálnák a szádba a homokot jaja... de a szakításnál szarabb a távkapcsolat... amikor a szerelmed kb 300 Km-rel arrébb van... és ott lakik, szóval nem 1-2 hónapot kell "kibírni"... ezt nem ajánlom senkinek... elég kitartónak tartom magam, de nem bírtam tovább 6 hónapig... egyszer ő akadt ki egyszer én... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator.Shifty Posted Március 10, 2008 Share Posted Március 10, 2008 Én nem tok mit mondani mert még sajnos nem volt semmilyen kapcsolatom! (14 évesen ez nem tom mennyire ciki! ) De ha ez mind igaz (mondjuk ha már azzal a lánnyal vok aki teccik már akkor szebb,jobb minden) akkor bevetem magam! Mostanában úgyis minden a nyakamba szakadt! Jó lenne vmi lelki támasz! De ez már offolás! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomirad Posted Március 10, 2008 Share Posted Március 10, 2008 Szerintem nem ciki.... Várd meg hogy azzal legyél akit szeretsz. De hogy nem jársz vele attól tetszhet és bele is szerethesz és utánna kell probálni összejönni vele. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Predator.Shifty Posted Március 10, 2008 Share Posted Március 10, 2008 Már a próbálkozásnál tartok egyre több sikerrel! Ki tudja, még lehet akármi! Nőnap nagyon sokat segített! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Június 11, 2008 Author Share Posted Június 11, 2008 a szerelem által szerethetünk vkit, és minket is szeretgethetnek. szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
PauL_MarloW Posted Június 12, 2008 Share Posted Június 12, 2008 a szerelemtől úgy érzi az ember h a másik féllel egy egész ^^ és hogy bármilyen akadályt letud győzni vele vagy éppenséggel érte Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiwarrior Posted Június 12, 2008 Share Posted Június 12, 2008 szerintem az a szép a szerelemben, hogy amikor az ember felkel, ráébred, hogy jó felkelni, mert érdemes, mert nem érhetnek csalódások aznap, hiszen van olyan ember, aki mellé odahúzódhatunk, és mindig megvigasztal Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Corrs Posted Augusztus 8, 2008 Share Posted Augusztus 8, 2008 ahogy leírtad többet én sem tudok hozzáfűzni, bár a legcsodálatosabb az egészben az, hogy tudod azt, hogy akit Te szeretsz Ő viszontszeret. Meg hát az ember vágyik a törődésre, szeretetre. Itt most nem a szülői szeretetre gondolok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Augusztus 10, 2008 Share Posted Augusztus 10, 2008 mert szeretni jó dolog! ha megtalálod a másik feled, az életed csak akkor lehet egész! a legjobb az egészben az, amikor érzed, hogy viszont szeretnek! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Augusztus 10, 2008 Share Posted Augusztus 10, 2008 Azért vágyunk, mert ha nincs, akkor minden jó megszűnik körülötted, ami addig megvolt, míg a szerelem is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malacka_92 Posted Augusztus 10, 2008 Share Posted Augusztus 10, 2008 a szerelem által szerethetünk vkit, és minket is szeretgethetnek. szipi ehez szerintem nem kell feltétlenül szerelem amúgy én nem nagyon vágyok rá, lehet hogy a korom miatt (16), de azt amit akarok általában szerelem nélkül is megkapom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davcsi Posted Augusztus 10, 2008 Share Posted Augusztus 10, 2008 ez szép és jó, de ha meg pofáraesel olyan mintha markolóval dobálnák a szádba a homokot mennyire igazad van , mostanába volt részem pár "homok kurába" és mindig nagyon sza* azt vettem észre, hogy minél jobban nem tudsz magadnak találni párt, annál jobban keresed és még olyanra és ráfognád, hogy tetszik aki alapesetbe nemjönbe Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigyusz Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Szerelem..pff Szerintem is csak sima biológia... Na meg ugye az ember társas lény, szóval logikus... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Takony Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Én nem tudom miért vágyom a szerelemre,lehet azért mert még nem éreztem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigyusz Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 -- dopamin - ez a hormon felelős a mozgáskoordinációnkért, de az érzelmeinkért is -- szerotonin - eufóriát kiváltó hormon, ha megnő vérünkben a száma, boldognak és gondtalannak érezzük magunkat tőle -- endorfin - más néven boldogsághormon, mely főleg csókolózáskor, szeretkezéskor szabadul fel nagy mennyiségben -- feniletilamin - kedélyjavító hormon, ez okozza a lángolást, és később a szerelem elmúlását is A feniletilamin - melynek szintje másfél évig emelkedett szervezetünkben - talán a legkevésbé ismert a négy hormon közül. Pedig tragédiák okozója, boldogtalanság forrása lehet. Akinek ugyanis nem csökken szervezetében a feniletilamin termelődése legfejebb másfél év után, az szerelemfüggővé válik. Ez akár jól is hangozhatna, de a cikk szerint valójában azzal jár, hogy az illető szerelme tárgyáért akár ölni is képes, vagy hogy képtelen megállapodni, és folyton új kapcsolatot keres, hátrahagyva aktuális kedvesét másfélévenként. forrás: http://www.webszerelem.hu/node/171 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gery11111 Posted Augusztus 24, 2008 Share Posted Augusztus 24, 2008 Szerintem, egy józan ember, nem vágyik rá, csak úgy jön Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szipi Posted Szeptember 15, 2008 Author Share Posted Szeptember 15, 2008 én józan ember vok, és roppant módon vágyom rá, pont azért, mert olyan különleges, szép érzés, és ritkán jön el az életünkben............ szipi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
b4m Posted Szeptember 15, 2008 Share Posted Szeptember 15, 2008 Azért mert jó És természetes, hogy az ember vágyik a jó dolgokra sőt van hogy a rosszra is. Amúgy azért jó szerintem mert nyugodt leszel, és van aki megért, melletted áll.Jó a barátok is melletted állnak, de ez mégis más.Fú nehéz leírni.Több erőd lesz, kitartóbb leszel, ha szerelmes vagy.Van ami motivál. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
engi Posted Szeptember 16, 2008 Share Posted Szeptember 16, 2008 Egy szó mint száz, Szerelmesnek lenni rendkívül bensőséges, szép és emberi dolog.......A fenébe a biokémiával, hego.......gondolom szeretkezés közben Neked se a biokémián jár az agyad.... Vagy igen??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Mad Hatter Posted Szeptember 17, 2008 Share Posted Szeptember 17, 2008 miért kell ezt ennyire túlkombinálni... sose értem. amúgy belénk van kódolva azt kész... létfenntartás céljából. sztem már a kérdésfeltevés se a legjobb. vki azért vágyik rá mert mazoista és szeret szenvedni ( mert nem volt még jó kapcsolata ) vki a testiségért azért mert abban a korban él ahol ez számára a fontos, vagy mert egy tapló esetleg más alternatíva... vki azért mert kielégíti azon vágyát hogy társra leljen vki azért hogy szeressen vki azért hogy őt szeressék vki azért hogy elmondhassa : "szerelmes vagyok" vki azért hogy elmondhassa : "nem vagyok szerelmes... áá dehogy" és még kismillió ilyet el lehetne mondani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts