pretty Posted Március 2, 2008 Share Posted Március 2, 2008 Mit tudtok Kukutyinról? Honnan hallotatok először róla? Esetleg tudjátok hol van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted Március 2, 2008 Share Posted Március 2, 2008 Annyit tudok róla, hogy van ott egy gyár... vagy maga a gyár a Kukutyin és oda mindenkit felvesznek zabot hegyezni... Ennyi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Március 2, 2008 Share Posted Március 2, 2008 Kukutyin szép hely áám Ott virágzik a kukutyiána, a híres drog, és csillagászok oda járna a kukutyinovákat nézegetni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FZolee Posted Március 2, 2008 Share Posted Március 2, 2008 Asszem Kukutyinban lakik Anna Kournikova Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pretty Posted Március 2, 2008 Author Share Posted Március 2, 2008 Kukutyin szép hely áám Ott virágzik a kukutyiána, a híres drog, és csillagászok oda járna a kukutyinovákat nézegetni Ez jó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Március 2, 2008 Share Posted Március 2, 2008 „Szeretném megtudni a „Kukutyin” szó, illetve a „Kukutyinban zabot hegyezni...” szólás eredetét.” Elmehet Kukutyinba zabot hegyezni. - mondjuk olyan embernek, akivel nem törődünk; mehet, ahova akar. „Hová mész? Kukutyinba zabot hegyezni.” – e jelentésében pedig kitérő válaszként használjuk a szólást. A zabot hegyez értelmetlen haszontalan munkát jelöl. Hasonló kifejezésünk a borsót gömbölyít vagy a jeget aszal. A Kukutyin helynév létező településre utal ugyan, a kifejezésbe azonban feltehetően csak valószínűtlen hangzása miatt került be. Merre található Kukutyin? Kukutyin nevű településből kettő is létezik. Az egyik a Szeged és Makó között elterülő Ferencszállás része. Ferencszállást 1828-ban alapította a deszki Báró Gerliczy Ferenc. A település nevét Gerliczy báró Ferenc nevű fiáról kapta. A területen virágzó dohánytermesztés folyt, a báró majorrendszert alakított ki, szerződött dohánykertészeket alkalmazott, akik az év nagy részében családjukkal együtt dolgoztak és laktak a Nagymajorban. A helyet az egykori katonai térképen így jelölték: pa Kukutyin, azaz Kukutyin puszta. A kukutyini terület az 1880-as évek idejében zabbal volt bevetve, de az éppen akkor tetőző Maros miatt a földeken nem lehetett dolgozni. A leleményes parasztemberek nem akarták, hogy veszendőbe menjen a termés, ezért csónakokba ültek és úgy vágták le a zab "hegyét", a kalászát. A másik Kukutyin az országhatáron túl, Romániában található. A csángók nevezik így a Prut melletti Cucuteni községet, amely a környékén feltárt neolitikumi, 5–7000 éves leletekről nevezetes. A jellegzetes, spirális motívumokkal díszített agyagedények és zsírfarú asszonyságokat ábrázoló szobrocskák készítőinek kultúrája a lelőhely alapján Cucuteni-kultúra néven került be a szakirodalomba. Remélem elég jó felvilágosítást kaptatok http://www.geographic.hu/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pretty Posted Március 2, 2008 Author Share Posted Március 2, 2008 Pont ezt nem akartam. Internet segítségével könnyű. Ezt te se tudtad volna ha nincs a net? Én télleg azt akartam tudni hogy kinek mi jut először eszébe Kukutyinról. Akkor most azt kérdezem ki tudott erről? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Március 3, 2008 Share Posted Március 3, 2008 bocs hogy lelőttem a poént... gondoltam azért valami magyarázat is kell de ettől függetlenül kukutyin olyan mint csodaország kb... televan zabmezővel és jómunkás emberekkel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted Március 4, 2008 Share Posted Március 4, 2008 Ha jól emléxem Vlagyimir Putyin is ottlakik Kukutyinba Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
benjoe1 Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 Nekem két elképzelésem is van. 1. Q-Q-Tyin szerintem Rin-tin-tin egyik ük-ük-ük őse volt. A kutya nemzedék Oroszországból egészen az USA-ba vándorolt. 2. De elképzelhető, hogy egy koka cserje egy apróbb változata (kuku) kicsinyítő képzővel (tyin). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
raidon011 Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 jó ott nyaralni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malacka_92 Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 ....Rin-tin-tin egyik ük-ük-ük őse volt..... mi a rák az a rin-tin-tin? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
boond Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 polip14 szerintem ez érdekes volt 2. és ha már itt tartunk ki tudja (még rajtam kívül) mért mondjuk azt hogy "olyan messze van mint Makó Jeruzsálemtől? erre kinek milyen elmélete van Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabrielka Posted Szeptember 11, 2008 Share Posted Szeptember 11, 2008 Kukutyin szép hely áám Ott virágzik a kukutyiána, a híres drog, és csillagászok oda járna a kukutyinovákat nézegetni LOOOOOL ilyenek honnan jönnek banyek :D :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Szeptember 11, 2008 Share Posted Szeptember 11, 2008 Improvizáltam. Kukutyinban sajnos betegség is tombol, ez a kukutyinusz. Aki nem adatja be magának a kukonyicilin oltást, bele is halhat.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiborhu Posted Szeptember 18, 2008 Share Posted Szeptember 18, 2008 Kukutyin környékén van nyaranként egy érdekes szolgáltatás. Megvesznek egy kissebb kukoricatáblát majd belevágnak egy labirintust. Ezek után egy bazinagy reflektorral világítják meg. Ott jelképes belépő fejében lehet szalonnát sütni, mocsok módjára alkoholizálni,valamint rendeztek már vízibomba háborút is qurv@ra el lehet ám tévedni ott Részegen egy érdekes élmény, de legalább ha a gyomortartalmad világot akar látni mindig van a közelben egy kukoricás ahová elbújhatsz... érdekes ötlet lenne megszámlálni a bujkáló párocskákat is.... Ja, és a legutóbbi labirintus felülnézetből egy seprűjét hajtó boszorkányt formált. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts