csikcs3 Posted Február 25, 2008 Share Posted Február 25, 2008 Hello! Fájlkezelő program kéne pascallal ami: 1. pl.: a szoveg.txt-t átmásolja a szoveg2.txt-be (ugyanarra a helyre) 2. a szöveg mássalhangzóit és magánhangzóit külön-külön szétválogatja pl.: az eredeti szöveg: Az alma leesett a fáról mgh.txt tartalma= aaaeeeaáó mgh.txt = zlmlsttfrl 3. a szoveg.txt úgy másolja a szoveg2-be hogy a szóközöket pontnak veszi pl.: az.alma.leesett.a.fáról bocs ez szerintem is egy baromság dehát muszáj megcsinálnom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixHouse Posted Február 25, 2008 Share Posted Február 25, 2008 (edited) hát elég rég volt már mikor iyleneket kellet gyártani ha tudod hogy kell megnyitni a filét stb akkor a lényege ennyi sztem: while not eof(allomany1) do Begin read(allomany1,c); if c=' ' then write(allomany2,'.') else begin write(allomany2,c); case c of 'a','á','A','Á',...,'ű','Ű':write(mgh,c); else:write(msh,c); end; end; End; szerintem igy jó, kapásból ez jut eszembe majd leelenőrzöm de próbáld ki és irj ha nem jó! csoki szerk:indentáltam <_< Módosította Február 26, 2008 SixHouse Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Február 25, 2008 Share Posted Február 25, 2008 Kicsit olvashatatlan a kódod 1. Beolvasod az első fájlt egy tömbbe. A másikba meg kiírod. 2 egymásba ágyazott ciklus... Ha nem így kell akkor bocsi, elég fáradt vagyok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixHouse Posted Február 26, 2008 Share Posted Február 26, 2008 egyrészt minek olvasnád tömbe? Nemtudod mennyi cucc lesz a szöveges dokumentumban... tehát alapból sok helyet foglalsz majd le a tömbödnek helypazarlás... ráadásul miután végigmész egyszer a szöveges dokumentumon utána meg mégegyszer a tömbön... az egymásba ágyazot ciklust mge végképp nem értem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Február 26, 2008 Share Posted Február 26, 2008 Hagyjuk, nincs erőm másnak kódot írni Most is kellene egyet csinálni, szóval nem olyan soká neki is állok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csikcs3 Posted Február 26, 2008 Author Share Posted Február 26, 2008 Ok köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts