szikla22 Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 "aH" néven új mértékegységet vezetett be egy japán professzor. Kimura Jodzsi úgy véli, hogy a nevetés olyan "fegyver", amely nagy mennyiségben véget vethet a világ háborúinak. Csakhogy eddig nem volt olyan mértékegység, amellyel meg lehetett volna határozni, hogy mennyi a "nagy mennyiség". "Azt vettük észre, hogy a gyerekek, akik sokkal szabadabban nevetnek, másodpercenként 10 aH-t adnak ki. Ez kétszerese annak, amennyit a felnőttek" - mondta az oszakai Kansai egyetem professzora. Kimura Jodzsi szerint a felnőttek idővel elfelejtik, mi az a nevetés, mert mindig végiggondolják, hogy az adott helyzetben illendő-e nevetni. "A nevetés olyan, mint a számítógépen az újraindító gomb. A szabad nevetés az emberi evolúció fontos része" - vélekedett a professzor, aki mélyen hisz abban, hogy a "háború évszázadát a nevetés évszázada" követi majd. A nevetés mérésénél Kimura a kísérleti alany rekeszizmához, illetve testének más részeihez érzékelőket helyez a bőrre, és az izmok mozgását figyeli. Elmélete szerint az agyban észlelt humor azonnal megjelenik a rekeszizmok mozgásában. Ennek, illetve a test más részeinek figyelésével megállapítható, hogy az alany csak tetteti-e a jókedvet, vagy valóban jóízűen nevet. Az ázsiai szigetország komikusai központjának tekintett Oszakában dolgozó Kimura-professzor most egy mobiltelefon méretű nevetésmérő készülék kifejlesztésén dolgozik, amelyet szerinte az egészségügy és a szórakoztatóipar is jól tudna használni. Forrás: AFP, Független Hírügynökség Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 valóban a nevetés sokmindent megold...jó kedvre derít..... kiváncsi lennék arra a nevetést mérő készülékre.... "nevetés évszázada" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 "aH" én tudom, sokat nevetek, de lehet nem eleget? Egyébként okos ember lehet ez a Kimura Jodzsi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuuWuu Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 hát ez kész mondjuk én sokat nevetek. régen nemtudom mennyit. de vannak oráim amikor különösen sokat szoktam xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla22 Posted Február 22, 2008 Author Share Posted Február 22, 2008 én eddig azt hittem,h a nevetés mértékegysége a lol/röhögés amugy én is sokat szoktam röhögni föleg a kabarékon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 először meghökkentem, aztán már mosolyogtam ezen a híren. Kívánjuk, h tényleg nevetés évszázada legyen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla22 Posted Február 22, 2008 Author Share Posted Február 22, 2008 én már mindenen nevetek tehát én nevetö aktivista vagyok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
polip14 Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 pff...nevetés mértékegysége... dolgozzon inkább valami sokkal hasznosabb dolgon... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 mostanában én is sokat nevetek... a jó kabarékon meg főleg... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bono92 Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 elöször csak néztem, hogy ez hülyeség, de nem az! Én nagyon sokat röhögök, mindig vidám ember vagyok! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla22 Posted Február 22, 2008 Author Share Posted Február 22, 2008 mostanában én is sokat nevetek... a jó kabarékon meg főleg... A Darth Véder az orvosnál hallotad?Azon könnyesre röhögöm magam mindig Norbi: én is vidám ember vagyok,pedig sokszor az ellenkezöjét lehet kiolvasni rolam Polip:egyáltalán nem hülyeség ez! A japánok tesznek a legtöbbet azért,h az utodainknak sokkal könnyebb legyen!Lehet,h 10 év mulva már gyogyitani tudják az összes rákot!S a nevetés a legjobb gyógyir mindenre! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 még nem hallottam a Darth véder az orvosnál...de biztos jó lehet....youtubon fenn van?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla22 Posted Február 22, 2008 Author Share Posted Február 22, 2008 sajna nincs,de ha lesz idöm kivágom soundforge-al,s feldobom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted Február 23, 2008 Share Posted Február 23, 2008 Amúgy én is vidám emberke vagyok. Osztom a véleményed, szikla elvtárs: ha nem lennének a japánok, csúnya világ lenne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts