bdwszasza Posted 4 órával ezelőtt Share Posted 4 órával ezelőtt On 4/27/2025 at 10:37 PM, Bessas said: Offtopic: Aki kivetette a Filmek(DL) fórumrészből a Release nevének a kötelező feltüntetését a Téma címében - gratulálok! Lelopja sok feltöltő a torrentoldalakról a sok-sok filmet, sorozatot, majd itt jó hogy nem védetik le az általuk feltöltött fájlok weblinkjeit. És sok feltöltőnél ki van/volt írva, hogy más oldalakra kirakni tilos! Hát talán ti csináltátok a release-t? Lelopdossátok, kitörlitek a végéről a Releaser csapat nevét, és megtiltjátok másnak, hogy más oldalra kirakják a linkjeiteket? Hatalmas erőfeszítés lehet letölteni , majd feltölteni ezeket a filmeket, sorozatokat. Amiket persze nem is ti csináltatok. Tényleg, kinek az ötlete volt ezt kivenni a szabályzatból? Valaki megírhatná, küldök neki köszönőlevelet majd! Pl. letöltöttem egy sorozatot innét, de hiányzott belőle pl. a 3. és az 5. rész. Ezeket szerettem volna pótolni, megszerezni, és legalább tudtam hogy melyik Release csapattól volt a sorozat. Ugyanabban a méretben, minőségben - például ez! A Releaser csapatra nézve is szemétségnek tartom amúgy ezt. Tisztelet a kevés kivételnek, aki saját maga "gyártja" az általa feltöltött filmeket,-sorozatokat! Ezzel a résszel teljes mértékben egyetértek. Minimum azt a tiszteletet meg kellene adni a release készítőjének, hogy nem írjuk át a nevét, sőt a tulajdonságokban sem. Mert akad itt olyan feltöltő aki a saját nevére írja át. És nincs egyedül.... Tiltanám! 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
michonne75 Posted 3 órával ezelőtt Share Posted 3 órával ezelőtt Csak egy kérdés. Mit csináljon az, aki nem torrentezik és nem egyetlen helyről, nem egyetlen release verzióból muxolja össze a sajátját? A DUAL-okat pl. én rakom össze. Még sokszor az eredeti hangsáv sem onnan van, ahonnan a kép (az egyik helyen az előbbi a jobb, a másikon az utóbbi), nem beszélve a magyar hangsávról. Sokszor a kiegészítő feliratot is én csinálom. Sokszor a feliratos témákat is több helyről szedem össze. Komolyan érdekelne. Aztán ott van az eredeti komment ezen része: "A pirateclub főoldalán jobb felső sarokban megjelenő oszlop, név szerint a "Népszerű hozzászólók" - ez amióta újra fel van tüntetve, azóta vannak ezek a bugyuta feljelentések. " - tévedés. 2018 óta vagyok feltöltő, és már akkor is jelentettek a Data felé. És akkor is jelentettek itt ezen az oldalon is, amikor 2020-ban ide regisztráltam. Az eredeti komment többi részére is kitérhetnénk, de asszem fölösleges... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 3 órával ezelőtt Share Posted 3 órával ezelőtt 4 perccel ezelőtt, michonne75 said: Csak egy kérdés. Mit csináljon az, aki nem torrentezik és nem egyetlen helyről, nem egyetlen release verzióból muxolja össze a sajátját? A DUAL-okat pl. én rakom össze. Még sokszor az eredeti hangsáv sem onnan van, ahonnan a kép (az egyik helyen az előbbi a jobb, a másikon az utóbbi), nem beszélve a magyar hangsávról. Sokszor a kiegészítő feliratot is én csinálom. Sokszor a feliratos témákat is több helyről szedem össze. Szerintem többek között az eredeti név azon részének meghagyásával, amely a releaser-re utal, azonfelül a változtatáson át nem esett komponensek nevének meghagyásával a fájlnévben - kiegészítve az egész egy szóval: REMUX. Vagyis ha például új hangsávot kapott, az értelemszerűen megváltozhat a névben is. Hogy néha 5.1-nek van írva ami nem az, szerintem annak köszönhető, hogy a le-feltöltőláncon valaki nem törődött ezzel - de azért azt nem bántanám. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
michonne75 Posted 3 órával ezelőtt Share Posted 3 órával ezelőtt Azt írtam, hogy több "release verzió". Mindegyiket hagyjam benne a végleges fájnévben? Mindegy, hagyjuk. Látom, fölösleges... 1 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 3 órával ezelőtt Share Posted 3 órával ezelőtt Just now, michonne75 said: Azt írtam, hogy több "release verzió". Mindegyiket hagyjam benne? Mindegy, hagyjuk. Látom, fölösleges... Nem, nem fölösleges. Értettem, csak általában egy mozgókép sáv van a filmeknél... A hang, felirat származásának megnevezése majdhogynem fölösleges, ha odaírtad, hogy REMUX, tudjuk, hogy máshonnan származhat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
michonne75 Posted 3 órával ezelőtt Share Posted 3 órával ezelőtt Édesjóistenem... De kurva nehéz ez a magyar nyelv... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 3 órával ezelőtt Share Posted 3 órával ezelőtt Ha überkorrekt akarsz lenni, a technikai infóba beleírhatod akár a hangsáv származását, akár a saját fordítást is, de szerény véleményem szerint a címeknek jobbat tenne, ha rövidek, szabatosak lennének. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 3 órával ezelőtt Share Posted 3 órával ezelőtt 1 perccel ezelőtt, michonne75 said: Édesjóistenem... De kurva nehéz ez a magyar nyelv... Ez most hogy? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
michonne75 Posted 3 órával ezelőtt Share Posted 3 órával ezelőtt Ne törődj vele. Már feladtam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 3 órával ezelőtt Share Posted 3 órával ezelőtt Ne add fel! Lehet, hogy valamit félreértetem. Abban az esetben bírod annyira a nyelvet, hogy visszaterelj a megértés helyes útjára. Rajtam ne múljon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 3 órával ezelőtt Share Posted 3 órával ezelőtt Mindenkivel előfordulhat még az is, hogy olyasmit tölt le, majd fel, aminek már kihagyták a nevéből a releaser-t. Remélhetőleg ez a kivétel. Szerintem az érzékenység tárgya esetünkben mindössze a fájlnévre vonatkozik, amit a technikai infóban az első helyen keresünk, de a letöltőlinkben is szokott szerepelni, mert általában tartalmaznia kell azt. Nálad például ott is hiába keresi az ember. Egy példa: Hidden Content Give reaction or reply to this topic to see the hidden content. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacylla Posted 2 órával ezelőtt Share Posted 2 órával ezelőtt Komolyan azt kérdezted, mitévő légy, ha te rakod össze a témát. És komolyan azt tanácsoltam, hogy szerintem azt hagyd ki vagy helyettesítsd be a fájl nevében/ből, amit megváltoztattál, a többit hagyd meg érintetlenül és egészítsd ki egy szóval: REMUX. (Bár igaz, remux alatt nem egészen ezt értik, de ez a legkisebb probléma, manapság az angol filmeket is "Hun"-nak nevezik sokan, nagyobb már nem lehet a káosz...) A lényeg, hogy tiszteletből meghagyjuk a releaser nevét a fájl nevében. Ez a saját véleményem, ha más jobban tudja, nyugodtan írja meg! Nem jövök rá magamtól, hogy mit nem értesz/értek ebből az egészből, nyugodtan világosíts fel! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
michonne75 Posted 42 perccel ezelőtt Share Posted 42 perccel ezelőtt "Komolyan azt kérdezted, mitévő légy, ha te rakod össze a témát." - nem, igazából csak arra akartam rámutatni, hogy a dolog nem minden esetben olyan fekete-fehér, ahogyan azt ti leírtátok. Rendben. Egy példa. Leszedek egy oldalról egy 720p-s verziót egy releasertől, aminek a hangja jó, de nekem 1080p-ben kell. Leszedem egy másik oldalról az 1080p-s verziót, aminek esetleg rosszabb a hangsávja. A képet összemuxolom a másiknak a hangjával. Ez már 2 releaser. Ehhez hozzájön a magyar hangsáv. És máris 3 releaser verziót egyesítettem a saját verziómban. Vagy ott van A profi c. Belmondo film feltöltésem. Abban az esetben 4 releaser nevének kéne szerepelnie az én verziómban, mivel az eredeti hangot a képpel 2 helyről szedtem össze, és összemuxoltam a 2 magyar szinkronnal. Ráadásul a hangsávok nem is stimmeltek minden esetben a képpel. Volt, hogy csak simán el kellett csúsztatnom, de volt, hogy az FPS-t is át kellett konvertálnom és csak utána illeszthettem össze a képpel. Erre te mutatsz egy feliratos filmet tőlem. Miközben írtam, hogy NEM torrentezek. Az a 6-8 oldal, amikről dolgozom, a többségük nem tünteti fel a forrást. Mivel a forrás (ahonnan leszedték), ismeretlen, nem fogom a fájlnévbe beírni az oldal nevét, mert az pláne nem lenne igaz. Erről beszéltem a kommentemben. És igen, a REMUX valóban egészen mást jelent. Ebben az esetben szerintem nem célravezető, sőt még megtévesztő is. "Szerintem az érzékenység tárgya esetünkben mindössze a fájlnévre vonatkozik, amit a technikai infóban az első helyen keresünk, de a letöltőlinkben is szokott szerepelni, mert általában tartalmaznia kell azt." - kíváncsi lennék, hányan keresik a releaser nevét a technikai infóban. Pláne akkor, ha egyre minimáisabb, amit sokan leírnak az adatlapon. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts