Armin Fan Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 Nemiiis mert Kecsó!!! :D Sztem is ez a Chuck Norris-os megoldás lesz.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 Ez annyira kamuszagú.. Egyébként meg ez a Magyarországra is zuhanhat nem azt jelenti, hogy pont ide fog esni. A telefonbeszélgetésen elhangzik, hogy az Északi szélesség 58. foka és a Déli szélesség 58. foka között fog lezuhanni. Magyarország nincs ekkora! Lehet hogy a Déli félgömbön fog lezuhanni, lehet hogy nem is Magyarországon. Mindenesetre jó nagy dobra verték.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mortuus Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 Hát no comment Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
meszi9 Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 amekkora looser ez az ország lehet hogy még ide esik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsomboy Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 Majd híjjuk a szupercsapatot oszt lelőjjék. Az origo amúgy nem említi hogy Magyarországra csapódna Egyébként nem értem, a légkör 100-400 km-es tartományában a levegő hőmérséklete eléri az 1000 celcius fokot is, a műholdak pedig jóval 400 km fölött keringenek. Nem tudom elképzelni hogy 1 méteres darabok megmaradjanak, a meteorok is legkésőbb 50-100 km között elégnek. Gospel neeeeeeeeeeee..... 1000 C???? te hol élsz??? minnél feljebb mégy, úgy nőnek a mínuszok. Az elégés, a légkörbe való belépés levegő (oxigén) tartalma és a súrlódás oka. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodaiadam12 Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 Zsomboly: Bármennyire is fáj, a légkör 100-400 km-es tartományában a levegő hőmérséklete igenis 1000°C körül mozog. Földrajz órán kicsit jobban kéne figyelni >.< Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sillent DX Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 A kisbusz méretű szerkezet most még 280 kilométerre kering a Föld felszínétől, de közeledik. A mesterséges hold 28 ezer kilométeres sebességgel száguld.... Na akkor, hogy is van ez? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Turul9 Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 Gospel neeeeeeeeeeee..... 1000 C???? te hol élsz??? minnél feljebb mégy, úgy nőnek a mínuszok. Az elégés, a légkörbe való belépés levegő (oxigén) tartalma és a súrlódás oka. Itt egy kis magyarázat http://hu.wikipedia.org/wiki/Termoszf%C3%A9ra Sillent DX, ez érdekes észrevétel, ezt még nem is vettem észre... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsomboy Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 Itt egy kis magyarázat http://hu.wikipedia.org/wiki/Termoszf%C3%A9ra Sillent DX, ez érdekes észrevétel, ezt még nem is vettem észre... Igaz... De az ISS pl 360 km magasan kering és mégsem sül meg. Azok a hőmérséklet szintek, nagyon függnek a napfoltoktól. Amúgy egy kémműhold alacsonyabban kering mint az ISS. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuuWuu Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 ez kamu... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artboon Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 Na akkor, hogy is van ez? Kérlek szépen tudod van a vizszint, meg a függőleges vízszintesen 28000 km/h függölegesen pedig: kétszáz vmennyir km-re van a földtől így már okés? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
50centfan Posted Február 19, 2008 Author Share Posted Február 19, 2008 Szabad szemmel is látható a kémmühold ami zuhan! http://www.sat.hu/read.php?id=1452 és itt van melyik nap mikor lehet majd látni: http://www.heavens-above.com/PassSummary.aspx?satid=29651&lat=47.500&lng=19.083&loc=Budapest&alt=103&tz=CET Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artboon Posted Február 19, 2008 Share Posted Február 19, 2008 kurvajó: http://www.heavens-above.com/PassSummary.aspx?satid=29651&lat=47.35442&lng=16.88328&loc=Hegyfalu&alt=103&tz=CET tök fényesen lehet látni nálunk21-ikén Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artboon Posted Február 20, 2008 Share Posted Február 20, 2008 csütörtökön kilövik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pr3no Posted Február 20, 2008 Share Posted Február 20, 2008 hát nemtom ..rám biztos nem fog esni bár igen blikk...híradóba miért nem mondják be ? <_< ja igaz, híradóba bemondták volna Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted Február 20, 2008 Share Posted Február 20, 2008 Most nem értem mi ebben a nagy probléma ha egyzser kisbusz nagságú mennyi maradd belőle ha rámozdulnak az amcsik két vadászrepülőgéppel és kilövik rá az összes rakétájuat...max egy anyacsavar eshet az alföldre.....szerintem.... Ha meg nagyobb darab fog esni azt meg legalább majd lehet mutogatni egy múzeumban. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
50centfan Posted Február 20, 2008 Author Share Posted Február 20, 2008 Nemsokára látni lehet a műholdat!! http://www.mno.hu/portal/544045 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Február 20, 2008 Share Posted Február 20, 2008 huu én láttam :) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
50centfan Posted Február 20, 2008 Author Share Posted Február 20, 2008 Én is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ToMmY_hun Posted Február 20, 2008 Share Posted Február 20, 2008 Holnap még meglesz amikor átsuhan felettünk? Meg kéne lesnem távcsővel! Remélem nem lövik le addig Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artboon Posted Február 21, 2008 Share Posted Február 21, 2008 Az amerikai hadsereg sikeresen lelőtte a meghibásodott műholdat. A Lake Erie nevű cirkálóról magyar idő szerint csütörtök hajnalban lőttek ki egy SM-3 típusú rakétát, amely a Csendes-óceán fölött 247 kilométeres magasságban találta el az autóbusz nagyságú műholdat. Robert Gates védelmi miniszter gratulált a kilövést irányító csapatnak. A Pentagon sajtószóvivője elmondta, hogy azért kellett megsemmisíteni az irányíthatatlanná vált amerikai műholdat, mert az - egyebek mellett - féltonnányi hidrazint, egyfajta üzemanyagot tartalmazott, ami a földbe vagy tengerbe csapódáskor súlyos veszélyt jelentett volna. Így azonban a szétlőtt műhold darabjai várhatóan mind elégnek a Föld légterébe érve. Az akcióval előbb meg kellett várni az Atlantis űrrepülőgép szerdai visszatérését, nehogy az űrben maradó darabok kárt okozzanak az űrsiklóban. Most hatórányi idő állt az amerikai haditengerészet rendelkezésére a sikeres találathoz. A szóvivő szerint valószínűleg két napon belül kiderül, hogy sikerült-e teljesen megsemmisíteni a műholdat, de az is lehet, hogy még hetek múlva is a Föld légterébe érkezhetnek egyes darabjai. Akkor persze valószínűleg teljesen elég majd minden maradvány. Kína hasonló módon lőtte le egy meghibásodott meteorológiai műholdját 2007 januárjában. Akkor azt világszerte úgy értelmezték, hogy Peking tulajdonképpen csak műhold-megsemmisítő képességét tesztelte. A mostani amerikai kilövés előtt is sokan ugyanezt feltételezték, kiegészítve azzal, hogy a műholdon esetleg nemcsak veszélyes anyagok, hanem kémkedésből származó adatok is lehettek és ezért kellett mindenképpen megsemmisíteni. -megmenekültünk :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szikla22 Posted Február 21, 2008 Share Posted Február 21, 2008 pedig örültem volna ha csak 1 kis darab ráesik a BKV épületeire ,de lényeg,h nem lett Armageddon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
50centfan Posted Február 21, 2008 Author Share Posted Február 21, 2008 Itt lehet nézni merre felé tart a darabjai http://www.n2yo.com/?s=29651 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artboon Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 Azt mondták telitalálat volt, akkor most hogyan lehet követni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
50centfan Posted Február 22, 2008 Author Share Posted Február 22, 2008 Az amerikai kémműhold esetleges magyarországi becsapódásával kapcsolatban Dobson Tibor a katasztrófavédelem szóvivője a hirado.hu-nak azt mondta, ők nincsenek felkészülve egy ilyen esetre, mert a katasztrófavédelemnek nincsenek radarjai. Dobson azonban azt hozzátette: amennyiben a Magyar Űrkutatási Hivataltól vagy a Magyar Honvédségtől bármilyen jelzést kapnak, hogy a műhold darabjai Magyarország felé közelítenek, akkor azt a területet ahol a becsapódás várható természetesen evakuálják, és megtesznek minden óvintézkedést, annak érdekében, hogy senkit ne érjen baleset. hirado.hu Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szergej77 Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 Az még nem zuhant le..??? Én úgy hallotam hogy az Amcsik már kilőtték valami rakétával.....de akor csak tervezik.... jaja Bkv épületére zuhanhatna.... majd kiderül mi lesz.....hova esik.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
50centfan Posted Február 22, 2008 Author Share Posted Február 22, 2008 Igen szétlőtték! De a darabjai még megvannak! Ha elolvasod azt irja Két kép a rakéta fellövésekor Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artboon Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 igen de utánna mondták h elv telitalálat... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 Most akkor küzelít felém? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artboon Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 persze, már ottvan előtted :P Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts