Gospel Posted Február 17, 2008 Share Posted Február 17, 2008 Üdv. Biztosan nagyon egyszerű rá a megoldás, de prog.hu-n semmit nem írtak róla és googlen se találtam használható infót ezzel kapcsolatban. Na szóval van egy ilyen memo komponens (legalábbis a Delphi Lite 10-ben ez a neve, gondolom máshol is ez ), amibe máshonnan bevitt adatokat szeretnék beleírni, de több mezőből vinném az adatokat, és nem tudom hogyan kell sortörést alkalmazni beelíratásnál. memo1.text:='hűha'+edit1.text+'de ezt amit ide írok már új sorba szeretném tenni'+edit2.text+'meg ezt már harmadikba és így tovább'; Szóval az edit1.text tartalma az első sorban, az edit2 már a másodikban és így tovább jelenjen meg. Ezt hogy tudnám megoldani? A választ előre is köszönöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixHouse Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 memo1.Lines.Append(edit1.Text); memo1.Lines.Append(edit2.Text); memo1.Lines.Append(edit3.Text); igy asszem csoki Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospel Posted Február 18, 2008 Author Share Posted Február 18, 2008 Á, nagyon király, működik Erre az appendre nem gondoltam volna Köszi szépen! Ment az 5 csillag Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixHouse Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 Elég sokat delphizek főleg igy memoval meg rich edittel! Szívesen amugy! Min dolgozol ha szabad érdeklődni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gospel Posted Február 18, 2008 Author Share Posted Február 18, 2008 Áh semmi extra csak meguntam hogy a feltöltéseimet fórumokon is meg blogger.com-on is közzéteszem, ezért külön kellett formáznom eddig a bbcode-os verziót meg a html-est (bloghoz) így hogy felgyorsítsam feladatomat összedobok egy egyszerű kis alkalmazást ahova csak a mezőkbe bedobálom a címet linket képet nfo tartalmat és utána kidobja nekem egy radiogroup itemindexétől függően a bbcode-olt vagy a html-es verziót Csak tegnap itt akadtam el és abbamaradt szerk: na kész is, tuti bugos meg lehetne jobb is de a célnak tökéletesen megfelel, esetleg majd közlök egy exe-t Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixHouse Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 okay! meglessük! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts