nikita89 Posted Február 14, 2008 Share Posted Február 14, 2008 Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami rendes segédenyagot a Java programozáshoz?Ha lehet magyar nyelvű legyen. Előre is köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
seekoly Posted Február 14, 2008 Share Posted Február 14, 2008 normális magyarnyelvű könyv az 1.3-s java óta nem jelent meg... Ez "Nyékyné - Java 2 útikalauz programozóknak 1.3" címen jelent meg és antikváriumokban még elképzelhető hogy rálelsz! http://java.inf.elte.hu/java-1.3/ Ennél jobb magyarnyelvű leírás sztem nem létezik! A gond, mint már említettem, az hogy régi, DE ha az 1.3 elemeivel tisztában vagy, akkor viszonylag gyorsan át tudod képezni magad az 1.5-ös, 1.6-os javara! A Java5 (1.5) lényegében az alábbi újításokat hozta be: - Generikus típus - foreach - enum - import static - autoboxing - változóhosszúságú paraméterlista Amúgy a legjobb java-s leírás a sun honlapján található http://java.sun.com/ http://java.sun.com/reference/api/ http://java.sun.com/reference/docs/ + feltételezem, hogy elsősorban a J2SE érdekel téged, amit sztem 1-2 hónap alatt jól be lehet gyakorolni! Nem úgy mint a J2EE-t, amire éveket is lehet áldozni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita89 Posted Február 14, 2008 Author Share Posted Február 14, 2008 fuuu, köszike jónak tűnik a könyv. Igazából semmit se tudok még JAVAból, mert eddig csak C-t vettünk és már kiadták a kötelező programot amit javaban kell írni, de hogy hányas verzió arról fogalmam sincs...ugyhogy utánna kell olvasgatnom a dolgoknak. Köszi mégegyszer!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
huncyrus Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 Én java-hoz az eclpse-et használok fejlesztéshez, sztem ez a legjobb ilyen szempontbol. Ti mit gondoltok, mit használtok? (ne értsétek félre, nem tévesztettem el a topikot, az eclipse-nek tutorial guide-jai vannak amik egyáltalán nem rosszak,s őt igencsak használahtóak szvsz) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smurf Posted Február 22, 2008 Share Posted Február 22, 2008 Én Netbeanst, egyszerűen Javahoz találták ki Autocomplete, fgv leírások, visual designer, stbstb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikita89 Posted Február 23, 2008 Author Share Posted Február 23, 2008 Én is eclipse-t használok, csak még rákell jönnöm mi hogyan müködik, elég lassan megy:S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heine Posted Május 14, 2008 Share Posted Május 14, 2008 Én két helyen melózok, egyik helyen Eclipse Europa-t a másik helyen Netbeans-t használok. Ha pl Eclipse alatt akarsz Application szervert használni, akkor először is keresned kell egy plugin-t, ami rendszerint kiakasztja Eclipse-et, netbeans alatt ijen gond nincs. Sztem mind2-nek van előnye és hátránya is . Üdv: Heine Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted Július 7, 2008 Share Posted Július 7, 2008 Vki help! JDK-t használok, a "Tanuljuk meg 24 óra alatt a java-t..." könyvhöz, és egyszerűen, mikor az első kis programot szeretném fordítani, akk nem ismeri fel a javac- parancsot... vkinek vmi 5let???? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mexed Posted Július 7, 2008 Share Posted Július 7, 2008 Vezérlőpult -> Rendszer -> Speciális -> Környezeti változók -> Rendszerváltozók -> Path írd be a végére, hogy C:\Program Files\Java\jdk1.6.0_06\bin;%PATH% (vagy azt a mappát, ahova telepítetted) 300. hozzászólásom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted Július 7, 2008 Share Posted Július 7, 2008 megvolt... úgy se... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mexed Posted Július 7, 2008 Share Posted Július 7, 2008 abban a mappában fordítasz, amelyikben a *.java fájl is van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted Július 7, 2008 Share Posted Július 7, 2008 igen... a tanuljuk meg 24 óra alatt a java programozási nyelvet könyv 1. példaprogramja, mert sajna tovább nem jutottam... Felhívja mind2re a figyelmet az azonos mappára, az azonos file- és programnévre, és a path peállítására... és beütöm a parancssorba, és mintha telepítve se lenne, pedig a java -version parancs meg megy... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mexed Posted Július 7, 2008 Share Posted Július 7, 2008 mit ír ki hibának? esetleg próbálj egy gép restartot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPC Posted Július 9, 2008 Share Posted Július 9, 2008 a megadott nevet (javac) a rendszer nem ismeri fel belső vagy külső parancsként, futtatható programként vagy kötegfájlként... Volt azis... sztem xp reinstall lesz, mer csináltam vmit, de akk se csinált semmmit... meguntam, és a bin mappa tartalmát beba**tam a system32-be...xD tom hülyeség volt, te felidegesített... am úgy kiírt vmit, de semmitse csinált...xD Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
NyMRooD Posted Október 3, 2008 Share Posted Október 3, 2008 Remélem nem késő: 1. Dobd ki a 24 óra könyvet és vedmeg Végh Csaba: Instant Java c. könyvét, esetleg szerezd be Nyékiné java könyvét. 2. a parancs amit meg kell adnod a futatáshoz: "java csomag.osztály" és abban a mapában kell lened, ahol a futtatni kívánt osztály van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
raiderv8 Posted Február 12, 2012 Share Posted Február 12, 2012 Sziasztok! Mit gondoltok erre a könyvre? http://www.kiskapu.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=68303&VISIT=1 Eddig ilyen zsebkönyveket rendeltem (php, javascript) és nagyon is bevállt. Ez megfelelő lenne a megtanuláshoz? Jelenleg a 24 órásat tanulom és valamennyivel több mint a felénél tartok, de úgy érzem nem lesz elég ahhoz, hogy megtanuljam rendesen. Az árához képest érdemes megrendelni, vagy tudtok adni egy letöltő linket, ahol bele tudnék olvasni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts