Piero Posted Február 13, 2008 Share Posted Február 13, 2008 Sziasztok! Az lenne a problémám, hogy mikor egy autót ültetni próbálok, (kijelölöm a kasztnit, majd V, és lejjebbhúzom) Akkor a kocsinál látszik az eredeti kép, meg ottvan körülötte egy fehér körvonal, ami elég vastag, olyan mintha Outer Glow-ot állítottam volna be, pedig a Blending Options-ot meg sem közelítettem Aki tud a fehér körvonal eltávolítására valami módot, kérem segítsen. Köszönöm előre is. gyorfypeti Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Február 13, 2008 Share Posted Február 13, 2008 Ne csak a kasztnit jelöld ki hanem az egész hátteret vele együtt és azt vidd lejebb. Igy nem lesz fehér vonal, és a kocsi mellet az "Úton" lévő eltérést könnyel el tudod tüntetni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 14, 2008 Author Share Posted Február 14, 2008 Így csináltam, de az autó kerekénél egyrészt látszik halványan az eredeti, másrészt pedig az ültetett kasztni körül is ottvan a vonal Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted Február 14, 2008 Share Posted Február 14, 2008 ztomi azt mondja, hogy ha kijelölsz, akkor azt úgy kell, hogy a kasztnit (kerekeket kihagyod) és felül békén hagyod. ha a kocsi elejéhez vagy végéhez értél, akkor nem mész tovább, hanem nagyjából egymagasságban az első lökhárítóval (képe válogatja) akkor fogod, és kihúzod a kijelölést az egész képre. ha így csinálod semmi nem látszódhat az eredeti kasztniból. ja meg nézd meg, hogy nincs-e lágyítás a kijelölésen. az okozhat még ilyen outer glow szerű anomáliákat. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 14, 2008 Author Share Posted Február 14, 2008 Én értem, én is így csináltam, amint végeztem a kasztni alsó részével, kivittem a kép szélére a kijelölést, majd fel, és úgy csináltam, de hogy lássátok, mindjárt dobom a screenshotot Edit: Sajna nem látszanak a feljegyzések, így ide írom. A kerekeknél nagyon látszik az ültetés, és az eredeti poziciója a kasztninak a keréknél, pedig nem jelöltem ki a kerekeket. Szóval az átlászósággal lenne elsősorban gondom, az outer glow szerűség ezen a képen nem látszik annyira. A segítséget előre is köszönöm ui.: Ne a kijelölés minőségét nézzétek, most csak gyorsan összedobtam egy képet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Február 14, 2008 Share Posted Február 14, 2008 Én most azt nem értem hogy miért van ott olyan átlátszó rész? Mivel jelölted ki? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 14, 2008 Author Share Posted Február 14, 2008 Polygonal lasso tool-al Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Február 14, 2008 Share Posted Február 14, 2008 De akkor mitől van az elhalványodás? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 14, 2008 Author Share Posted Február 14, 2008 Pont ezt kérdezem én is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Február 14, 2008 Share Posted Február 14, 2008 Minden esetben ilyen lesz a kép? nincs valami átlátszóság vagy valami beállítva a rétegen? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted Február 14, 2008 Share Posted Február 14, 2008 szerintem az lágy perem (lágyítás)... mint ahogy mondtam is pár hsz-el ezelőtt... mondjuk nem biztos Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 14, 2008 Author Share Posted Február 14, 2008 @ZTamás: nem lehet semmi effekt beállítva, mert megnyitom a képet, és rögtön kijelölöm, szal a Background még le is van zárva emellett, a Blending Options-t meg sem lehet nyitni. @enisz: azt a lágy permet kikapcsolni esetlen, vagy megszűntetni lehet? Tudtommal nincs bekapcsolva semmi a rétegen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Február 14, 2008 Share Posted Február 14, 2008 CTRL +ALT+D itt lehet beállitani a lágy peremet, ha ki van jelölve valami. Ha a kijelölés eszköz van használatban van ott fenn egy gomb "szegély finomítása"! Itt van több beállítás, ezzel probálkozz. Angolba nem tudom hogy van ez a gomb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 14, 2008 Author Share Posted Február 14, 2008 Köszi, megpróbálom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Február 14, 2008 Share Posted Február 14, 2008 Majd irj ha megvan! mond el mi volt a baj! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 16, 2008 Author Share Posted Február 16, 2008 Hát bizony ez sem hatásos Mostmár végleg semmi ötletem Próbáltam mindent állítgatni a mozgatásnál is, de semmi :/ Szerk: Találtam egy másik képet, azzal pedig megy. De hogy a másik 3-mal miért volt baj... ? Na mind1, köszönöm mindenkinek, aki segített Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Február 16, 2008 Share Posted Február 16, 2008 Amelyik képpel baj volt annak is ugyanaz a kiterjesztése mint aminél jó? tehát nem lehet hogy psd és már alapból van rajta valami effekt? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 16, 2008 Author Share Posted Február 16, 2008 Mind a két kép jpg kiterjesztésű. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Február 16, 2008 Share Posted Február 16, 2008 Akkor nincs több ötletem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
szGab Posted Február 16, 2008 Share Posted Február 16, 2008 ne a kasztnit jelöld ki hanem még a felette lévő hátteret is!!!itt egy tutorial hozzá!!! Digimods vidd lejjebb és ott a Loweringet válazd!!! ha ez sem jó akkor én se tudom:( Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted Február 16, 2008 Share Posted Február 16, 2008 szGab! Mi is ezt tanácsoltuk, olvasd csak el feljebb! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 18, 2008 Author Share Posted Február 18, 2008 Valóban, én is így csináltam, de ha még feljebb olvasod, akkor láthatod, hogy a problémám megoldódott! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted Február 18, 2008 Share Posted Február 18, 2008 nem oldódott meg, csak abbahagytad (ha jól vettem ki) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Február 19, 2008 Author Share Posted Február 19, 2008 Jajj na Nincs rá megoldás, mindent kipróbáltam, nem ment semmi, inkább abbahagytam Van más kép is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts