gokussj4 Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 Nem nem raktam rá zsírt zselét vagy mit mer nem volt itthon de én is vettem má le ugy itthon hoyg nem tettem utána rá és ugyanugy működött cak nem melegedett annyira haveromnál meg szaggat minden játék most. Akkro valszeg az lehet a gond???? Erre a célra cak a boltban vett cuccok a jók??Bár lehet hoyg ez hülye kérdés volt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 (edited) Tuti az lesz a gond, hogy nem tettél rá hűtőzsírt. Ezt egyébként be lehet szerezni elég korrekt áron! Módosította Október 20, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
glevis Posted Augusztus 14, 2008 Share Posted Augusztus 14, 2008 Sziasztok! Nekem egy C2D Inteles proci van a laptopomban. Itt kezdődnek a gondok. A laptop túl akarja hajtani a procit nagy igényű feladatoknál és annyira felmelegszik h 80 foknál kikapcsol. Ez csak akkor van ha hálózatról használom, telepnél nem hajtja annyira. Valaki tudna segíteni hogyan tudom beállítani a gépet hogy 70 foknál tovább ne hajtsa túl a procit? Az áramellátást kellene valahogy optimalizálni hálózati használatnál. Clevo 660N Előre is köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Szia gokussj4 ! Nem értem, hogy miért kellet levenni a hűtőt a prociról ?? !!! Én először ecsetelni szoktam, utána meg neki eresztem a sűrített levegőt, és nem szedek le semmit. Szia glevis ! Teljes feltöltés után mennyi ideig bírja az akksi ha használod folyamatosan a géped ? Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
glevis Posted Augusztus 21, 2008 Share Posted Augusztus 21, 2008 több mint 1,5 óra. akkunál beállítja a rendes feszültségeket és nem is melegszik túl. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 21, 2008 Share Posted Augusztus 21, 2008 Szia ! Lehet, hogy a töltőd nem az igazi, pl. egy kicsit magasabb feszültséggel tölt. Most láttam a legújabb GameStar hátulján reklámoztak Notebook hűtőt, esetleg nézd meg, mondjuk egy bevásárló központban ingyen szemügyre veheted. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balintka89 Posted Szeptember 4, 2008 Share Posted Szeptember 4, 2008 Hello! Ez nem igazán hűtési probléma de lehet az is! Szóval van egy C2Duo E8400asom ami ugyebár ha nincs terhelve akkor 2000 Mhzen jár! Így a PC Wizard 2008 szerint 45 fokos! Ha elkezdek vmi komolyabb dolgot csinálni rajta (pl TDU) akkor ugye 3000 Mhzen kb 55 fokig felmegy a hőmérséklete!:S Terhelés nélkül a venti 3000rpm és elég hangos! Terhelve max 100-150 rpm-el több és végülis nem hangosabb! Szerintetek ez így normális? Ja és még egy kérdés: Szeretném 1 kicsit tuningolni a procit! Néztem rá olyan hűtőt hogy Cooler Master Hyper TX2! Ezt eléggé dícsérik meg olyat mondanak h 30 fokkal lement a proci hőmérséklete! Ezzel a hűtővel szerintetek elmehetek 3800 Mhzig úgy h nincs belőle gond nagy terhelésnél sem? Konfig: lap:ASUS P5KC táp: HKC 430 W Előre is köszi a segítséget! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silverr Posted Szeptember 4, 2008 Share Posted Szeptember 4, 2008 Én személy szerint nemigen ajánlanám ezt a hűtőt,nálam nincs tuning de terhellés alatt akár 63 fokot is tud produkálni a processzor. Igaz itt Amd-ről van szó.Valamint nekem a hangja sem tetszik! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balintka89 Posted Szeptember 4, 2008 Share Posted Szeptember 4, 2008 Köszi! Hát nem tom, milyen AMD-d van? Mert Intel és AMD közöt van különbség! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silverr Posted Szeptember 5, 2008 Share Posted Szeptember 5, 2008 Azért is irtam oda,hogy arról van szó.Egyébként X2 6000+ biztosan sokkal jobban melegszik az Inteltől. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Szeptember 15, 2008 Share Posted Szeptember 15, 2008 Sziasztok. A haveromnak most üzemeltem be egy vadonatuj gépet. Giga EP35-DS3L + E7200 (gyári ventivel) + Sapp.HD3870 + FSP400W És olyan gondja van, hogy a proci ventillátor felpörög, majd lelassul, felpörög majd lelassul, és ezt kb 5 másodpercenként csinálja. Ez akkor jelentkezik, amikor a Win.-ben semmi program nem fut. Ha játszik, akkor folyamatosan pörög. A proci nem melegszik, meg semmi gond nincs, csak egy kicsit idegesítő. Nem lehet ezt valahogy szabályozni, hogy ne csinálja ezt? Pörögjön egy kicsit magasabb fordulaton, de folyamatosan. Én arra gondolok, hogy a proci egy bizonyos hőfok között ingadozik, és amikor melegebb, akkor felpörög, majd mivel azonnal lejebb megy a hőfok, leáll a ventillátor, majd megint melegszik egy picit, és kezdi megint előről! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 15, 2008 Share Posted Szeptember 15, 2008 Szia ! BIOS-ban a PC Health Status alatt a Smart Fan-t tedd Disabled állásba. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Szeptember 17, 2008 Share Posted Szeptember 17, 2008 Valaki estleg nem tudna egy jó kis tesztet felrakni a Cooler Master legújabb V8-as procihűtőjéről,mert sztem naon jó lett külcsinleg is és teljesítményileg is. Amúgy ehez a procihoz jó lenne? Amd X2 4000+ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcus Fenix Posted Szeptember 17, 2008 Share Posted Szeptember 17, 2008 túdnátok nekem ajánlani egy jó procihűtőt kb 10-12 ezer forintom lenne rá.én egy asus silent knight 2-est néztem ki vagy egy zalman 9700-as ledest.egy E8500-hoz kéne amit 4 gigáig akarok húzni,ha túdtok valami jót akkor megköszönöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Szeptember 22, 2008 Share Posted Szeptember 22, 2008 Szia ! BIOS-ban a PC Health Status alatt a Smart Fan-t tedd Disabled állásba. Üdv.: Dadus Kössz az ötletet Dadus, de sajna nem segített. Az iponosok azt írták, hogy frissítsem a biost, de félek tőle!! :S Arra gondoltam, hogy egy kicsit felhúzom a procit, és hátha akkor jobban melegszik, és igy többet pörög a ventillátor (alapjáraton 19-20 fokos a proci, nincs húzva, de játék közben pl. juiced 2-nél felmegy 25 fokra! szerintem ez egy kicsit alacsony!!) Mennyinek kell lennie a proci hőfoknak, ami még optimális?? Tehát meddig húzzam, hogy elfogadható hőfoka legyen? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 22, 2008 Share Posted Szeptember 22, 2008 Szia ! Én használtam procit tartósan 60 Celsius fok felett is. A következőt javaslom a BIOS-ban: Advanced alatt: CPU Enhanced Halt (C1E) > Disabled CPU EIST Function > Disabled ha így sem javul a helyzet, akkor az MB Intelligent Tweaker(M.I.T.) alatt: System Voltage Control > Manual CPU Voltage Control > itt emelj modjuk 4 lépcsővel az alaphoz képest ha még mindíg nem OK, akkor jelezz vissza. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Szeptember 23, 2008 Share Posted Szeptember 23, 2008 Szia Dadus! Majd hétvégén megpróbálom. Először alapfeszen akarom majd emelni a frekit, és ugy megnézem a hőmérségletet, mert gyári hűtő van rajta. Ha az alapfeszes húzás nem "melegíti fel" kellően akkor nyomok neki plusz feszültséget. Mondjuk ha az alap 2,53 Ghz-ről emelem mondjuk 2,8-3 Ghz-ra, akkor is emeljek 4 lépcsővel a feszen? vagy elég kevesebb? (nem ide tartozik, de ha húzom a procit meg a memóriát, létezik olyan program, amivel tesztelni tudom?? Van egy everest, amivel a hőfokot tudom figyelni, de a tesztelésre kellene valami progi) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Szeptember 23, 2008 Share Posted Szeptember 23, 2008 "(nem ide tartozik, de ha húzom a procit meg a memóriát, létezik olyan program, amivel tesztelni tudom?? Van egy everest, amivel a hőfokot tudom figyelni, de a tesztelésre kellene valami progi)" Orthos. Tudja külön tesztelni a memóriát és külön a procit is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 23, 2008 Share Posted Szeptember 23, 2008 Szia Chipi ! Alapfeszültségen is tudja szerintem a 3GHz-et, de a próba majd megmutatja az igazságot. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
picard Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 egy kérdés: amd a64 x2 4850e-nek mennyire elég a gyári hűtőborda? nem akarom húzni, csak alapfeszen járatni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted November 12, 2008 Share Posted November 12, 2008 Elég. Nem olyan ostobák az AMD-nél, hogy alultervezzék a gyári hűtőt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dázi Posted November 13, 2008 Share Posted November 13, 2008 Az AMD gyári hűtök már mind rézmagos belsőt kapnak minimum 10-20% húzást engednek de ez igaz az Intelre is és egyet értek az elötem szólóhoz nem olyan lowok az AMD gyárban a mérnökök... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakiricsi Posted Január 1, 2009 Share Posted Január 1, 2009 Szia! Esetleg megtudnád mondani, hogy a HD 4870-hez az E8500 elég-e?És mondjuk annak kb 4ghz-re húzásához milyen hűtőre lenne szükség? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panki51 Posted Január 1, 2009 Share Posted Január 1, 2009 Elég, és minimum valami full réz hűtő. Én Zalman CNPS9700-ast szeretnék venni majd egyszer... Bátran ajánlom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakiricsi Posted Január 1, 2009 Share Posted Január 1, 2009 Köszi! Háát ez se rossz hűtő,de nem is olcsó..majd meglátjuk Én mondjuk ezt néztem:Scythe Mugen, de nem tudom mennyire elég.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Január 1, 2009 Share Posted Január 1, 2009 Szia lakiricsi ! Erre a kérdésedre már válaszoltam tavaly, de valahová eltűnt a hozzászólásom. Most akkor ismétlek. Cooler Master Hyper 212 /kb. 8000Ft/ , vagy Arctic Cooling Freezer 7 Pro /k. 4000Ft/ . Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panki51 Posted Január 1, 2009 Share Posted Január 1, 2009 AC Freezer-t én is csak ajánlani tudom, mert nagyon jól hűt! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lakiricsi Posted Január 1, 2009 Share Posted Január 1, 2009 Köszi a válaszokat! Nem nagyon ismerem amiket mondtatok, de gondolom akkor nem lehetnek rosszak.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
attila726 Posted Január 29, 2009 Share Posted Január 29, 2009 Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék, van egy Acer Aspire 5315-ös laptopom amikor megvettem nem mindíg hűtötte magát és kétszer is felment a hőfok 80c-ra és kikapcsolt, frissítettem a BIOS-T és azóta rendesen hűt de vagy két hete amikor felpörög a ventillátor kattogó hangot ad ki. Valamikor hangosabb valamikor halkabban mi lehet a baja?? Előre is köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Március 29, 2009 Share Posted Március 29, 2009 (edited) Sziasztok. Processzor hűtőt szeretnék vásárolni ehhez a modellhez: AMD X2 4000+ Tuningolás-ra is szeretném kihasználni a procit. Jelenleg engem ez a kettő érdekel,tehát csak a kettő közűl mondjátok meg melyik lehet a jobb: Thermaltake CL-P0478D Gunmetal Orb Univerzális CPU hűtő Cooler Master Hyper TX2 Univerzális CPU hűtő (RR-CC-HL9U1) Ha esetleg tudnátok egy oldalt erről a Thermaltake Hűtőről valami tesztet felrakni,nagyon megköszönném,mert kiváncsi vok erre a hűtőre. Módosította Október 20, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts