Tomi14 Posted Január 30, 2008 Share Posted Január 30, 2008 Sziasztok! Információra lenne szükségem a következökkel kapcsolatban: Először is itt a konfigom: 1.70 GHZ Intel celeron proci, Ati radeon 128 MB videokari, 40 GB Winyó, 256 MB memória. És ki szeretném cserélni benne a Winchestert egy 160 GB-re, de memóriát nem tudom, hogy mekkorát, és milyet vegyek? Szerintetek? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Január 30, 2008 Share Posted Január 30, 2008 Vincsót cserélhetsz, de mást ne (még memóriát se!). Csak a teljes gépfejlesztés jöhet itt szóba. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Január 30, 2008 Share Posted Január 30, 2008 +512Mb memória azért megdobná a teljesítményt. Valószínűleg DDR modulokat kezel az alaplap, bár ehhez kéne tudni a pontos típusát. 1,7-es Celeron proci nem a legvitézebb, de alap használatra megfelel, ha nincs pénz új konfigra. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Január 30, 2008 Share Posted Január 30, 2008 Mihez dobná meg? Én erre a gépe már nem költenék. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted Január 31, 2008 Author Share Posted Január 31, 2008 Én arra gondoltam, hogy veszek egy 1 GB-s memóriát, és később (1-2 hónap múlva) pedig kicserélem a procit kb egy 2 GHZ-s dual core 2-esre, és akkor már nem kell memóriát vennem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Január 31, 2008 Share Posted Január 31, 2008 De kell, mert valszeg ez sima DDR, és akkor dobhatnád a kukába egy alaplapcserénél. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Január 31, 2008 Share Posted Január 31, 2008 Az 1,7-es Celeron socket 478-as, míg a Core 2 LGA 775-ös lábkiosztású. Így nem tudod kicserélni a procit. Esetleg egy Northwood magos P4, de arra már nem érdemes áldozni. (Felejtsd is el!) HA már abszolút elégedetlen vagy a gépeddel, akkor minimum 50e Ft-ot kéne beáldozni. Alap core duo proci, integrált videókártyás alaplap, 1 giga ram, winchester, táp. A mostani gépedből pedig át lehet menteni a DVD-írót, a 40-es winyót és a házat. Később egy videókártyát is lehet bele venni, ha lesz rá pénz. tkrisz007: XP-nél érezhető sebességnövekedés lenne. A letöltés sem fogná annyira a gépet. Azért merem ezt állítani, mert itthon a második gép is egy hasonló összeállítású, mint Tomi14-é. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Január 31, 2008 Share Posted Január 31, 2008 Hi ! tkrisz007: XP-nél érezhető sebességnövekedés lenne. A letöltés sem fogná annyira a gépet. Azért merem ezt állítani, mert itthon a második gép is egy hasonló összeállítású, mint Tomi14-é. Ez így igaz, az én véleményem szerint is a 256MB-ról 1GB-ra való fejlesztés észrevehető javulást fog hozni. 1GB fölé menni viszont már nem nagyon érdemes ennél a gépnél. A tömörítésnél, kibontásnál is jelentős gyorsulás lesz. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomi14 Posted Január 31, 2008 Author Share Posted Január 31, 2008 De lehet, hogy várok egy pár hónapot, és akkor kicserélem a főbb dolgokat benne, ráköltök kb 50 ezret, és kész. Most pedig akkor szerintem csak egy 160-as winyót veszek, meg még egy 256-os memóriát, esetleg egy 512-est, még nem tudom. De azért köszönöm a segítségeket. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts