miszkyy Posted Január 26, 2008 Share Posted Január 26, 2008 Hello! A következő problémám van: Van egy Abit NI8 SLI GR alaplapú, d805 procival, 2x1giga kingmax memós gép. Mostanság naponta jópárszor újraindul, és csak úgy tudom működésre bírni, hogy ki be kapcsolom hálózatról, meg vagy 20x resetelem. Beindul amúgy is, de csak egy sötét kép fogad. Amikor újraindul, akkor van egy pillanatnyi kékhalál is. Hozzáteszem hogy ezt ma kezdte, ezelőtt sose csinált ilyet. Mi lehet a baj? Köszi a segítséget előre is! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Január 26, 2008 Share Posted Január 26, 2008 Tápod milyen? Vagy ha nem az a gond, akkor szerintem futtass egy Memtestet, hátha valamelyik memória adta be a kulcsot. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszkyy Posted Január 26, 2008 Author Share Posted Január 26, 2008 Hello! LC-Power 550w-os, 2-3 hónapos, a memtest hibátlanul lemegy (a mem is kb 3 hónapos) Nem lehet a kondenzátor? Mert nem mind szilárd a lapon, és az alaplap 2 éves. Köszi a gyors választ! (mostanság amiatt mert sokat megy, egy hónapja levettem 4ghz-ről vissza 2.66-ra, szóval nem az OC miatt van hiba, már ha valaki erre gyanakodna ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
karanyi Posted Január 28, 2008 Share Posted Január 28, 2008 egy checkdisket is futtass le, mert amiatt is előfordulhat az újraindulás (bár nem túl gyakori). bár a memtest nem mutatott hibát, azért próbáld ki egyik ram van benn, majd a másik. így pl kiderülhet hogy esetleg az egyik slot romlott el. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJPizsi Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 Hali,elég gyakori a problémád,nekem is szokta csinálnipróbáld meg,hogy megmozgatod a gépet 1 picit (oldalára fordítod,majd a másikra)nekem jólett ettől. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 Én is ezzel a szarsággal szenvedek, újradobtam az XP-t, akkor jó volt egy fél napig utána meg bejött az amit a topicban írtam és megint nem jó a cucc, vagy fekete a háttér, vagy ha filmezem, akkor 10perc után bejön a kék halál és restart, persze utána meg 640*480ban jön be az XP, a tápom nem mai gyerek, egy King Year 230W, de egy Pentium kettes nem is kíván többet, 480Mhz és mellé 2winyó és egy DVD író, a videókártyám meg 2hete elromlott és most tettem bele egy FX5200-ast, felismeri, megy vele, bír 5-6 újraindítást, de utána megint jön a kék halál! Raktam már a memóriát minden sloptba, ki is vettem egyet, de így is rossz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 Hi ! Esetleg nézzétek meg, hogy a CPU nem melegedik-e túl. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 Eddig semmi gondja nem volt, de egy 480MHZ-s cucc nem is nagyon tud túlmelegedni, amúgy most futtatom a gépemen a memtestet és addig haverom gépén nyomom a netet, szóval eddig 0error! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 Hi ! Bármelyik proci túlmelegedhet, pl. ha nem fekszik fel rendesen a hűtőborda a processzorra /a leszorító egység hibája miatt / , esetleg a hűtőpaszta kiszáradása miatt. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 Tehát akkor szedjem szét és rakjam újra össze a gépet?Jó, ez is meglesz a mai nap, most asszem egy full új konfigot pakolok össze és így a hiba kiszűrhető, amúgy ebben a gépben még álló proci van és nem fekvő, ami elég durva! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 Hi Flóri Bá ! Mégegyszer elolvastam az első hsz-t amit írtál, én azért még kipróbálnám a rendszert egy másik /pl. kölcsönkért/ tápegységgel is, mivel már elég régi lehet. Elképzelhető, hogy már nagy a névleges feszültség értékektől való eltérés, esetleg tűimpulzusok kerülnek rá, de az is lehet, hogy nem túl sima az az egyenfeszkó, vagy estleg már nem bírja úgy a terhelést valamelyik ágon, ami kihatással lehet a többi ágra is. Egyébként miben nyílvánult meg a régi VGA kártya elhalálozása ? Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flóri Bá Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 Fogta magát és 2színbe ment át, majd mikor restart, akkor meg a boot screen alatt egy csomo nulla és vonal borította a képernyőt, majd csökkentett modban is ugyanez!Másik kártyával semmi gond és más gépben is ezt csinálta! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
phish007 Posted Január 29, 2008 Share Posted Január 29, 2008 nekem is volt ilyen régebben, akkor nekem a vga hűtésével volt probléma.... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszkyy Posted Január 30, 2008 Author Share Posted Január 30, 2008 (edited) Hello! Először is nagyon köszi a sok választ! - Zalman 9500Cu-LED hűtőm van, 4 ghz-n is csak max 38C°-ra megy fel. - 2 hetente takarítom a gépet a sok venti miatt, szóval sosincs egyhelyben, mindig mozog. - VGA-nak jó a hőmérséklete - Minden memória modulommal, minden slotba próbáltam. - Chkdsk hibátlanul lemegy. Annyit javult azóta "magától" hogy ha először bekapcsolom, aztán ki, azután megint be akkor beindul. De azért ez még mindig nem normális... Megpróbáltam minden feltételre válaszolni Módosította Október 19, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
belamatyi Posted Január 30, 2008 Share Posted Január 30, 2008 Hello! Próbáld azt,hogy kikapcsolod az automatikus újraindítást,és a kékképernyőnél a hibakódot" közzé teszed" a fórumon Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszkyy Posted Január 31, 2008 Author Share Posted Január 31, 2008 Ok, köszi az ötletet! Megpróbálom. Csak el kell kapni egy újraindulást, mert már csak a bekapcsolásnál vannak bajok, de már nem indul újra. Sikerült! Darabokra szedtem, újrazsíroztam, akkor már egyuttal jól kiporoltam. Akkor sem volt jó! De viszont a végén eszembe jutott a legkönnyebb, amire nem is gondoltam.... BIOS reset. (nyílván jumper-rel, mert a BIOS-ba be se ment) Szóval ha valakinek ilyen baja van, próbálja meg ezt! Nálam teljesen úgy megy azóta mint régen, szépen 4,25 Ghz-n :-) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszkyy Posted Február 14, 2008 Author Share Posted Február 14, 2008 Korán örültem. Megint kezdte, de bírt majdnem 1 hetet. A tünetek megint a korábban leírtak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Február 16, 2008 Share Posted Február 16, 2008 És ha a procit visszaveszed alap 2,66-ra, akkor is produkálja ezt? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
belamatyi Posted Február 17, 2008 Share Posted Február 17, 2008 (edited) Ha kíkapcsolod az automatikus újraindítást akkor a kékképrenyőn látod mire "hivatkozik",és az alapján ki lehetne szűrni mi a probléma! Módosította Október 19, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
miszkyy Posted Február 23, 2008 Author Share Posted Február 23, 2008 Hello! Nagyon köszi a válaszokat! - Most alapórajelen megy régóta, de az sem használ. - Mostanság nem indul újra akármeddig hajtom, csak az indulásnál vannak gondok. Szóval nem bírok bluescreen-t olvasni Köszi mégegyszer! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
backinblack Posted Február 18, 2009 Share Posted Február 18, 2009 Hát nekem a 2hónapos gépemen kijön a kék halál pff -.- azért a szinvonal megvan (...) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Február 19, 2009 Share Posted Február 19, 2009 A kékhalál valószínűleg hardware gond lesz! Ha 2 hónapos a gép, akkot garanciával csináltatsd meg! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts