enisz Posted Január 20, 2008 Share Posted Január 20, 2008 Ebben a tutorialban azt szeretném bemutatni, hogy hogyan készíthettek az enyémhez hasonló linkelt navigációval ellátott aláírást. Feltételezem, hogy mindenkinek már készen van a saját aláírása a linkekkel együtt, ezért nem írnám le, hogy hogyan kell magát a siget elkészíteni, valamint azt, hogy tisztában van a BBcode-al való linkeléssel. Én most a saját sigemmel fogom bemutatni, hogy mit és hogyan kell csinálni. Most a Slice Tool ikonra kattintsunk, ezzel az eszközzel fogjuk szeletekre vágni a képünket. Ezeket a szeleteket úgy kell felosztani, hogy víszintesen ne legyen bennük törés, mert csak így tudjuk belinkelni a fórumra. (ügyeljetek arra is, hogy ha túl széles az aláírás, mint az enyém, akkor ne legyen olyan szeletetek, ami teljes szélességében az aláírás. Ezt úgy értem, hogy ne legyen 400 pixel széles szelet, hanem akkor azt a sort inkább darabold 2 oszlopra, mert a fórumoknak jó szokása, hogy a túl széles képeket automatikusan összenyomják, a 400 pixelt meg már általában sokallják...) Az én aláírásomon így néznek ki a szeletek NAGYOBB KÉPÉRT KATTINTS RÁ Ha jobban megnézitek, nincs tört sor, az oszlopok elhelyezkedése viszont teljesen mindegy. Az a lényege, hogy a linkelni kívánt részeket külön szeletre kell osztani. Nekem ez az aláírás 21 szeletből áll, ezeket egyesével kell egymásmellé rakosgatni az aláírásban, majd azokat belinkelni, amelyiket szeretnénk. Az egyszerűség kedvéért, számozzuk be a szeleteket. Ez a későbbiekben könnyíti majd meg a dolgunkat, ha sorba rakni, és linkelni szeretnénk. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy a Slice Toolt kijelölve, a Ctrl billentyűt nyomva tartva kettőt kattintunk egy szeletre. Ekkor a következő ablak ugrik elő Itt most a legelső szeletet jelöltem ki. Ami minket ebből az ablakból érdekel, az a Name mező, valamint ha valaki pixelekkel is szeretne számolni, azoknak a lent lévő W (Width - Szélesség) és H (Height - Magasság) mezők is érdekesek lehetnek. Itt pixelre pontosan adhatunk meg méretet, valamint mellettük találhatók az X,Y mezők, ahol koordináták segítségével helyezhetjük el a szeleteket (a 0;0 pont a szelet bal felső sarka) A Name mezőbe adjunk meg olyan értéket, amit könnyen be tudunk azonosítani a későbbiekben. Én az első szeletnek a 01-es nevet adom, így majd be tudom azonosítani linkelésnél, hogy az első szeletről van szó (azért 01, mert több mint 10 szeletünk van, és a fájlkezelők név szerint rakják sorba, aminek következtében sorban lesznek a fájlok). Így menjünk sorba, végig az összes szeleten. Én azt javaslom, hogy mindegyiknek csak egy sorszámot adjatok meg névként (nem kötelező, de egyszerűbb lesz). Ha megvagytok ezzel, akkor utána el kell menteni. Ezt a File -> Save for Web and Devices... menüpont alatt tudjuk úgy megtenni, hogy a szeleteket külön mentse le (így ha animált aláírást készítettetek, azt is külön lementi animálva!) A felugró ablakban láthatjuk a munkánkat. A jobb oldali részen kiválasztottam a PNG-24-es értéket a legördülő menüből, mert az én képemben átlátszó pixelek is vannak, a PNG pedig támogatja az áttetszőséget, és több színt kezel a GIF 256 színével szemben (Transparent és Interlaced-et is kipipáltam, mivel szeretném, hogy áttetszőként mentse le). De mindig úgy kezdjétek el módosítani a beállításokat, hogy kijelölitek a szeleteket, amiknek szeretnétek módosítani a tulajdonságait. Ezt simán megtehetitek, ha a képeteken kijelölitek (simán be lehet keretezni) a szeleteket. Ha mindennel megvagytok nyomjatok egy Save gombot. Ekkor kérdez rá, hogy hova mentse. Alul válasszuk ki a Fájl Típusa mezőnél az Images Only (*.png)-t (itt a png kiterjesztése helyére elvileg a saját képformátumodat rakja be, nem kell megijedni). Ha ezzel megvagyunk, nyomhatunk egy Mentés gombot. A sig egyik részével készen is vagyunk. Ha megnézzük a helyet, ahova mentettük a munkánkat, találunk egy images mappát, benne az összes szelettel, külön lementve. Most annyi a dolgunk, hogy ezeket szépen sorban feltöltsük egy tárhelyre. Akár képfeltöltő szerverre, vagy saját tárhelyre. Én az utóbbit ajánlanám, mert ha később valamit ki szeretnénk javítani, vagy modosítani szeretnénk a sig-ünkön, akkor ezt egyszerűen le tudjuk cserélni úgy, hogy simán felülírjuk saját tárhelyen a képeket, és nem kell átírogatni a BBcode-ot a fórumban. A belinkeléshez annyit tanácsolnék, hogy mindenki egy sima txt fájlban csinálja meg először a saját gépén. A fenti képen látszik, hogy én hogyan oldottam meg, gondolom az is látszik, hogy saját tárhelyen vannak a képek Szerintem csináljátok ti is így, valamivel egyszerűbb. De aki ahogy szeretné Nagyjából ennyi volt, remélem hasznosnak találjátok a tutorialt, amit írtam (remélem, mert rengeteg meló volt vele ), szal ha segítség kell, valami nem megy, vagy csak simán meg szeretnétek köszönni, ne habozzatok, a téma nyitott Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fearzone Posted Január 20, 2008 Share Posted Január 20, 2008 Köszönöm szépen a tutort! Időközben megtaláltam a nyitját, de volt egy két homályos rész! szóval 1000+1 kösz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fearzone Posted Január 24, 2008 Share Posted Január 24, 2008 az első művem kép kiszedve, áttéve az aláírásomba Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted Január 24, 2008 Share Posted Január 24, 2008 nem tom nekem valami baj van.... Nem úgy rendezi a fórum a képet ahogy én szeretném...pedig ugyan úgy raktam be a linkeket ahogy te sorba és középre igazítva bb códdal de erre szétdobálja a képemet.....mi leheta probléma? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted Január 24, 2008 Author Share Posted Január 24, 2008 ez a szétdobálja mit jelent? valami pontosabbat írhatnál legjobb lenne egy szkrínsát Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted Január 24, 2008 Share Posted Január 24, 2008 ilyet akarok Erre ilyet kapok : Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zozi™ Posted Január 24, 2008 Share Posted Január 24, 2008 remélem jól látszik így vágd ki: de az alsót az egyben is hagyhatod nem feltétlenül kell 2 vágni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fearzone Posted Január 24, 2008 Share Posted Január 24, 2008 ennek a képnek pl igy kell kinéznie slice1 slice2slice3 slice4slice5 ami fontos, hogy illeszkedni kell egymáshoz a sliceoknak és külön sorba legyenek ha illeszkedik a photoshop jelzi (más színe lesz a vonalnak) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Január 25, 2008 Share Posted Január 25, 2008 Fearzone, már pedig ez az aláírás túl nagy azt hiszem jobban jársz, ha nem teszed be (a maximálisan engedélyezett aláírás méret 400*100 pixel) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fearzone Posted Január 25, 2008 Share Posted Január 25, 2008 nietzsche, megkérdeztem másik modit ő azt mondta oké lesz nem voltak meg a linkek amugy Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted Január 25, 2008 Share Posted Január 25, 2008 azt viszont sajnálom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csmail Posted Január 25, 2008 Share Posted Január 25, 2008 nah, én is műveltem vmi sig féleséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted Január 25, 2008 Share Posted Január 25, 2008 áh oda vok meg vissza... köszönöm a segítséget ^^ ehh már csak arra kell rájönnöm h miért nem müxik a link. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted Január 25, 2008 Author Share Posted Január 25, 2008 lehet, hogy azért, mert nem linkelted be Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zozi™ Posted Január 25, 2008 Share Posted Január 25, 2008 valószínűleg azért... 1 kérdés: azaláírsod jobb oldalán van egy 1cm es feleslegesen átlátszó rész?! az miért van ott??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted Január 25, 2008 Share Posted Január 25, 2008 passz nem tom miért van ez volt a photoshopban és így mentettem ki.... amúgy a url is meg a target menüpontban is ugyan az van mint amit a képen láttok link csak http:\\ vel eggyütt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted Január 28, 2008 Author Share Posted Január 28, 2008 majd keress meg pm-ben, juttatsd el valahogy a psd-t vagy a kész kisképeket, meg hogy hova és miként szeretnéd linkelni, és megnézem, hogy mit tehetek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Március 22, 2008 Share Posted Március 22, 2008 Köszi, megpróbálom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csigi15 Posted Augusztus 22, 2008 Share Posted Augusztus 22, 2008 Köszi a tutoriált! Nekem így sikerült: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
enisz Posted Augusztus 22, 2008 Author Share Posted Augusztus 22, 2008 igazán nincsmit Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phoenix91 Posted Augusztus 23, 2008 Share Posted Augusztus 23, 2008 Szia, most olvastam a turorialt. Tényleg nagyon hasznos kedvet kaptam és én is csinálok egyett, majd ha kész berakom ide Még egyszer köszönöm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts