sulytalan Posted Január 15, 2008 Share Posted Január 15, 2008 hali! van itt egy hp 530-as laptop, előre telepített vista home basic-kel. Van három particio: 1 recovery - ezt meg kell hagyni 2 os tools - ezt nem tudom mi, de sztem nem árt ha megmarad 3 system - amin az os van namost addig ok, hogy berakom az xp cd-t, boot cd-ről, bejön minden, de azt írja hogy nem talál merevlemezt a laptopban. egyik hozzáértő rokonom, adott vmi intel progit, ami csinál egy floppyt. amit az xp telepítő a fájlok betöltésénél F6-al betölt nekem floppyról. vmi ahci controller meg raid controllerek vannak, de hiába, semelyik. 4 van a floppyn, mind a 4et kipróbáltam. segítségeteket kérem ezügyben. üdv, sulytalan Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bohoc71 Posted Január 15, 2008 Share Posted Január 15, 2008 Szerintem nem birod a vistát felültelepíteni a z xp lemezzel... Valamilyen partíció kezelő progival próbáld a vistát levenni a vinyórol, és utána telepítsd az xp-t. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
karanyi Posted Január 15, 2008 Share Posted Január 15, 2008 amit adott a rokonod az jó lesz, csak pontosan a hozzávalót kell letölteni. nem indegy melyiket választod ki, másrészt a biosban is lehet elvileg állítani ilyesmiket hogy ahci mode, meg ide mode. ezek után keress a biosban. ha van olyan hogy sata native mode akkor asszem azt disable-re kell tenni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sulytalan Posted Január 15, 2008 Author Share Posted Január 15, 2008 intel chipsetest küldött, a laptop alapján. de megnézem miket lehet biosban. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
karanyi Posted Január 15, 2008 Share Posted Január 15, 2008 most neztem meg, az utolso elotti vagy utolsó menüpontban a biosban van egy olyan hogy device configuration, és ott lehet a sata native mode-ot disable-re állítani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sulytalan Posted Január 15, 2008 Author Share Posted Január 15, 2008 köszi szépen! így megy, már formáz az xp. meg is maradt mind2 partició. ha vmi gixer van írok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts