naposcsibe Posted Január 12, 2008 Share Posted Január 12, 2008 Szuperselymet készít a pókosított hernyó A szuperselyem finomabb, erősebb, tartósabb a hagyományos selyemnél. Nakagaki Maszao, a naganói egyetem rovargenetikus professzora tízévi kutatómunkával érte el ezt az eredményt. Nakagi selyemhernyó tojásaiba injekciózta be egy Nephila clavata nevű, Japánban honos póknak a génjeit, így a kifejlődő gubók 90 százalékban tartalmazzák a hagyományos hernyóselymet, 10 százalékban pedig a gésák kimonóinak színeiben, a sárgában, a feketében, a pirosban pompázó pók fehérjéit. "A selyemhernyók genetikai módosításával létre lehet hozni természetes, reciklálható, jó minőségű selymet" - nyilatkozta a professzor, akinek további célja a hernyóselyem és a pókprotein fele-fele arányának elérése. A pókfonallal erősített harisnyák gyártása elkezdődhet már a következő években - írta a Corriere della Sera című olasz napilap. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Westblade Posted Január 13, 2008 Share Posted Január 13, 2008 Jobb,erősebb harisnya....ez jól hangzik...de én tuti kiszaggatom azt is ha olyanom lesz...én mindent elrontok mindig Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
somaster Posted Január 25, 2008 Share Posted Január 25, 2008 Na, remélem nem lesz belőle botrány, hogy génmódosítás, meg minden marhaság. Amúgy az ötlet jónak tűnik! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dbelam Posted Február 9, 2008 Share Posted Február 9, 2008 Nem rossz ötlet, úgyis sok a műszálas szar ruha, kell valami új és használható anyag. Csak nehogy a végén a hernyónak 8lába legyen és mérgeset harapjon. Vagy bebábozódik, és kikel a gyilkos csípős lepkeee! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts