Bance Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 Szeretnék egy komolyabb számítógépet összerakni és ötleteket várok, de vannak feltételeim, ha valaki tud céget ahol a legolcsobban tudom kihozni a configot az lenne a legjobb Feltételeim: 2x: Kingston HyperX 2x1GB 1800MHz DDR3 memória Asus P5E3 Deluxe alaplap Processzor Foglalat : Socket 775 Chip készlet : Intel X38 + ICH9R Memória támogatás (MHz) : DDRIII 1800/1600/1333/1066/800 SilverStone LC16B táp nélküli fekete HTPC távirányítós ház Intel Core2 Quad 2.4GHz 8MB dobozos Socket 775 Q6600 Chieftech 650W tápegység 1TB Samsung 7200rpm SATAII 32MB cache winchester Pioneer BDC-202 SATA DVD író / 5x BLU-RAY olvasó fekete Ezekre gondoltam de ha valaki tud jobbat és nem olyan drágán nyugottan elfogadom a tanácsát Akár árajánlatot is elfogadok (Ha ez nem csevegésnek számít elnézést kérek a Moderátortól!) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 DDR3-as memória nem kell. Jó hogy az órajelei az egekben van, de elmondható az időzítésekről is (és az áráról is). Az X38-as chipsetnek sok hibája van (prohardveren is sokan visszacserélték a régebbi P35-re). A processzor nagyon jó, de én megvárnám a Q9450-et. Tápnak pedig legyen inkább egy FSP Epsilon 600W. És videokártya nem kell? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
H@nGm@N Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 Ez nekem is feltűnt, hogy nincs VGA. Ha VGA-t veszel ehhez a géphez, minimum egy 8800GT-t vegyél! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bance Posted Január 6, 2008 Author Share Posted Január 6, 2008 Igen a viedokártyát elfelejtettem odairni Asus GeForce EN8800GTX 768MB TV DVI PCIExpress vagy ultra de inkább az ultra felé hajlok És akkor DDR2 es ram legyen benne?? Akkor milyen alaplapot ajánlanál?? a procit lehet megvárom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 HDD-t Samsung helyett Western Digital-t ajánlanék. Konkrétan ezt: WESTERN DIGITAL - Raid Edition2 750GB. 5 év garancia és stabil működés jellemzi. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 8800ultra-t ne vegyél akkor inkább vagyél 2 8800Gt árban kb annyi és SLI-ben! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan_wake Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 hát ja 2 db 8800gt sli-ben lazán lenyomja a 8800ultrát.olcsóbb is ráadásul új chipset van benne,ja és a tápot is kitudod használni.amúgy énis azt mondom hogy a samsung winyóval kár lenne elrontani ezt az összeállítást.legyen inkább a western digital 750gb-os 10000-es fordulatszámú. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 Sima GT. Hogy miért? Mert egész egyszerűen az nv chipsetes lapok nem bírják a quadot. Duo-t még csak csak. Én is szivem szerint GT SLI-t mondtam volna, de ha nem, hát nem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bance Posted Január 6, 2008 Author Share Posted Január 6, 2008 Értem! És ez a proci szerintetek milyen? :AMD Phenom Quad 9600 4*512kB dobozos Socket AM2 Mert ugy halottam hogy az AMD jobb játékra Mint az Intel viszont az Intel jobb a kitömörítésben. ez igaz?? vagy csak valami pletyka? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 Igen álltalában az AMD jobb játékra és ez addig így is volt míg meg nem jött a core2 család. onnatól löttek az amd nek mert az ő x2 esük nem tudta felvenni a versenyt! Tehát már a core2 "jobb" játékra mint az AMD legalábbis sz tem. Igen álltalában tömörítésben is gyorsabb! A Phenomra visszatérve meg ne próbáld megvenni! Kegyetlen szar procik lettek! Amúgy ha még van 1-2 hónapod megvárhatod az új Inteleket akkor lenne az igazi! amit tkrisz007 irt arról még nem halottam de hát ja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 Ez hülyeség hogy ezé vagy azé a gyártóé jobb játékra. Az a jobb játékra amelyik gyorsabb A Phenom legnagyobb hibája az órajele. Ugye minden tesztben eddig alacsony órajelen mentek és lealázta őket az Intel. De kiváncsi vagyok, hogy majd ha 3GHz-en fognak menni, hogy fognak muzsikálni. Az is lehet hogy akkor is csalódás lesz, de lehet hogy az ellenkezője. Ki tudja? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bance Posted Január 6, 2008 Author Share Posted Január 6, 2008 Jolvan nem fogok Phenomot venni csak egy gondolat volt , Meghát az Intel jobb És fogok várni 1-2 honapot mert van időm , hogy ki jöjon az uj Intel Most AMD van 3700 + elég ratyi :S bármit csinálok 100 % van . Meghát a videokártyánál ATI ra nem is gondoltam , mert volt egy x1600 osm ami tönkrement :S pedig nem volt olcsó 35 rugó volt tavalyelött , mostmeg idéglenesen mig Nem ruházok be ebbe a jo gépbe vettem egy 8600 GT-t mert ezentul csak Geforce... de sajna Silent nagyon jol néz ki a nagy hűtőrácsal de persze ugysem látszik ... És aztmonyák hogy Mivel Silent ugye nem a teljesítményre van kitalálva de csak idéglenes HDD samsunga no comment ... Nem gondoltam komolyan csak ezt találtam 1TB-osba most van egy samsung 400 GB-os ami hát tele van de nem jó:S és már mindent próbáltam de nem jó vagyis van egy program amit végigfuttattam és elvileg a sérűlt cellákat megcsinálta de ugyan az ... azt irja hogy a A fájl vagy kötet sérűlt vagy nem olvasható ... jo tudom ilyenkor az a teendő hogy le kell formázni és JÓ lesz csak pont ezt nem akarom mert tele van adattal és lehet ujra letudnám szedni őket csak hát nem sok kedvem van ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 A sima 8800GT is elég lesz egy darabig , úgyis jönni fognak majd a D9E és D9P chipsetes új nVidiák. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragster19 Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 Most Mit Szivatod Szegényt!? Geforce 8800 GTS G92 512MB OC vagy sima! Vagy esetleg Nvidia 9xxx Seria! A GTS jobb, mint a GT! Most fognak az ár miatt lebeszélni, de már lehet kapni 70 Valahány E-ért is és 99E-ért is, ha nem számít neked az ár, énis igyvagyok vele akkor egyertelmu, hogy a jobbmarkaju, BFG Geforce 8800 GTS G92 512MB OC ha meg számít akkor az olcsobb 70 E körüli! Az én konfigom! : Alaplap: Asus Blitz Formula (57.000) Proci: Intel Core 2 Quad Q6600 (54.181) Memória: 4x HyperX 1024Mb DDR2 1066MHz CL5 (60.816) VGA: BFG GeForce 8800 GTS 512MB OC (99.000) Vinyó: WESTERN DIGITAL - 500GB 7200rpm 16MB SATA2 (23.881) DVD-író: Pioneer DVR-212D SATA Fekete (7.080) Táp: CORSAIR - PSU-650TX (31.916) Ház: AeroEngine II Jr Sv (15.600) Hangfal: GENIUS - SW-HF5.1 5000 (22.525) Monitor: SAMSUNG - 223BW (61.488) Hűtés: Vízhűtés (124.100) Ezt a konfigot csak bemutatasnak irtam, nempedig, dicsekvesnek, mert gondolom te is kitudsz hozni egy ilyen konfigot! De am, hogyha tudsz meg varni akkor 9600GT, 9800GX2, 9900GTX! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DArK Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 ha most vársz egy kicsit míg kijön a geforce 9-es széria és akkor veszel 8-ast biztos lejjeb megy az ára, de akkor meg már 9-est vegyél,,, ott a 9800 gx2 lesz a legerősebb és a 9600 gt gyengébb lesz a 8800 gt-nél erre figyeljetek, de erősebb a 8800 gts-nél alaplap: x38 chipset xar, válassz egy p35-ös chipsetest és inkább gigabyte-t mint asus-t memo: ddr3 még nem kell egy ideig, drága és a ddr2-höz képest lassú, rossz az időzítése winyo: a legtöbben a seagate-et ajánlják mert a serverekbe is mindig olyat raknak és ott azért nem kicsit vannak terhelve sztem és ott bírja proci: kb megfelelő amit írtál ház: ami tetszik táp: FSP, de ez egyértelmű és vmi erőset 500+ w cd/dvd/blu-ray: azt te döntöd el Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragster19 Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 Procibol jo Q9450 is, mert még ahogy elnézem pár hónap múlva lessz meg a konfig! Szal Pénztől Függően Egy 9800GTX-et, 9800GS-t vagy 9800GX2-t ajánlok! De nem is annyira fika, hogy csak 30%, mert az ultra kb. 150E-be kerül, ez meg körülbelül 200E-be fog, kerülni, dupla annyi shader, proci, 1 GB Videómemória, szal nemlessz olyan gyenge kari ez, jah és mivel 65nm-es, ezért kevesebb lessz a fogyasztása! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 Hi ! Én már több mint 23 éve dolgozom vidéken, ottani viszonylatban azért nem keresek rosszul, de ezt azért nem engedhetem meg magamnak. Jó ha valakit ellátnak ennyi lé-vel. Felesleges dolgokat azért ne vetessetek vele. Ennyi. Üdv.:Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bance Posted Január 7, 2008 Author Share Posted Január 7, 2008 Dragszter az a konfig is jo teccik, és 1 hogy sose költenék enyit gépre ha kellene másra most igy alakult ezért venni akarok egy komoly gépet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts