H@nGm@N Posted Január 1, 2008 Share Posted Január 1, 2008 Na szóval lassan-lassan veszek egy új gépet. Ideág itt tartok: MSI NX8800GT-T2D512E 512MB PCIe Intel Core2 Duo E6750 2.66GHz LGA775 1333 4M 500Gb Samsung SATA 16Mb HD501LJ Ehhez milyen alaplapot ajánlatok? És melyiket a 3 ram közül? DDR2 2048Mb 800MHz Kingston Kit of 2 (2x1024Mb) CL5 KVR800D2N5K2/2G vagy DDR2 2048Mb 800MHz CorsAir Twin2X Kit of 2 (2x1024Mb) CL5 vagy DDR2 2048Mb 800MHz Geil Ultra Kit of 2 (2x1024Mb) Az áruk nagyjából megegyezik, a kongston kicsit olcsóbb. Előre is köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Január 1, 2008 Share Posted Január 1, 2008 Alaplapnak egy Gigabyte GA-P35-DS3 (lehet drágábbat is, ez pénztől függ). Memória szintén pénz kérdése. A Kingston csak a HyperX-ekre rak hűtést, úgyhogy ezen nincs (tuninghoz pedig nem lenne hülyeség). A Corsair és a Geil közül én az előbbit venném, a Geil minimálisan olcsóbb, de a Corsair nem melegszik annyira (azért egy ilyen kaliberű géphez illene a CL4-es memória ). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Január 1, 2008 Share Posted Január 1, 2008 RAMból és a Corsairt ajánlom, a kingstonról vannak negatív tapasztalataim, a geilről pedig jókat mondanak... lapból alapvetően P35-ös vagy X38-as lapot érdemes venni, asus vagy gigabyte kiszerelésben konkrétat azért nem írok, mert nem mondtad, mennyi zsé van rá, amúgy 20k-tól 70k-ig van variáció Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Január 1, 2008 Share Posted Január 1, 2008 Szia ! Én, ha lehet az MSI VGA-ról lebeszélnélek. Alaplapból a pénztárcádhoz mérten Gigabyte P31, P35 vagy X38 chipset-est. Abban az estben, ha csak ezen memóriák közül kell választani, akkor a CorsAir. Ez az én saját véleményem, és nem egy objektív meghatározása annak, hogy mi a legjobb ! Szerk: Úgy látszik, hogy az utolsó mondatomat nem kellett volna odaírnom, nézve az előttem tett hozzászólásokat. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
H@nGm@N Posted Január 1, 2008 Author Share Posted Január 1, 2008 Köszi a gyors válaszokat. Akkor CorsAir és P35-DS3 lesz. Asus alaplapom már romlott el, úgy hogy nem is volt húzva a gépem. Most ki kell próbálnom a Gigabyte-ot is. Ui: Dadus! Jó, hogy odaírtad. Mindenkinek a véleményére kiváncsi vagyok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Január 1, 2008 Share Posted Január 1, 2008 A Gigabyte-al semmi gond, ha ilyen lapot veszel, ajálom ezt az oldalt: http://gorneck23.extra.hu/GigabyteP35.html Viszont ha nem tuningol felesleges a Corsair, ahogy nézegettem az utóbbi időben az árlistákat , 2x1GB Corsair XMS2 memória CL4-es(!) 17E forint környékén mozog, míg a GEIL CL4-es moduljait már 12-13E forintért is be lehet szerezni. A GEIL-nek egy kicsit több kraft kell ha tuningolni akarod. Itt találsz egy tesztet: http://www.hwt.hu/cikkek/cikk/a-data_corsair_geil_kingmax.html Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
H@nGm@N Posted Január 1, 2008 Author Share Posted Január 1, 2008 Köszi a honlapot! A tuningolást ki fogom próbálni, szóval sztem ez lesz DDR2 2048Mb 800MHz CorsAir Twin2X Kit of 2 (2x1024Mb) CL5 . Ezt be tudom szerezni 11.500-ért. Amúgy vehetnék 2db DDR2 1024Mb 800MHz Kingmax-ot is, de a Kingmax nem a legjobb gyártó. Bár a mostani gépemben 3 éve van kingmax RAM és eddig semmi baja. Szóval nekem nincs a Kingmax-ról rossz véleményen, de másik topicban nem nagyon ajánlottátok. Egy ilyen: DDR2 1024Mb 800MHz Kingmax 3.600 lenne. Szóval jóval olcsóbb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Január 1, 2008 Share Posted Január 1, 2008 Egy CL5-ös modul jóval lassabb mint egy CL4-es... szerk.: személyes tapasztalatból mondom, sajnos a kingmax-ok között sok a hibás modul. 10-ből mondjuk 1 db nem működik a gyári órajelen megfelelően. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
H@nGm@N Posted Január 1, 2008 Author Share Posted Január 1, 2008 Jó lesz nekem a CL5 is. Annyira sok pénzt nem akarok memóriára költeni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Január 1, 2008 Share Posted Január 1, 2008 (edited) 11 500 és 13 000 forint között tényleg óriási a különbség. Látom a matek nem az erősséged. Módosította Október 18, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
H@nGm@N Posted Január 1, 2008 Author Share Posted Január 1, 2008 (edited) Mindjárt fél éjfél, kicsit már fáradt vagyok. Ha csak 1.5k a külömbség, akkor még jó, hogy a CL4-est veszem meg. Csak nem figyeltem... Add meg a linket lécci, ahol 13k-ért láttad a CL 4-est. Módosította Október 18, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moebius Posted Január 2, 2008 Share Posted Január 2, 2008 Ennyiért nem tudom hol láthatott CL4-es RAM-oket Viszont tényleg gyorsabbak, én is most vettem egy hasonló gépet és tuningnál jól jön a CL4-es időzítés, bár én most 5-ösön használom mert ezen az órajelen már nem volt teljesen stabil CL4-ben. Egyébként a Corsair-ből is ki lehet fogni hibást, én eddig 2szer vettem Corsair ramokat, a régi géphez 2*512 MB-os Value Select DDR1 es RAM-okat, jó pár éve és abból az első KIT-ből az egyik modul hibás volt. Most a XMS2-es 800MHz-es Corsair-ekkel ugyan ez volt. De még minding az egyik leg megbízhatóbb márka (én meg úgyis minding mindenből kifogom a gyári hibásat). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Január 2, 2008 Share Posted Január 2, 2008 (edited) itt pl: http://www.argep.hu/main.asp?suche=2GB+Geil&sort=preis amúgy látom van 1 kis félreértés, Psion GeIL CL4 ről beszél... , a Corsair ilyen ramja 18k Módosította Január 3, 2008 Silverr Tilos a direkt link,code tag használata kötelező! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
H@nGm@N Posted Január 2, 2008 Author Share Posted Január 2, 2008 Akkor te is a Geil-t ajánlod? Amúgy 2x 1GB RAM-ot akarok venni a dual channel miatt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Január 2, 2008 Share Posted Január 2, 2008 , a GeIL olcsóbb..., viszont épp ezért sokon nincs hűtés és kevésbé húzható..., szóval ha nem sajnálod a pénzt, akkor és azt mondom Corsair..., ha viszont pénztárca barátabb kell, akkor GeIL Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
H@nGm@N Posted Január 2, 2008 Author Share Posted Január 2, 2008 DDR2 2048Mb 800MHz CorsAir Twin2X Kit of 2 (2x1024Mb) CL5 Sztem ez lesz. 11.500ért megéri. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Január 2, 2008 Share Posted Január 2, 2008 (edited) a GeIL olcsóbb..., viszont épp ezért sokon nincs hűtés és kevésbé húzható... Van rajt hűtés (szép narancssárga), de így jobban belgondolva szerintem neked sokkal jobban megéri a Corsair... vásárlásra fel! Itt lehet rendelni (12 960 Ft): http://www.ipon.hu/?product_id=9631 Itt pedig megvásárolni (~11 800 Ft): http://www.ready.hu/ Módosította Október 18, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Január 2, 2008 Share Posted Január 2, 2008 jó az ultrán van, de a value select-en nincs... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Január 2, 2008 Share Posted Január 2, 2008 Ki beszélt itt value RAM-okról??! Nézd csak meg az első hsz-t: DDR2 2048Mb 800MHz Geil Ultra Kit of 2 Egy pillanatra használjátok már azt ami a nyakatokon van. Lehet, h. csodák történnének... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Január 3, 2008 Share Posted Január 3, 2008 OK. My mistake Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
H@nGm@N Posted Január 4, 2008 Author Share Posted Január 4, 2008 Lehet, hogy mégis Geil lesz. http://www.hardverker.hu/catalog.php?category_id=2&s=Alkatr%E9szek Itt elég jó árban vannak. Black Dragon vagy Ultra series-t érdemes venni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Január 4, 2008 Share Posted Január 4, 2008 Ultrát a BlackDragonon nincs hűtés, csak led... (de az minek...??) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
H@nGm@N Posted Január 4, 2008 Author Share Posted Január 4, 2008 Rendben. De vehetnék CorsAir-t is. Ezt még majd el kell döntenem... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts