Piero Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Sziasztok! Adott egy kérdés: Ha ma 0 fok van, és holnap kétszer ilyen hideg lesz, akkor holnap hány fok lesz? Erre kérnék valamiféle választ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
WuuWuu Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 ez egyszerü abszolutérték 0 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lpfan15 Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 nullával való szorzás végeredménye mindig nulla boccs ha lelőttem a poént! :lol: Aki még igy se érti az hogyismongyam.... TÖK Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nes-Thor Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Erre én is gondoltam, de tuti van más megoldása is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marco_HUN Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 ez hülyeség hogyma nulla fok van és holnap dupla ennyi lesz akkor nulla fok van megmondom mért: először is ez egy effektiv érték mivel nem modntad hogy pillanatnyi érték. trehát lehet holnap -5 és később+5 is ezáltal az eredő nulla lesz (fizikus szemmel nézve) :D :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hunyi Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 A triviális megoldás 0 fok(2*0=0 ugye) -de tegyük fel, hogy a hőmérő nem pontos, és pl 0.2 fok van, ez a kerekítés szabályainak megfelelően még 0-nak vehető, azonban 2*0.2=0.4, tehát nem hidegebb, hanem melegebb lesz, így a kérdés értelmetlen lenne. -de ha pl -0.2 fok, akkor 2*(-0.2)=-0.4, ilyenkor tényleg hidegebb lesz Következtetés: a kérdés csak a [0;-0.44'] zárt intervallumon értelmezhető, és a 0 csak egy megoldás a sok közül. Ma is nagyon pihent vok :D :D :lol: Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ariszt Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 546kelvi^^ vagy 0 kelvin Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Soccermage Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Ha már fizikus szemmel nézzük a dolgokat, akkor figyelembe kell venni azt hogy a fok az nem mértékegység a hőmérsékletre... (SI mértékegység: °K) Szóval ha most 0° van akkor holnap beállok a sarokba és 90° lesz. Bocs, hogy okostojás voltam... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kript0nka Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 X:D:D:D:D:D: ez rohatt jo kerdes:D:D...Azt meg nemtuttam h. itt ennyi einstein találhato:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimice Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 sztem igazából nem lehet megmondani hogy mennyi fok lesz mert az hogy hány fok van .az 1 hatalmas intervallum és mivel tudjuk hogy lehetnek minusz fokok is ezért a nulla kétszerese jelen esetben nem lehet 0 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
iljics Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 nah szerintem kelvinnel kell szánolni ugye: 0 Celsius fok =273K akkor a 273-mat megszorozzuk kettővel(dupla)és amit igy kapunk kivonyjuk a 273 ból mert hideg ergó -273 ami abszólút nulla????talán sztemennyi vhogy Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TR@KI Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 De 2szer nulla az 2 nulla tehát a 2szer nulla nagyobb mint az 1szer nulla sztem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZTamás Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 Szerintem iljics-nek van igaza, de ha már két 0 azaz 00 az csak a wc-n van tehát lehet hogy valójában kint meleg lesz holnap. De ez csak akkor tudjuk meg ha a hőmérőnk pontos és nem kerekítűnk. Pontos hőmérő meg ugye nincs tehát ne is foglalkozzatok vele hogy holnap hány kelvin lesz odakint mert ha hideg lesz akkor ugyis abszolut hideg lesz tehát -273 fok lesz , az meg ugye tompaszög. Tehát a wc ki van fordítva és akkor mindenhol hideg lesz holnap! Szerintem! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
LOLOL Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 Huny ez szép volt Big respect Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xXJoCXx Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 A celsius fok nem arányskála, tehát nincs értelme a kérdésnek, tehát celsiusban nincs olyan, hogy kétszeres hőmérséklet, hiszen a 10 foknak nem kétszerese a 20 fok. Ha viszont a kérdést kelvin fokban tesszük fel, akkor a 0 celsius kb. 273 kelvinnek felel meg (ha valaki jobban emlékszik az pontosabban kiszámíthatja, de az elv a lényeg). 273 kelvin kétszerese 546 kelvin, ami 273 celsius foknak felel meg (tehát ez a kétszer olyan meleg). A kérdés viszont az volt, hogy kétszer olyan hideg (fele olyan meleg), ami hasonló logikával kb. -136,5 celsius fok. Kösz a kérdést. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bLur Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Hát szerintem 3ezer, 300ezeeer..na jó nemtudom Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Január 4, 2008 Author Share Posted Január 4, 2008 Újévi fogadalom volt h nem írtok a topikba, vagy kifogytatok az ötletből? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts