Markeee Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Szeretnék venni 128 ms RAM-ot a HEAD nevű laptopomba. Milyen vegyek ? Gondolom SD kellene, de hogy kell beleszerelni ? Jó a PC RAM is hozzá vagy valami spéci kell ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 PC Ram az az nem jó ide "spéci kell" az biztos. Nézd meg,hogy biztos SD ram-e és,hogy hány Mhz-s aztán nézz szét boltokban,hogy lehet-e még kapni mondjuk nem hiszem szóval ha boltokban nem találsz akkor számítógép bontókban esetleg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Hali ! Általában a notebook alján van egy nyitható fedél, az alatt találod a memória modulokat. Telepitsd fel az Everest progit, az megmutatja, hogy milyen RAM van a gépben. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted December 25, 2007 Author Share Posted December 25, 2007 És ha nem 64 hanem mondjuk 128 vagy 256mb RAM lesz benne akkor gyorsabb lesz ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Szia ! A 64 Mb RAM olyan kevés, hogy állandóan darálni fog a winyód, amíg el nem halálozik, arról nem is beszélve, hogy iszonyatosan lassú lesz a géped. A 128Mb valamivel jobb, de az is elfogyhat igen hamar. Amennyiben játékot, erősebb alkalmazásokat nem használsz, a 256Mb elég lehet. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted December 25, 2007 Author Share Posted December 25, 2007 Biztos, hogy SD-RAM. De nem találtam olyan nyílást Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Hali ! Én még ilyen notebook-ról /HEAD/ nem hallottam, így láttatlanban ezért igen nehéz segíteni. Gondolom nincs meg a gépkönyve. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted December 25, 2007 Author Share Posted December 25, 2007 Nincs meg, de szerintem valami német, Google főként németet dobott ki. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted December 25, 2007 Share Posted December 25, 2007 Szia ! Akkor nincs más, mint próbálkozni, pl. húzd ki a kivehető eszközöket / optikai meghajtó, akksi, stb. / hátha így lehet hozzáférni, vagy legrosszabb esetben le kell venni az alját. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
___bagoly Posted Június 4, 2008 Share Posted Június 4, 2008 Nem tudom aktuális-e még a dolog, de szerintem az alsó fedlapot kell levenni. Az enyémnél is így volt (FSC). Ha levetted, annan már szinte mindenhez hozzáférsz. A memóriacsere meg nagyon egyszerű. Ugyanúgy mint az asztali gépeknél, csak kihúzod a helyéről és berakod az újat. Azt érdemes megnézni, hogy az alaplap mekkora memórit bír el (Everest valahol talán ezt is kiírja). Érdemes a legnagyobbat megvenni, árban nincs olyan nagy különbség. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts