Niet Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Hozzávalók: 750 ml száraz, v félédes(max) nem túl savas vörösbor (és ne legyen édes) 50-60 g cukor 3-4 rúd fahéj (ha nagyon apró akkor 5-6 ) 10-12 szem szegfűszeg (ha nagyon apró 12-15 ) 2-3 szelet citrom néhány szem tarka vagy fekete + rózsabors (én mondjuk még a tarkaborsból is válogatok ) 1 kicsi teáskanál Erős Pista A bort és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromáját! Közben folyamatosan kóstolgatjuk, hogy hogy halad:) (kötelező elem! ) Ha a cirom íze kezd túl domináns lenni, akkor sürgősen vegyük ki Fogyasszátok egészséggel! (én is azt teszem éppen, azért is jutott eszembe, hogy megosztom veletek ) Ui.: Ja, tálaláskor szalvétát nem árt tenni mellé Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Fú ez jól hangzik és egyben pikánsan is Erős Pistát eszembe nem jutna belerakni, de bepróbálom ...picinyke vaníliát viszint annál inkább.... Köööfff Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted December 11, 2007 Author Share Posted December 11, 2007 Én egyébként se vagyok egy nagy vanilia párti sőt... nagyon nem... azért is nem szerepel az én receptemben Köszi a hsz-t, ha megkóstolnád várjuk az utólagos véleményezést is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Creoque Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Ma este főztem meg! Amint gondolni lehetett kicsit pikáns a pistától, de nem durcás mértékben. Nekem nagyon ízlik.... holtversenyben az első helyen áll az én -vaníliás- receptemmel Még egyszer köszönJÜK Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niet Posted December 15, 2007 Author Share Posted December 15, 2007 Örülök, ha okozhattam vele pár remek percet Szívesen! Üdv.: Niet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
xyzzs Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 Niet! Remek recept! És: a pista helyett a végén frissen bele őrölt bors sem rossz!!!Csak: akkor a szalvéta mellé lavór is dukál....természetesen az elfogyasztott mennyiségtől függően... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Satyr Posted December 17, 2007 Share Posted December 17, 2007 Vörösbor??? Én még csak fehér borból készült forraltbort ittam, de az isteni finom volt... Sztem ma este ki is próbálom ezt a receptet, köszi szépen!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.