Bubberman Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Szasztok! Kitaláltam hogy kéne vennem egy szünetmentest, mert hamarosan elköltözünk és nem tudom hogy az új helyen mennyi áramszünet lesz, és hát féltem a gépemet. Új vagyok ebben a témában, ezért jó lenne ha ti kiokítanátok. Jó lenne ha megmondanátok hogy a gépemhez milyen teherbírású szünetmentes való, a gépem adatai: -CHIEFTEC GPS-550AB -Asus P5KC -Intel Core2 Duo 2.0Ghz -Kingmax 1066Mhz 2x1GB -Inno3D 8600GT -Western Digital 320GB 7200rpm 16MB SATA2 -LG 19"-os LCD monitor (L1953TR) Én vmi 800VA-s szünetmentesre gondoltam, nagyobb kapacitásúra nem is lenne pénzem, olyan 25k-t szánnék rá kb, itt van amire először gondoltam, bár ez lehet hogy gagyi márka, de olcsó: POWERCOM - Black Knight 800VA USB http://ipon.hu/?product_id=14598 Na kösz előre is a segítséget! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun3d Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 mennyit fogyaszt a géped ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Így ránézésre 250-300-at fogyaszthat (teljes terhelésen). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubberman Posted December 12, 2007 Author Share Posted December 12, 2007 Na igen pont erre voltam kíváncsi Hogy mennyit fogyaszthat. Egyébként te miből saccolod hogy ennyit fogyaszt? Vagy nem tudtok valamit amivel ezt lemérhetem? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 Hát a vinyók és az optikai meghajtók egyenként max 20W, a videokártya mindössze 50W körül, proci, alaplap, meg memória 100 körül (együtt). Hűtők is szinte 0. És így jöttem rá hogy az előbb túl sokat mondtam Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubberman Posted December 12, 2007 Author Share Posted December 12, 2007 Kösz, hát ezt se tudtam Akkor mit gondoltok elég lenne egy 600 VA-s szünetmentes is? Vagy 800-as kell? Nem vágom ezt... És mit ajánlotok? Ezt a Powercom-t? Vagy egy jobb típust? Ja, és Tkrisz, szerinted ez a 200W körüli fogyasztás, ez a max? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 13, 2007 Share Posted December 13, 2007 Azért például tuningnál jól jön egy jobb táp és ha a jövőre is gondolsz akkor a 600W-os jó választás. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubberman Posted December 13, 2007 Author Share Posted December 13, 2007 600W vagy 600 VA-s? (Wolt-Amper) Mert nem ugyan az, de pontosan nem világos hogy mi a különbség... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubberman Posted December 13, 2007 Author Share Posted December 13, 2007 Na mind1, azt kiderítgettem hogy az 550W-os tápom kb 800VA teljesítményűnek felel meg (ez nem tuti) szóval szerintem egy 800VA-s szünetmentes lesz, de nem tudom milyen márka. Nincs valaki aki ezt vágja és esetleg van tapasztalata is? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Január 13, 2008 Share Posted Január 13, 2008 Na látod ez egy jó kérdéd és sajnos engem is érdekelne mertén is szünetmetes tápot szeretnék venni. De sajnos amint látom értelmes választ nem kaptál a kérdésedre Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Január 14, 2008 Share Posted Január 14, 2008 Szia! A tápod belseje Delta, ami túlterheli az úgynevezett kvázi színuszos UPS eszközöket. Ez a Powercom is kvázi színuszos, agy ha megvennéd, akkor lenne egy 20 000 Ft-os levélnehezéked. Rendes színuszos jelet adó UPS-ek 50 000 Ft felett vannak. Ha tudod, akkor adjad el a tápodat és vegyél egy 400W-os FSP tápot (ATX-400PNF), így biztosan menni fog a táp és a UPS. 25 körül lehet beszerezni az APC Back-UPS CS 650VA szünetmentesét, amiről csak jó tapasztalataim vannak, mivel a gépemet is egy ilyen védi. (Ez is kvázi színuszos.) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Január 14, 2008 Share Posted Január 14, 2008 Akkor én is kérnék egy kis segítséget. A tápom: Coolink CP4012 Ilyen: http://www.users.hu/termekek/20000458/Coolink+CP4012 Ehhez lehetne kötni ilyen kvázi szinuszos szünetmentest? A 800VA-es meddig tudná működtetni a gépem? A szünetmentes tápegységeknek van valami hangjuk, amikor bevannak kapcsolva? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Január 14, 2008 Share Posted Január 14, 2008 A tápod passzív PFC-s, így biztos, hogy megy az olcsó szünetmentesekkel. Az, hogy meddig bírja tartani, nagyon változó. Pl. ez a Powercom egy tesztben 15-16 perc körül bírta. Ugyanebből a típusból a 600VA-s 13-14 percig. Általánosságban elmondható, hogy alapjáraton ~160W bő 15 percig kitart, míg ha dolgozik a rendszer ~240W 8-9 percig tudja áthidalni az áramszünetet. A hozzá kapott programban lehetőség van beállítani, hogy hibernálja a gépet egy hosszabb áramszünetkor. (APC-nél tuti, Powercomnál nem tudom.) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Január 16, 2008 Share Posted Január 16, 2008 Ha jól sejtem az olcsobb tápoknál nem áll fent ez a sinus os probléma Akyga 450w táp nem nagy cucc ze vanegyszer a másikmeg a másik egy asti 300w ezekhez keresek zünetmentest Nem kell sokáig bírnia csak pilanatnyi szüneteket kell kihúznia mer nálunk van valami gond mostanság és egy pillanatra folyton elmegy az áram és a tulfesz védős hosszabbíto lehkapcsolja a rádugott cuccokat ( ez csak tipp de csak azok kapcsolnak le amik rá vannak kötve) De nem akarom máshova bedugni mert lehet ott lesülne az egész légyszi schumifun vagy valaki segítsetek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Január 16, 2008 Share Posted Január 16, 2008 Legjobb esetben csak a tápod megy tönkre, rosszabb esetben visz még néhány alkatrészt. Szóval van értelme a szünetmentes tápegység megvételének. Szerintem egy a legelső hozzászólásban szerplő UPS-re, ha rákötöd a két gépet, akkor az megbírkózik velük. Talán ez a legolcsóbb megoldás, ha közel van a két gép egymáshoz. Esetleg még ezt tudom ajánlani picivel többért: http://www.ipon.hu/?product_id=14508 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Január 17, 2008 Share Posted Január 17, 2008 Az a gond hogy ebben a témában nem igazán vagyok otthon ezért bocsi.Én is ezt értettem szünetmentes táp alatt Köszi szépen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Január 18, 2008 Share Posted Január 18, 2008 Arra még nem válaszolt senki, hogy ezeknek a szünetmentes tápegységeknek van e hangjuk? Vagy teljesen halk mindegyik? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecky Posted Január 18, 2008 Share Posted Január 18, 2008 szerintem max egx hűtő venti lehet benne de nem hinnám hogy túl nagy zajt csapna. Tulajdonképpen leegyszrűsítve ez egy aksi (szerintem) de javítsatok ki ha tévedek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubberman Posted Február 23, 2008 Author Share Posted Február 23, 2008 Én sem értek hozzá, de köszönöm az eddigi szakértő válaszokat! Lehet hogy ahova költözni fogunk, elég megbízható lesz az áramellátás, és ha így lesz, akkor nem adom le a tápomat, de majd meglátom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts