Dori162 Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 (edited) naszóval olyan problémám lenne hogy alig tudok pár dolgot a gépemről és erről kéne tanács hogy hol és mit lehet megnézni. és hogy miből mire lehet következtetni (ha valamiről tudnátok nekem valami lényeges és több infót adni akkor léccives írjátok be ide) alaplap Abit IS7E2 (socket 478 processzor Intel Celeron D 320 (erről még valami ilyet is tok hogy :CPU 2.40GHz) memória DDR 512 PC3200 400MHz videokártya Club3d ATI Radeon 9250 na hát amiről semmit se tudok azok itt vannak (kivéve a ram mert arról tudok egys mást) processzornál: például játékoknál ki szokták írni hogy mien proci kell hozzá de azok áltlában ezer feletti számok úgyhogy azt nem tom hogy hogy van ha tudjátok erre a megoldást kérlek titeket írjátok be videókártyát viszont azt akarok venni de nem tom hogy miet tudnátok valamit mondani ajánlani? rammal ugyan ez a helyzet azt is akarok még bele venni (lehetőleg úgy hogy minnél erősebb legyen a gép és minnél kevesebbe kerüljön nekem) válaszaitokat előre is köszönöm Módosította December 30, 2007 Silverr Adj kifejezőbb cimet a témáknak! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 A játékoknál általában a konkurens cég (AMD) processzora is ki van írva. Tehát pl. 3000+. Ez NAGYJÁBÓL egy 3GHz-es Intelnek felel meg (nem így van a nagykönyvben leírva, de nem akarom túlbonyolítani). Nem akarlak elkeseríteni, de ezt a gépet bűn lenne már bővíteni (esetleg videokártya). Egy ilyet tudnék ajánlani: Inno3D GeForce 7300GT 256MB DDR3 AGP Csak találgattam, nem tudom mennyi pénzed van rá, de szerintem ennél jobb AGP-s videokártyát nem szabad venni (az ára 16 ezer Ft körül) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dori162 Posted December 9, 2007 Author Share Posted December 9, 2007 hát én ramot akarok bele mindenféleképpen venni minimum 1 gb-t egyébként miért lenne bűn bővíteni? légy őszint nyugodtan közöttünk van a monitor XD egyébként ajálhacc mást is nem csak videókártya nekem csak a felének a felét kell állni(másik felét nővérem és így ez az eggyik fél) a másik felét pedig anyum Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Mázlista De megijedtem az előbb Itt CSAK alaplap kéne. Csak az a gond hogy minden az alaplaphoz csatlakozik, ezért minden más is kéne. Most néztem hogy ez a videokártyát nem is hajtaná ki a processzorod. Úgyhogy ez: Inno3D GeForce 6600GT 128MB DDR3 AGP jobb lenne (ára 13k). De én még mindig nem költenék rá semmit, itt már úgyis csak az új gép segíthet. A processzor miatt van megkötve a kezed, mert ahhoz hogy bármiből is gyorsabbat vegyél, a procinak is hasonlóan gyorsnak kéne lenni (és ebbe az alaplapba procit nem nagyon kapsz). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dori162 Posted December 10, 2007 Author Share Posted December 10, 2007 nem baj hogy mit kell belevenni nem probléma ajáljál nekem akármit hogy össze lehessen rakni eggy jó gépet(proci,alaplap,ram,videókártya,stb)akármit Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anzo Posted December 10, 2007 Share Posted December 10, 2007 Próbálj a fórumban keresni egy picit elég sok variációt leírtunk már, de ha valami hozzávetőleges összeget írnál, hogy mennyit szántok a gépre akkor könnyebben lehetne segíteni. tkrissz007 -nek igaza van abban hogyha játékra szeretnéd használni a gépet akkor ebbe vétek pénzt ölni, persze ha csak netre és szövegszerkesztésre használjátok akkor már más a helyzet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dori162 Posted December 11, 2007 Author Share Posted December 11, 2007 mért lenne vétek? egyébként mindenre használom net,szövegszerk,game,zeneszerk,stb de leginkább játékra egyébként olyan 50 körül Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Mér leírtuk feljebb hogy miért Egyébként 50 ezerből semmire se mész. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memnon Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Hogyne lehetne 50-ből kihozni valamit? Vinyó, ház, táp gondolom adott, meg ettől is meg lehet válni, így egy nagyon frankó kis kofigot összelehet hozni 50-ből!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Kiváncsi vagyok hogy milyen alaplapot, processzort, memóriát, vga-t meg tápot hoznál ki 50-ből Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 50... Nah összehozunk valamit alaplap: ASUS M2N 14.100 Ft processzor: AMD Athlon 64 X2 4400+ 16.590 Ft ram: Kingmax 1 GB DDR2 800 MHz 4.600 Ft videókártya: Inno3D Geforce 7600GST ddr3!!256mb 15.900 Ft de nagyon nem érdemes!!! a mostani játékokat ha legalább mediumon vinné csoda lenne! min 90-100 ezerrel tudsz kezdeni valamit! de jó lenne a 150 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Ez mind szép és jó, csak gondolom van egy sz*r 300-as tápja, amivel én nem kisérleteznék (tehát ez is kell). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hun3d Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 bizony bizony és az plusz 10E-15E Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olivados Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 legalább kellene még egy 350-400w-os FSP v. Chieftec táp mert gondolom a későbbiekben még fejlesztené Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Igen, sajnos. Azt tudnád még csinálni (legutolsó esetben), hogy ezt a mostani masinát úgy ahogy van eladod valakinek, és ahhoz hozzácsapod azt 50 ezret és gyűjtesz valahonnan még hozzá egy kicsit. Így akár lehetne egy középkategóriás géped. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anzo Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Meg hát az 1Giga ram is kevéske már. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olivados Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 szerintem egyenlőre elég még neki az az 1 giga ram majd ha lesz pénze vesz még egyet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Eladja a régi gépéből a cuccot és abból vesz vmi jó tápot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dori162 Posted December 12, 2007 Author Share Posted December 12, 2007 hát ha veszek bele cuccokat akkor valószínű eladom azokat amiket kiveszek belőle (vagypedig összerakok 1 másik gépet is nővéremnek XD) ramra lehet hogy találnák is vevőt egyébként tkrisz007 eltaláltad 300-as a tápom ajálhattok is valamit (mármint tápot ) jah és ez csak az első gépem nem volt még másik előtte (hacsak a tv játék vagy nintendo nem számít annak XD) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
olivados Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 Chieftec CT-350A Chieftec gyártmányu 350W teljesítményű ATX tápegység, 12cm-es extra csendes ventiátorral. Ár: 8100HUF Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 Tápnak elég lenne egy 350W-os FSP (kb. 8 ezer). Ha szerencsésen eladtad a gépet, akkor tökéletes lesz torok222 gépe (a régi gép árát a tápra költve). Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memnon Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 300-as FSP bőven elég, mintahogy 1 giga ram is. Persze, hogy nem megy rajta minden max-on, de ennyiért (50k) ne is várja. Szerintem ez egy teljesen jó config, kétmagos procival, ami, ha figyel a steppingre 3000 felett is elmegy. NFS Pro street Crysis is menni fog. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dori162 Posted December 14, 2007 Author Share Posted December 14, 2007 (edited) ien táp jó? Tápegység Chieftec 400W 12cm ven, APFC vagy estleg ez? Tápegység Chieftec 500W 12cm ven, APFC vagy van még ien is Tápegység Coolink 500W /PFC,12cm ven.,SATA/ egyébként bluefishen nézegetek ien cuccokat mer az közel van hozzám XD ha ráérnétek itt is kereshetnétek valami jó cuccot Módosította Október 18, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
torok222 Posted December 14, 2007 Share Posted December 14, 2007 Én a chieftecek közül választanák. Természtetesen az 500 wattos táp jobb de neked a 400as is bőven elég!!! De ha gondolsz a jövőre akkor az 500ast vedd, de így pénz hiányban a 400as chieftec tökéletes neked! Ja és megkérdezhetem hogy milyen vinyód van? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 15, 2007 Share Posted December 15, 2007 Hát az FSP többet ad le és ez számít. Tehát egy Bluestorm II. kell ide Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dori162 Posted December 15, 2007 Author Share Posted December 15, 2007 hát igen azért írtam be ide az 500-as tápot is mer még majd a későbbiekbe majd valószínű kell fejlesztgetni (ezt úgy értem hogy a játékoknak már eggyre nagyobbak az igényeik) egyébkén azt hogy mien a vinyóm arról 1 árva kukkot se tok ienek terén nem vaok nagyon felvilágosítva de hogyha el tod magyarázni hogy mi az akko talán utána tok nézni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dori162 Posted December 16, 2007 Author Share Posted December 16, 2007 jah és gépházat tudnátok nekem nézni pontosabban iet tudnátok nézni? AEROCOOL - ExtremeEngine 3T Fekete ha 15e fölött van akko használt is érdekelne csak jó állapotba lévő legyen az a lényeg Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 Házról neked kell dönteni. Egyébként van az Aerocool AeroEngine II. Az még olcsóbb is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
D.k Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 A vinyodnak a méretet legecerüben ugy hogy sajátgáp, ott van hogy C vagy ha particiokra van bontva akkor D stb. és ott jobbklik és tulajdonság és ott van hogy kapacitás. és amilyen szám van mögötte akkora. Vagy 1* rákantintasz a vinyo ikonjára és baloldalt alul kiirja hogy teljes méret. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted December 16, 2007 Share Posted December 16, 2007 500-as táp akkor is feleslegesnek értem ha később bővítesz mert egy Core v. X2 + egy jó vga 2gb ram + winyó+optikai meghajtó ennek elég egy 400W-os táp csak minőségi legyen Chieftec,FSP...Az 500-as csak akkor kell ha ilyen 8800-as esetleg Atiban hasonló kártyát veszel mert az fogyaszt rendesen. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts