Xeven7 Posted December 5, 2007 Share Posted December 5, 2007 Karácsonyi muffin Hozzávalók: 20 dkg aszalt sárgabarack,5 dkg mazsola,5 cl sütőrum,12,5 dkg vaj,10 dkg cukor,25 dkg liszt,fél csomag sütőpor,fél mokkáskanál őrölt fahéj,fél mokkáskanál mézeskalács-fűszerkeverék,2 tojás,2 evőkanál méz,0,5 dl tej. Elkészítés: Az aszalt barackot és a mazsolát apró darabokra vágjuk,és összekeverjük a rummal.A cukrot összekeverjük a liszttel,a sütőporral,a fahéjjal és a mézeskalács-fűszerkeverékkel.Hozzáadjuk a darabolt barackot és a mazsolát.A tojást habosra keverjük,hozzáadjuk a vajat,a mézet és a tejet.Óvatosan a lisztes keverékhez adjuk.A tésztát a formákba töltjük és megsütjük kb. 20 perc. Tanácsok: Ha túl folyékony a massza,keverjünk hozzá még egy kis lisztet. Elkészítési idő: 30 perc Jó étvágyat,boldog karácsonyt! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
CHOSEN Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 Kösz a receptet ha lesz időm akkor kipróbálom! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alarine Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 Krémes Tészta: 25 dkg liszt 15 dkg margarin 1 tojássárgája 1 csipet só 1 dl tejföl Krém: 40 dkg cukor 9 db tojásfehérje 1,8 l víz 6,5 csomag vanília pudingpor A margarint és a lisztet elmorzsolni, tojássárgáját, csipet sót, és tejfölt adni hozzá. Ezeket összegyúrni és 1 órát pihentetni. Két lapot sütünk belőle. Eléggé törik miután kihül, majd a krém puhítja meg. Krém: A cukorból 9 kanállal a 9 tojás fehérjébe teszünk, amit kemény habbá verünk.A vízben megfőzni a vanilia pudingot a maradék cukrral. A habot a még forró pudingba kell keverni. Egy hablapáttal a legegyszerübb. Nem verjük, csak szépen kavargatjuk, alulról fölfelé lapátoljuk. Fontos, hogy még forró legyen a puding. Nekem úgy sikerült megtölteni a lapok közét ezzel a krémmel, hogy karton lapból csináltam neki keretet, mert nagyon magas a krém. A tepsi aljára leteszem az első lapot, csinálok egy kb. 10 cm magas keretet, de van akinek gyárilag van ilyen fém kerete magas sütikhez. Én magam kreáltam egyet kb. két perc az egész. Asszem valamilyen irattartó volt. Aztán beleöntöm a keretben a krémet. Elegyengetem, és jöhet rá a fedőlap. Másnap lehet szeletelni, mert nagyon szépen megázik tőle a tészta. Olyan az íze mint a cukrászdainak. Fontos, hogy ne tejjel, hanem vízzel főzzük a pudingot, mert akkor marad jó kemény a habja, egy cukrász tanácsolta. Kókuszos meglepetés: Hozzávalók: a tésztához: 1 tojás 19 dkg liszt 2 dkg margarin 1,25 dl tej 1,5 evőkanálnyi méz 19 dkg porcukor 1 csomag sütőpor a krémhez: 9 dkg kókuszreszelék 4 dl tej 4 evőkanálnyi liszt 20 dkg porcukor 20 dkg habosított margarin a díszítéshez: 1 dkg kókuszreszelék 0,2 dkg kakaópor a sziruphoz: 1 evőkanálnyi kakaó 1 evőkanálnyi cukor 1 dl forró víz A margarint, a porcukrot és a tojást keverd habosra, lassan adagold hozzá a tejet és a mézet, szitáld hozzá a sütőporral elkevert lisztet, s e masszát dolgozd simára. A tésztát töltsd sütőpapírral bélelt tepsibe, simítsd el, és 160 Celsius-fokos sütőben süsd meg. Ha kihűlt, öntsd le a kakaóval készült cukorsziruppal. A tejbe szitáld bele a lisztet, forrald össze, keverd hozzá a kókuszreszeléket és a porcukrot. Ezt a krémet hagyd teljesen kihűlni, majd keverd el a margarinnal, végül kend a tésztára. Díszítésként szórd meg kókuszreszelékkel és kakaóval. Lúdláb Hozzávalók: # Tésztához: # 16 dkg cukor, # 4 tojás, # 15 dkg liszt, # 1 csomag sütőpor, # 1 evőkanál kakaó, # Krém: # 20 dkg margarin, # 15 dkg porcukor, # 2 evőkanál kakaó, # 3 csapott evőkanál liszt, # 1 tojás, # 2 dl tejföl # tortabevonó Elkészítés: 3 kanál vízet 16 dkg cukorral és a 4 tojás sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a 15 dkg lisztet, a sütöport, a kakaóport és végül a tojás felvert habját. Ezt közepes lángon 20-25 percig sütjük. Töltelék: 20 dkg margarint a 15 dkg porcukorral és a kakaóval habosra kavarjuk. Közben lassú tűzön főzzünk kb. 3 csapott evőkanál liszt, 1 dl tej és 2 dl tejföl keverékét, végül belekavarunk 1 tojást. Amikor ez kihűlt, hozzákeverjük a vajas krémhez. Ezt a tölteléket a már kihűlt tészta tetejére tesszük és bevonjuk csokival. Megjegyzés: Kimondottan csoki imádoknak ajánlom, mert az egész süti egy csokis álom:) Mi imádjuk! Gesztenés fatörzs Hozzávalók a tésztához: 4 tojás 10 evőkanál hideg víz 10 dkg (kb. 5 evőkanál) kristálycukor 10 dkg (kb. 5 evőkanál) finomliszt 5 dkg (kb. 2 púpozott evőkanál) porcukor a krémhez: 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza 20 dkg natúr (véletlenül sem sós!) vajkrém 0,3 dl rum a mázhoz: 14 evőkanál kristálycukor 6 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor 6 evőkanál víz 8-10 dkg vaj A tojásokat szétválasztjuk, sárgájukat a vízzel habosra verjük (konyhai robotgéppel 1 perc), majd a cukorral addig keverjük tovább, míg az utóbbi feloldódik benne, kissé kifehéredik, és tejföl sűrűségű lesz (konyhai robotgéppel 2 perc). A lisztet beleszórjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé evőkanalanként a porcukrot is hozzáadjuk, majd óvatos mozdulatokkal � nehogy összetörjön � az előzőekbe forgatjuk. Végül sütőpapírral bélelt vagy kivajazott és be-lisztezett gáztepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben, közepes láng-gal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 16-17 perc alatt megsütjük. Azon melegében feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A szobahőmérsékleten felengedett gesztenyét a vajkrémmel és a rummal habosra keverjük. A piskótát kihengergetjük, a gesztenyés krémmel megkenjük, újra föltekerjük és a hűtőszekrénybe tesszük. A mázhoz valókat kevergetve 1-2 percig főzzük, kissé hűlni hagyjuk. A kész tekercset � miután 1-2 szeletet levágtunk belőle � a csokoládés krémmel körbekenjük, villával megcifrázzuk. A félretett szeleteket is megkenjük a krémmel (félbe is vághatjuk) és az egész fatörzshöz támasztjuk. Kb. 20 szeletre vághatjuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeven7 Posted December 9, 2007 Author Share Posted December 9, 2007 szívesen,jó étvágyat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
TR@KI Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Nem rosszz hátha anya megcsinálja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.