theraphosa Posted Február 24, 2007 Share Posted Február 24, 2007 BABKROKETT (FALAFEL) A legfinomabb krokett lóbabból készíthető vagy csicseriborsóból. Elkészítési idő: 1 és fél óra, valamint a bab áztatási ideje. Hozzávalók: 30 dkg bab 1 kis fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma 1 csokor petrezselyemzöld 1 csokor korianderlevél (vagy mokkáskanál őrölt koriander) 1 csipetnyi csípős paprika 1 tojás 12 dkg liszt 2 evőkanál szezámmag bő olaj a sütéshez só A babot egy napig hideg vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk és egy óra hosszáig lassú tűzön forralva főzzük, azután áttörjük. A vöröshagymát, a fokhagymát, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk, hozzáadjuk a koriandert, a paprikát, az áttört babot és jól elkeverjük. Ezt követően lassú tűzön kicsit kiszárítjuk a masszát. A babpépből labdacsokat formálunk, kicsit hengeresre sodorjuk és felvert tojásban, majd lisztben megforgatjuk. A krokettek egyik felére szezámmagot szórunk, majd egy serpenyő bő forró olajban aranyszínűre sütjük. Papírszalvétára téve lecsöpögtetjük, megsózzuk és felszolgáljuk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.