hodav Posted Április 4, 2008 Share Posted Április 4, 2008 hello Van egy cossacks nevű játékom (1.része-European wars) és amikor crackelek mindig hibát észlel vagy mi és leáll.A régi gépemen működött.Most jelenleg 2x512mb samsung ramom van.Mindig a memória gondra panaszkodik.Mi lehet a baj??Létszi segítsetek.Előre is kösz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
csempész Posted Április 5, 2008 Share Posted Április 5, 2008 Azért nézd meg hogy a géped felismeri-e mindkét ramot, tehát megvan -e az 1gb ram! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hodav Posted Április 5, 2008 Share Posted Április 5, 2008 persze.BIOS-nál is kiírja, hogy 1024mb ram.Dual channel vagy mi,pc3200,Ennyi ami ott van.Tuti hogy felismeri. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
fabot Posted Április 11, 2008 Share Posted Április 11, 2008 szerinttettek meg éri 1gb dddr1 400mhzesem mellé venni még 1gb-t? 8500ft tudok Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Április 11, 2008 Share Posted Április 11, 2008 Áh, azért már 2 giga DDR2-t kapsz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silverr Posted Április 11, 2008 Share Posted Április 11, 2008 Az rendben van,hogy anyiért azt kap de mit kezd vele? Ha van rá pénzed vedd meg. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Április 12, 2008 Share Posted Április 12, 2008 DDR-t már ne vegyen... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Április 12, 2008 Share Posted Április 12, 2008 Szia fabot ! Amennyiben a közeljövőben nem cseréled le a gépedet kompletten, továbbá olyan játékokat játszol, ahol a betöltött rész sok objektumot tartalmazhat (pl. lehet Sims, SimCity) , vagy eszi a memóriát (pl. Singlies) , esetleg memória igényes alkalmazásokat használsz, akkor bátran vedd meg a plusz 1GB memóriát. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FECA77 Posted Április 15, 2008 Share Posted Április 15, 2008 Uff! Egy kis segítségre lenne szükségem, ha valaki tudna segíteni az jó lenne.Adott a mostani gépemben egy 1Gb KINGMAX RAM 667Mhz, és lenne még egy amit ha beteszek a gépbe(ugyanaz a márka meg minden), akkor (nem egyből, hanem egy idő után) kidob egy kék üzenetet (vmi 0x0151540 nemtudommi fejből meg, h a rendszer a rendszermemóriára hivatkozva leáll vagy vmi ilyesmi) és a gép újraindul....Nem tudja valaki mi ilyenkor a teendő vagy esetleg a RAM hibás vagy Memtest86(és ha ez akkor azt hogy is kell ha lehet )-ot kell elvégezni....? Előre is köszönöm a választ! Üdv, Feca77! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Április 15, 2008 Share Posted Április 15, 2008 Hi ! Még mielőtt bármi diagnózist felállítanánk, írd meg a pontos HW konfigodat. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FECA77 Posted Április 15, 2008 Share Posted Április 15, 2008 Rendben, Asus P5B Kingmax 1Gb RAM 667Mhz Intel C2D E6300 EVGA 8800GTS 320Mb OC És szeretnék belerakni még 1Gb-os Kingmax 667Mhz-en ketyegő RAM-ot belerakni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Április 15, 2008 Share Posted Április 15, 2008 Szia ! Vedd ki a régi 1GB RAM-odat, majd tedd a helyére az új modult. Teszteld ! Amennyiben OK, akkor tedd vissza a régi modult az eredeti helyére, az új modult pedig a megfelelő helyre úgy, hogy többször ki-be rakod, hátha kontakt hibás a slot. A megfelelő helyen a dual chanel működést értem. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FECA77 Posted Április 16, 2008 Share Posted Április 16, 2008 Szia Dadus! Kivettem a régi 1Gb RAM-omat , betettem a helyére az újat , leteszteltem.Okés volt minden, visszatettem a régit az eredeti helyére, és most elvileg az következne, hogy:"az új modult pedig a megfelelő helyre úgy, hogy többször ki-be rakod, hátha kontakt hibás a slot. A megfelelő helyen a dual chanel működést értem." Ezt nem teljesen értem, tehát csak vegyem ki majd rakjam vissza a RAM-om többször egymás után és rakjam mindig ugyanabba a slot-ba?És miután beraktam egyből vegyem ki majd vissza és ezt hányszor tegyem meg? Előre is Köszi! Üdv, Feca77! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Április 16, 2008 Author Share Posted Április 16, 2008 hello Van egy cossacks nevű játékom (1.része-European wars) és amikor crackelek mindig hibát észlel vagy mi és leáll.A régi gépemen működött.Most jelenleg 2x512mb samsung ramom van.Mindig a memória gondra panaszkodik.Mi lehet a baj??Létszi segítsetek.Előre is kösz. Helo! Ha jól tudom akkor menny be a telepítási hejre és a video mappában lévő asszem 3 videót töröld ki! Utánna elvileg indulni fog! FECA77! Asus lapoknál úgy van a dual chenel hogy az azonos színű slotokba tedd be az az nálad a sárgákba! Ha a sárgákban nem megy tedd át őket a feketébe! Ha jól tom Asusnál így van MSI nél meg fordítva Amúgy ha ugyan azok a ramok (sebesség és időzítés méret a fontos) akkor mennie kéne legalábbis nekem a régi gépemben ddr1 ben volt 2 fajta márkájú és ment dual ban csak az időzítések legyen azonosak a frekik meg a megfelelő slotokba tedd be! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Április 16, 2008 Share Posted Április 16, 2008 Szia FECA77 ! Kb. 3-4-szer. Egyébként fizikálisan egyformák a modulok, azaz egyoldalas vagy kétoldalas mindkettő ? Ha nem egyformák fizikálisan, akkor Single módban próbáld meg használni, azaz az első kettő, vagy az utolsó kettő slotba helyezd a modulokat. Amennyiben nem egyforma az időzítésük, akkor is a Single módot javaslom. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FECA77 Posted Április 16, 2008 Share Posted Április 16, 2008 Igen, egyformák fizikálisan.Most pedig nekiállok tesztelni, hátha jó lesz..... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Május 1, 2008 Author Share Posted Május 1, 2008 Helósztok! Gigabyte Ep35-Ds3 lapom van egy C2D-val és DDR2 1066Mhz-es Kingston Hiper-X rammal ( 2x 1gb) És az lenne a gond hogy a Commander Rate 2T-van és a biosban nem látom sehol hogy átlehetne e állítani 1 re Kérdés hogy akkor most mi van mert az előző AMD-s gépemnél ott lehetett állítani biosban. Előre is thx! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Május 1, 2008 Share Posted Május 1, 2008 Szia ! A Gigabyte alaplapoknál használatos, BIOS-ban belépés után Ctrl + F1 megoldást ismered ? Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Május 1, 2008 Author Share Posted Május 1, 2008 Helo! Nem de kipróbálom thx! Üdv: Replica Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
lacey Posted Május 2, 2008 Share Posted Május 2, 2008 Sziasztok.6 hónapja vettem :DDR 1,Samsung 400Mhz 512-es ramot.És először bekapcsoltam a gépet és ezt irta ki:Windows/System/config a fájl sérült vagy vmi ilyesmit ezután még este újraraktam a Windows-t.És működött,de már másnap nem megint ezt irta ki aztán próbáltam újraindítani aztán már be se jött a képernyő meg a bootolásnál megakadt. Ezután furcsa hangokat adott ki kivettem az 512-es ramot mostmár megy. És akkor most vége az egész ram-nak cserélhetem ki? De még most is csinál furcsaságokat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigyo108 Posted Május 13, 2008 Share Posted Május 13, 2008 Üdv ..... Egy kis segítségre lenne szükségem..... A gépemben dolgozgat 2db DDRII(533) 512-es Nanya NT512T64U88A0BY-37 memória szépen dualban megy.... a napokban kaptam egy Samsung 1GB DDRII Pc2 5300U-555-12-zz meóriát,csakhogy ez 667-es A kérdés annyi lenne hogy érdemes e foglalkozni a témával hogy együtt tudjam használni őket vagy teljesen felesleges...az alaplapom tudja kezelni...úgyhogy már csak az a kérdés hogy megférnek e egymás melett vagy csak lelassítják egymást! Kösz előre is! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Május 13, 2008 Share Posted Május 13, 2008 Szia ! Tedd be a + 1GB memóriát, igaz nem fog dualban menni, de többet ér a 2GB mennyiség. A sebességük 533-as lesz, vélhetőleg 4-es CAS Latency-vel. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigyo108 Posted Május 13, 2008 Share Posted Május 13, 2008 Köszi szépen a segítséget! Igaz nem vágom a 4-es CAS Latency-t,de majd meglátom mit mutat valójában a 2GB RAM...... Lehet a napokban be kellene cserélnem 1db 2GB-os memóriára nem? Üdv Bigyó Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Május 13, 2008 Share Posted Május 13, 2008 Sziasztok! azt szertném kérdezni h lehet e egyszerre ddr1es és ddr2es ramokat is használni vagy inkább ne kísérletezzek vele, mert jelenleg van 768ddr 400as ramom dual channelbe és nagyon olcsón tudnak hozni nekem 1gigás ddr2es ramokat, és szeretném tudni h működnének e együtt vagy inkább dobjam ki a régi ramjaim? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Május 13, 2008 Share Posted Május 13, 2008 Szia bigyo108 ! Nem. Felesleges pénzkidobás lenne. Most is 2GB RAM-od van /2x512KB + 1GB/ . Igaz jobb lenne az egybe 2GB, de nem annyira vészes, hogy 3db-ól tevődik össze. A látenciák /késleltetések - időzítések/ fejtegetésébe részletesen nem mennék bele, ui. nem vagyok regényíró, de annyit megjegyeznék, hogy az első négy érték amit meg szoktak adni, abból az a jobb minél kisebb azonos frekvencián /pl. 444-12/ . CAS Latency = Columb Acces Strobe Latency / a tároló egységek oszlopokba és sorokba vannak szervezve, columb=oszlop, egyébként row=sor / . Na itt most már befejezem mert tényleg görcsöt kapott az újjam. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Május 13, 2008 Share Posted Május 13, 2008 Szia Deporos ! 1, Nem lehet. 2, Hogy szervezted dualba a 768MB RAM-ot ? 3, Amennyiben nem használsz olyan játékot, ami betöltéskor több mint 5GB adatot vételez be, ne cseréld le a DDRI RAM-jaidat, de ha 2GB DDRII-őt szereznél be minimum 800MHz-est, akkor érdemes belefogni a cserébe. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smax Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 Hy! Én úgy tudom, h nemigazán érdemes 1,5 giga ram egy gépbe, mert nem használja ki rendesen, meg az egyik halálát is okozhatja.DDR1-es memokról van szó, ja és nem ugyan azon márkák meg a hertz se egyezik..512mb 333mhz(hynix)1gigás 400mhz(Kingmax) Véleményeket, tapasztalatokat szerenék, h tényleg nem érdemes-e vagy mégis?és ha nem akk miért nem! válaszokat előre is köszönöm Üdv:Smax Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 a jövőre nézve igen is érdemes, szerintem működni fognak mert az hogy az egyik kisebb órajelen ketyeg annyit jelent h a másik esetedben az 1gigás ram is 333mh-z fog menni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 A Vista bőven megkajál többet is... nem rég kapcsoltam be a gépet. De kapásból ~1 GB-ot lefoglal: De átlag 2-2.5GB körül használ, játék vagy egyéb teljesítményigényes alkalmazás alatt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Momo2828 Posted Május 19, 2008 Share Posted Május 19, 2008 Amikor Vistám volt akkor nekem a memória felét lefoglalta az 1 gigából induláskor (valamikor 70%ot is), de ha játszottam vissza vette magát kb.250-300 megabájtra. Játék kilépése után nézve. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts