istil Posted Május 21, 2009 Share Posted Május 21, 2009 Üdv, Lehet hülye kérdés, de a monitor használja a memóriát? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Május 21, 2009 Share Posted Május 21, 2009 Furcsa kérdés az biztos... A monitor önmagában természetesen nem használja a memóriát (legyen az CRT, LCD vagy LED), mivel nincs hozzáférése. Azonban a monitoron megjelenített kép természetesen használja a memóriát. De ezen memória használat teljesen független a megjelenítő típusától. Így a kérdésedre nem a válasz. Azonban nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az LCD-k-nek van egy natív felbontásuk, amin célszerű használni, mivel ettől eltérve, gyengébb minőségű képet kapunk. Azonban a felbontás növelésével, növekszik a gépigény is, így természetesen a memória használat is növekedhet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gross Posted Június 17, 2009 Share Posted Június 17, 2009 Hali! Van nekem egy Gigabyte K8NF-9 es alaplapom.Ebben van egy Samsung 512/400-as memória egység.Azt szeretném kérdezni,hogy bele tudok- ebbe rakni egy 667MHz orajelű RAM-ot? Ha nem,akkor ebbe az alaplapba: Gigabyte M61PME-S2P DDR2 PCX bele tudnám-e rakni a meglévő részegységeket?:Gigabyte 8400GS DDR2 256MB videokari,AMD Athlon 3500+ processzor,Samsung 200GB winchester? Válaszotokat előrre is köszönöm! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Június 18, 2009 Share Posted Június 18, 2009 Ha jól értem, akkor a mostani alaplapod a K8NF9-es! Ebben van 512Mb ram, A 3600+, meg a 8400GS! Igaz??? Ez az alaplapnak DDR1-es memória foglalatai vannak, amik maximum 400Mhz-ig kezeli a memóriát. A processzorod foglalata S939-es, és sajna ez nem menne bele az új alaplapba (M61PME-S2P), viszont ez kezeli a DDR2-667Mhz-s ramokat, és a VGA kártyád is bele menne, csak másik processzort kell hozzá venni!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roland18 Posted Június 18, 2009 Share Posted Június 18, 2009 Nem tudom, hol tegyem fel ezt a kérdést, ezért ide írom: A Windows Vista 1 GB ram-al nem fut stabilan, igaz? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaks Posted Június 18, 2009 Share Posted Június 18, 2009 Ha minden extra funkció nélkül használod, akkor talán. De jobb a több RAM Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Június 18, 2009 Share Posted Június 18, 2009 Hát Roland, 1 GB-re ne nagyon rakj vistát!! Csak erőlködne!!! XP jobb (ilyen szempontból)! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razy Posted Június 18, 2009 Share Posted Június 18, 2009 Egyik haveromnak 768 MB RAM-ja van, és a felesleges dolgokat kikapcsolva szépen elfutott neki! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Június 18, 2009 Share Posted Június 18, 2009 A mindent kikapcsolsz, akkor jobban jársz egy mindent használó XP-vel. Ha semmit nem használsz Vistán, akkor minek a vista?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razy Posted Június 18, 2009 Share Posted Június 18, 2009 Sztem a különböző csili-vili dolgok feleslegesek.Attól még a Vista új funkcióit tudja használni, hogy nincs bekapcsolva pl. az Aero. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roland18 Posted Június 18, 2009 Share Posted Június 18, 2009 Köszi akkor nem rakom fel. De azon gondolkozok, hogy új gépet kéne lassan venni, mert az én konfigom már elég gyér! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razy Posted Június 23, 2009 Share Posted Június 23, 2009 Hali! Memóriát szeretnék vásárolni.Az a gond, hogy az én gépem régi, és max.333Mhz-es DDR memóriát lehet beletenni.2x512MB-ot szeretnék vásárolni. Milyet vegyek? Egyenként 4-5 ezer Ft-m lenne rá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokussj4 Posted Július 19, 2009 Share Posted Július 19, 2009 Hy nekem az lenne a problémám hogy az egy éve vett Samsung 1024/400-as ramom nemrég elkezdte azt csinálni, hogy 5-10 perc után újraindítja a gépet vagy lefagy teljesen, de csak akkor ha játszok vagy videót nézek neten. Miután kivettem és visszatettem a régiket ez már nem jelentkezett. Mi lehet az 1 gb-os samsung baja????? Mit kell állítanom hogy jó legyen???? Vagy dohatom ki a kukába???? Előre is köszönöm. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted Július 20, 2009 Share Posted Július 20, 2009 Keresd meg a Memtest86 nevű programot, írd ki cd-re, és BOOT-oltasd be! A program megnézi, hogy van-e valami gond a memóriáddal! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokussj4 Posted Július 20, 2009 Share Posted Július 20, 2009 köszi megnézem. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Július 31, 2009 Share Posted Július 31, 2009 (edited) Sziasztok. A minap a régi konfigomból sajnos eltávozott egy jó öreg noname nevű 128mb-os SD PC133 mhz-es memória. Ezért a segítségeteket kérném az ügyben,hogy szerintetek megfelelő minőségű e a Hynix típusú memória ? A régi gépem dióhéjban: Aristo KT133-alaplap AMD Duron 950mhz-proci Hynix 256mb 133mhz SD-memória Connect 3D Radeon 9600 SE 256mb-videókari 160gb Maxtor-vinyó (A gép ahoz képest,hogy majdnem 9éves egész jól bírja XD) Módosította Október 23, 2009 Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Július 31, 2009 Share Posted Július 31, 2009 Szia davedane ! Nem értelek, most is ilyen márkát használsz, és nem ez romlott el ??? Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Július 31, 2009 Share Posted Július 31, 2009 Hát ez régi gépem. Tehát eredetileg 384 mb memóriám volt,de a 128mb-os NONAME (nincs se neve,se kódja,se márkája)az bedöglött. De melette volt még egy 256mb-os HYNIX memória is,az még most is megy. Éppen ezért volnék kiváncsi arra,hogy a HYNIX memóriák mennyire stabilak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Július 31, 2009 Share Posted Július 31, 2009 Szia ! Mint ahogy írod a Hynix memóriád még midíg jó, tehát a saját tapasztalatod szerint jobb mint a noname. Ettől függetlenül szerintem nyugodtan megveheted a másik Hynix modult, nem rosszak a véleményem szerint. Persze márkás cuccoknál is előfordul hibás termék, csak kisebb az arányuk. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davedane Posted Augusztus 1, 2009 Share Posted Augusztus 1, 2009 Oksi köszi,csak azért méis csak megkérdem,hogy hátha valaki mégiscsak ismeri,de ahogy most utánna néztem elég sok memóriagyártó (kingmax,kingston stb..) használja előszerettel,meg persze nem végső soron mégis csak jobb az a megoldás,hogyha a gépben ugyanattól a memória gyártótól származnak a ramok,így talán kevesebb a memóriák közötti kompatibilítás veszélyének az esélye. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoli860618 Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 Sziasztok! Nekem olyan kérdésem lenne, hogy ha veszek egy Intel Core2 Quad Q9550 processzort ugye ennek 1333Mhz az Fsb-je képes lesz e alá dolgozni a DDR2 2*1giga geil 800Mhz-s memoria és itt inkább a 800Mhz-en van a lényeg vagy pedig ehez a cpuhoz már DDR2 1066 vagy DDR3 as memoria kell ? mert ugye ha nem képes alá dolgozni akkro lehuzza az fsbt 1066Mhzre és akkro hiába vettem ilyen cput nem tom kihasználni! Mindenki véleményét szivesen várom, de jobb lenne ha csak olyan irna aki érti is miről beszélek köszönöm előre is! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 17, 2009 Share Posted Szeptember 17, 2009 Szia zoli860618 ! Amennyiben egy CPU Fsb-je 1333MHz, és a BIOS-ban nem állítod el, akkor az mindíg 1333MHz, függetlenül más eszközök és felületek sebességétől. Nyugodtan használhatod a 800MHz-es DDR2-es memória modulokat, de ha van rá pénzed, akkor inkább DDR3-as modulokat vegyél, lehetőleg azonos méretű és típusú egyedeket, hogy a jővőben is tudd hasznosítani. / a számítógépben működik vezérlés, címzés és adatmozgatás, és ezek együttes, összehangolt működése teszi lehetővé a számítógépes ténykedésed, pontosítva és célirányosan, ha valamely eszköz gyorsabb egy másiknál, akkor vár egy-kettő vagy több órajelet, amíg nem kap engedélyt a további adatok buszra helyzésére / Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoli860618 Posted Szeptember 18, 2009 Share Posted Szeptember 18, 2009 Szia Dadus! köszi az infot. igazábol alaplapot is most veszek, csak a jelenlegi gépembe van ez a DDR2 és azért érdeklödtem, hogy vmit megtartsak esetleg ebbol a gépbol -értelem szerűen ugye akkor olcsobban jövök ki - vagy már ddr3asra váltsak. Az igazi vágyam egy I7-es lenne de az még kizárt dolog Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmylka Posted Április 19, 2010 Share Posted Április 19, 2010 Sziasztok! Az alaplapom AsRock P45TurboTwins2000, processzorom Intel Pentium D 925 (2*3GHz,2*2MB cache, 800MHz FSB), 2*1GB 800MHz Kingmax ram társaságában. Jelenleg lenne rá lehetőség, elcserélni a 2 memóriát egy 2GB 1333MHz Samsung-ra. Azzal működne a konfig, vagy a proci fsb limitáló tényező és csak akkor használhatok 1333-as ramot, ha a proci is tud annyi fsb-t? Köszönöm a segítséget előre is! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Április 21, 2010 Share Posted Április 21, 2010 Szia hmylka ! Ezzel a processzorral nem működne elméletileg a DDR3-as modul. 1066MHz FSB-vel rendelkező processzornál már használhatnád, de csak 1066MHz-en menne. Egyébként teljesen felesleges ez a csere, ui. cserélni kellene processzort, ami pénzbe kerül, továbbá nem kapnál memória tekintetében annyi plussz teljesítményt, amit észre vennél, ha egyáltalán kapnál plusszt, mivel a DDR3-as modulnak rosszabbak az időzítései, ill. nem tudnád csak egycsatornásan meghajtani, mivel egyben van a 2GB. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoldyandras Posted Május 2, 2010 Share Posted Május 2, 2010 Sziasztok! Lassan egy hónapja csinálja a laptopom, hogy 2 óra működés után magától újraindul. A kijelző elsötétül, azután 1-2 másodpercre bevillan valami kék alapon fehér felirat amiből csak annyit tudtam belőle elolvasni, hogy problem detected - vagy valami ilyesmi, mert tényleg csak felvillan egy pillanatra azután pedig újra indul. Az egyik haverom azt mondta, hogy tuti memóriaprobléma. Én azért próbaként újraraktam az op. rendszert de ugyanúgy csinálja. Az op. rendszerem Windows7 3GB-Ram van benne. Találkoztatok már ilyennel? Ha igen/nem szerintetek mit tehetnék? Előre is kösz a segítséget! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmylka Posted Május 4, 2010 Share Posted Május 4, 2010 Kedves Dadus! Köszönöm a segítséged. Üdv: hmylka Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.:!|M@t€|!:. Posted Május 4, 2010 Share Posted Május 4, 2010 Hali Mindenkinek! SOS segítség kellene!!! Konfig: Intel Core2Duo E7200 Asus P5K/EPU 2x1 gb ddr2 1066mhz kingmax ramok 9600gt 512mb Probléma a következő: elvileg a ramoknak 1066-on dualban kéne hogy fussanak, gyakorlatilag ez csak ddr2-800mhz dual channel interleaved-ben valósul meg. proci fsb-je megfelelő, lap bőven támogatja, ramok 1066-osak. Tény hogy a biosban kell állítani, amit meg is tettem (ddr2-1066-ra állítottam), azonban F10 után resinél overclocking hibaüzit dob ki, és reboot után továbbra is 800-on zakatol. MIT TEGYEK? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Május 4, 2010 Share Posted Május 4, 2010 Szia .:!|M@t€|!:. ! Általában a tuning RAM-ok /DDR2 esetében 800MHz felett/ esetében a gyártó megadja, hogy az adott frekvenciát és időzítéseket milyen feszültség mellett garantálja. Ennek utána kell /ill. lehet olvasni a gyártó honlapján/ . Amennyiben jól emlékszem KingMax esetében az 1066Mhz-hez 2.1Voltot kell biztosítani a moduloknak /ezt megteheted Manual beállítással a BIOS-ban/ . Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Május 4, 2010 Share Posted Május 4, 2010 Szia zoldyandras ! Nézd már meg, hogy a proci hűtőventillátora beindul-e időnként. Amennyiben nem működik, akkor valószínűleg túlmelegszik a proci. Ha a proci hűtése rendben van, akkor egyesével próbáld ki a memória modulokat. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts