Belami18 Posted Augusztus 13, 2008 Share Posted Augusztus 13, 2008 biztos hogy kompatibilis a memoria az alaplapodhoz? meg ugye megkéne nézni a memoria foglalatot, mert azt hiszem annak szimetrikusnak kell lennie, vagyis ha nem páros, mert ha nem akkor lehet hogy nem fogja bizonyos részét látni a bios Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
phish007 Posted Augusztus 13, 2008 Share Posted Augusztus 13, 2008 Havernak még az XP 64 bit, és a Vista 64 bit se ismerte fel mind a 4-et. Most felrakta a Vista 32bit SP1-et, és ezzel ismerte fel a gépe először a 4gb-ot.(gondolom az sp 1 miatt) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Augusztus 15, 2008 Share Posted Augusztus 15, 2008 Szia Attis8 ! Azért nézd meg az alaplapod leírását, ui. elképzelhető olyan, hogy pl. nem támogat 4 db kétoldalas modult dualban. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
atilka62 Posted Augusztus 28, 2008 Share Posted Augusztus 28, 2008 Sziasztok! Szerintetek, ha a gépembe 4GB (2x2GB) memória van /amik egy gyártótól vannak/ és a Windows csak ebből 3008MB-ot lát, akkor lehet valami gond a memóriával vagyis meghibásodhat? Mert a multkor az egyik kihalt és most kapom vissza a cserét mivel garis volt, de ha beteszem újra, lehet,hogy megint kimegy? Mi a véleményetek? Köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
DArK Posted Augusztus 28, 2008 Share Posted Augusztus 28, 2008 mivel 32 bites windowsod van //xp vagy vista// ezért összesen tud 4 gb-ot kezelni a RAM //rendszer memoria// és a videokártya memoriáját, ha kell a 4 gb ram akkor válts 64-es windows-ra de ahhoz 64 bites proci is kell, meg a driverekről is gondoskodni kell Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 28, 2008 Share Posted Augusztus 28, 2008 Semmi baja nem lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deporos Posted Augusztus 28, 2008 Share Posted Augusztus 28, 2008 igen az lessz és fut ugyanúgy daul channelbe Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attis8 Posted Szeptember 12, 2008 Share Posted Szeptember 12, 2008 Sziasztok! Nekem olyan problémám volna, h van a gépemben 2*1GB Kingston kit 800Mhz RAM, és nemrég vettem hozzá még egy ugyanilyen kit et de nem működik sehogyse a kettő együtt..mindig sipol a gép ha beinditom, pedig mind a kettőt ugyanabba szinbe rakom..és még se..nem tudom mi a baj..? Teljesen ugyanaz mind a két kit kingston 800Mhz ddr2..és még se..talán annyi h méretre alacsonyabb, nem tudom h ez számít..?? Vki segítsen ha tud.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 12, 2008 Share Posted Szeptember 12, 2008 Szia ! Memória bővítés előtt mindíg meg kell nézni az alaplap kézikönyvét, hogy mit ír erről. Valószínűleg olyan gondod lehet, hogy 4db kétoldalas, vagy felemás /2db kétoldalas + 2db egyoldalas/ kialakítású modult nem tud kezelni az alaplapod. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Attis8 Posted Szeptember 12, 2008 Share Posted Szeptember 12, 2008 köszi a segítséget..én is vmi iylesmire gondoltam, miután jobban megnéztem.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
GangstaMan Posted Szeptember 22, 2008 Share Posted Szeptember 22, 2008 Bocs ha rossz helyre írok, abban segítsetek már, hogy szerintetek mit vegyek, hogy jobban fusson a Crysis új processzort ezt a AMD X4 Phenom-ba(szerintetek melyik Phenom?) gondolkodtam 35k-ig elmegyek vagy pedig még + 2GB RAM? Jelenlegi gépem:ASUS M2N-E AM2,AMD X2 4400+,ATI Radeon HD3870,GEiL Ultra 2GB DDR2 800MHz Előre is kössz a választ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Szeptember 22, 2008 Share Posted Szeptember 22, 2008 Szia ! Ha nem akarod kompletten lecserélni a gépedet, akkor inkább egy AMD Athlon 64 X2 6400+ procit vegyél. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
EBalu Posted Szeptember 30, 2008 Share Posted Szeptember 30, 2008 nekem van egy 256+egy 512 ram a gépemben....na most a 256 teljesen meghalt.....az 512-t meg csak ritkán ismeri fel a gép :S... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferpetee Posted Október 25, 2008 Share Posted Október 25, 2008 Asus P4P800-E Deluxe alaplapom van. Van benne 2x512Mb DDR SDRAM Samsung PC3200 (200 MHz) 2.5-3-3-8 (CL-RCD-RP-RAS). Első kérdésem, hogy Pc3200 -ban csak 400MHz -est találok. Az enyémeket az Everest 200 MHz -esnek jelzi, eddig azt hittem, hogy nekem is 400 MHz van, akkor ez hogyan is van? Második kérdésem, hogy dualban mennek ezek és vennék még 2x512Mb-ot akkor ezeknek is Samsungnak kell lenniük vagy lehet más márka is? 1,3 as slotban vannak a Samsungok, a 2,4 slotban lennének az újak. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Október 25, 2008 Share Posted Október 25, 2008 Megnyugodhatsz. Az a 200Mhz az 400 Mhz. Késő van, hogy belemenjek a technikai részletekbe, de azt elárulhatom, hogy a RAM-ok megfelelően mennek. Második kérdésedre a válasz: Igen menni fog a DC. Az a fő, hogy az 1,3 illetve a 2,4 slotpárokba helyezett modulok legyenek ugyanolyanok. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ferpetee Posted Október 25, 2008 Share Posted Október 25, 2008 Köszönöm a gyors választ. Lenne még egy kérdés, sok helyen látok Kingmax memóriát, de szinte ez a legolcsóbb. Miért, nem jó? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Október 26, 2008 Share Posted Október 26, 2008 Azok is jók, csak kevés rájuk a garancia. 1000-1500 Ft hozzáadásával már 10 év garanciás, hűtőbordával ellátott memóriákat lehet venni. Egyébként sokan szeretik a kingmaxokat, mert olcsón beszerezhető, nagyon jól tuningolható memóriák. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunit88 Posted Október 27, 2008 Share Posted Október 27, 2008 Helló mindenkinek!!!!!! Szeretnék venni egy 1db 1 Gb os PC-333(PC2700) -os ramot..azt szeretném megkérdezni hogy: az alaplapom hoz adoot könyvben ugy van írva hogy PC2100 as memóriát használjak. Tehát milyen gondok adothatnak abbol ha nem 2100-as hanem 2700-as memória leszz benne. köszi elöre is!!!!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Október 27, 2008 Share Posted Október 27, 2008 Nem lesz semmi gond. Az új memóriát PC2100-ként fogja kezelni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunit88 Posted Október 28, 2008 Share Posted Október 28, 2008 ok köszi Tehát mondjuk akko vehetek bele PC3200-asat is..azt is PC 2100-ként fogja kezelni? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted Október 28, 2008 Share Posted Október 28, 2008 Vehetsz elvileg annak is mennie kell. De nézzed meg azt, hogy az alaplapod mekkora memóriát képes kezelni slotonként, mert előfordulhat, hogy 256 MB a plafon neki és ha veszel egy 512-es memóriát, akkor tuti nem fogja látni a gép. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gunit88 Posted Október 28, 2008 Share Posted Október 28, 2008 megnéztem es slotonként 1 GB Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Keca13 Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 Sziasztok! Asus P4S800-as alaplapomhoz szeretnék venni processzort csak nemtudom milyet. Tudnátok ajánlani vmi jót? bőven elég vmi olyan amin a mostani játékok, közép vagy akár min grafon szépen futnak, árban ne legyen több 20ezernél... Előre is köszi Jah és a többi felszerelés a gépemben: 2 Gb RAM, és GeForce 7300 GS videókari Egyébént most legelső célom h a Spiderman Web of Shadows, szépen fusson, akár min grafon... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KANÁL Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 Sziasztok! az egyik kérésem lenne , hogy több helyen is olvastam, hogy a Vista 64bit nem is olyan jó, de az Xp 32bites verzió,, hivatalosan csak 4gb mem.olvas be, de ebből még lejön a 640mb vid. kártya és még 100mb, marad 3,2gb memóriát irnak, hogy beolvas a rendszer. Hasonló gépeknél. Az alaplapi leírást, végigolvastam és ott a 32bit es Xp-re 3gb ot ir, annyi az az ajánlott max. A fórumokban, olyanoknak, akinek hasonló gépe van, azt irták, hogy a 4gból olyan 3,2gb olvas be, de gondolom az nem egészséges a gépnek, vagy nem gond ez neki? Inkább egy 2gb+1gb ra gondolnák, azonos gyártó és Mhz-el, ha igy nem túl jó a gépnek, de ha ettől semmi baja se lesz,akkor 2+2gb-ra? Nem okoz adatvesztés, ha a 4Gb csak 3,2Gb lát? (Vistát 64 még nem akarok) Ha jobb neki csak 2+1gb, akkor minden gond nélkül be lehet tenni egy 1gb-os modult a 2gb modul mellé? ez nem lassítja le a memória sebességét picit? KÖszi: előre is Asus P5B SE alaplap (4db max 2Gb DDR2 mem foglalat) Intel Dual Core 2 x 2,5Ghz processzor 1db 2GB DDR2/800 ram 500Gb Samsung Winch. Sata Hdd Nvidia 8800GTS 640Mb DDR3 vid.kártya Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Jani- Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Semmi gondja nem lesz vele a Vistának és mindenképp érezhető a gyorsulás sok helyen a 2 gigához képest. Nekem is 4 giga van, de valóban csak 3328at tud megcímezni belőle. De ez annyira nem gond, mivel egy program úgyis maximum 2 giga memóriát kaphat, így marad bőven elég a Vistának és a többi futó alkalmazásnak. Sőt szerintem a 32-bites Vista gyorsabb 3.3-al a jelenlegi programok nagy többségében, mint a 64-bites 4 gigával. A 2+1 giga ram meg szerintem nem annyira jó ötlet, az kicsit lutri, hogy rendesen fog-e menni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hankock Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Van egy Gigabyte 7NF-RZ tipusu alaplapom s a memoriatipusa :DDR333/ 266- 184pin A kerdes DDR 400 -ast rakhatoke bele ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Hát józan ésszel gondolkozol: Ha maximum 333 Mhz-s memóriát tud kezelni, akkor nem tudja a 400Mhz-t kezelni! Tehát berakhatod, de csak 333Mhz-n fog menni! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blacklaci Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 1 Giga 400 UL ez van a RAM- omra írva.Azt szeretném tudni ,hogy akkor ez 400MHZes ugye? Kösz előre is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chipi Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 Nemfeltétlenül! Lehet hogy csak valami kódjelzés! Pontosan megnézni BIOS-ban vagy Everest-tel tudod! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
==>Scooter<== Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 Sziasztok lenne egy olyan kérdésem hogy én néztem a memóriakártyám a pc-ben az EVEREST programmal,és ugye van a gépemben 2db 512 ddr ram, és azt viszont nem tudom sehonnan megtekinteni hogy hány MHz-es ?? és most azt sem tudom eldönteni hogy milyet vegyek most még hozzá, mert ha én vennék most bele egy 2 gb-os DDR2-est azt meg lehetne oldani valahogy ????? ha nem akkor szerintetek milyen ddr1-est ajánlotok, a MHz is számít ilyenkor ???tettem fel egy képet hátha ti többet megtudtok a mem kártyámról mert nekem most fogalmam sincs hogy mivan most légyszi segítsetek KÖSZIKE előre is http://kepfeltoltes.hu/081118/mem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Válaszokat előre is köszike ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts