replica Posted Február 19, 2007 Share Posted Február 19, 2007 Nah helósztok! Olyan emberek irományait várom ide aki ért a ramokhoz és tudja is mit beszél. Én azért nem irok ide mert sok közöm nincs az egészhez. Ide minden gondolatot le lehet irni az időzítésektől az alap fogalmakig vagy akár a tuning mikéntjét is! Előre is thx a sok okosságot! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blasi Posted Március 8, 2007 Share Posted Március 8, 2007 A Prohardver fórumán rengeteg RAM topic van és ott elég sok személy van aki tudja is hogy mit beszél ! Ott nézz körül sztem. Fikázás-mentesen segítenek bármiben. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
netelek001 Posted Március 26, 2007 Share Posted Március 26, 2007 sziasztok! nekem olyan kérdésem lenne hogy adott 512/400Mhz ram és tegyük fel "noname" ha elkezdem az órajelet nővelni, azt meddig tehetem meg hogy viszonylag ne csináljak nagyobb kárt? jelenleg 424Mhz mennek a 400Mhz ramok,játékkal teszteltem és semmi gond! de viszont 440mhz-re is tudnám állítani és az everestel nyomtam egy testet és azt is kibírta de nem vagyok benne biztos hogy ez jó ötlet hogy 40Mhz-et húzzak a memre! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Március 26, 2007 Share Posted Március 26, 2007 Addig emelheted ameddig tudod, nem tudsz kárt tenni a modulokban. Mert mielőtt kritikus hőmérsékletet érne el, lefagy a géped. Érdemes azért egy Super PI-t lefuttatni 32M tesztel... Viszont ha plussz feszt adsz a RAM-oknak,(így magasabb órajelen stabilabban működnek) már észnél kell lenni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
netelek001 Posted Március 27, 2007 Share Posted Március 27, 2007 köszönöm a segítséget és vettem a bátorságot hogy 440Mhz-n +0.1feszt adtam neki és simán végigment a super pi!! szal minden remek persze artic coolink alpine 7 hűtő van a procin és az elvileg tolja a levegőt egy picit a memre is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Március 27, 2007 Author Share Posted Március 27, 2007 Hát én mostanában én elég sokat szenvedtem a ramjaimmal és végül beált igaz + fesz el most pl 2.75-2.8 on van a fesz de a 250Mhz-z (500) most bírja játék alatt is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uthar Posted Május 24, 2007 Share Posted Május 24, 2007 Ciao!!! Szügségem lenne egy minél nagyobb SD ramra. Sajna nem tudok új alaplapot venni, mert a jelenlegin nincs DDR slot! Előre is köszi annak aki segít. Uthar Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam fisher Posted Május 24, 2007 Share Posted Május 24, 2007 asszem sd ramból a legnagyobb 256-os.de aztán lehet hogy van 512-es is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
boross12 Posted Augusztus 2, 2007 Share Posted Augusztus 2, 2007 rambus 800-on megy viszont drága egy 512-es olyan 10-en valahámy ezer és persze uj alaplap viszont a rambusos alaplapok nem birják csak a 2.6 os procit de ha veszel 1 2 mb chassest az tuti lesz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopekicsigo Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 Hello! Venni akarok egy memóriát a gépembe egy 512mb-set. Asus AS99127F alaplapomba. Típusa a Ramnak:512 MB DDR 400MHz Samsung memória. Véleményt kérnék az asus RAM-ról. Előre is THX. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
nagygamer Posted Augusztus 8, 2007 Share Posted Augusztus 8, 2007 én a helyedben Hynix-et vagy KingMax-ot vennék de a samsung is elég jó de ha van több pénzed mindenképp a másik 2 közül válassz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 kopekicsigo!: Írjál már pls néhény infót a deszkádról,mert sehol se találtam rólla cikket! Ja és ha már a memóriánál tartunk akkor én Kingston-t ajánlok Neked! Úgy könnyebben tudnék segíteni. Köszy! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rivals Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 jaja a Kingston az elég jó,de zek sem rosszak: Geil Hynix Kingmax OCZ Samsungot meg sztem ne vegyél,mert az sztem egyenlő a brand fajtákkal (márkátlan szarokkal) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
rivals Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 van 512-es is valahol láttam,csak az a baj hogy brand-es volt,és 10-12 ezer FT körül volt az ára Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy1000 Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 Asszem nekem valahol még van egy 256-os modulom,de nem biztos. Újonan egy noname 256-os 6000ft. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Augusztus 9, 2007 Share Posted Augusztus 9, 2007 a legtöbb memória samsung chipet használ, mint pl: a kingston is, tehát itt max annyi különbség lesz, hogy drágább (meg esetleg nagyobb gari), KingMAX is csak középkategóriás, Corsair/GeIL/OCZ-t tessék venni, nem sokkal drágább, viszont jóval megbízhatóbb... más: ez valami ősi alaplap lehet, mivel nem igen találtam meg én se valószínűleg nem fogja emiatt 400-on kezelni a ramokat, de előfordulhat, hogy régebbi, sd modul kell bele (vagy edo ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gjábor Posted Augusztus 10, 2007 Share Posted Augusztus 10, 2007 Csatlakozom én is FlashHUhoz! És az alaplapról még most se találtam infót. Télleg vmi régi deszka lehet ez. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshii Posted Augusztus 10, 2007 Share Posted Augusztus 10, 2007 Sztem meg egy OEM deszkához van szerencsénk, ilyen volt nekem is az MSI lapom... Memóriából viszont tényleg a Hynix/OCZ/Corsair/Geil típuokat ajánlanám... Ha nem akarsz rá annyit költeni, akkor Kingston/Kingmax/Infineon, Ha minden kötél szakad, legvégső esetben Samsung vagy a brand elnevezésű szörnyedvények... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy1000 Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 Szerintem a kingmaxok elég jó ramok.Legalábbis ez a személyes tapasztalatom.Nekem 2db 512-es 667mhz-s van dualba.Elmentek még 705mhz-n is 4-4-4-12-es időzítéssel 1,9 volton.Szerintem ez nem rossz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 az alaplapot azért tisztázni kéne a vásárlás előtt. Amit irtál valami alaplapi csipp száma, de az everest megmondja milyen az alaplapod. http://www.lavalys.com/products/download.php?ps=UE&lang=hu Azt se irtad milyen memó mellé tennéd amit veszel, mert ezis nagyon fontos. Lehet be se indul majd az alaplapod, ha a 2db másfajta memória nem képes együtt működni. és hadd ne folytassam, lehet neked SDR a ramod és nem DDR, ... Válaszod várom alaplap lehetőségek: http://www.hmonitor.net/Asustek.html Intel 815e/AS99127F Intel BX/AS99127F VIA KT266/AS99127F VIA KT133A/AS99127F nVidia nForce420/AS99127F; CPU fan:1st; Chipset fan:3rd; de még volna, szóval alaplap tipusa, száma?????? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomy1000 Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 Everestet itt is találsz: http://www.pirateclub.hu/index.php?showtopic=52050&st=60 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prince008 Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 ..DDR 400MHz Samsung memória. Véleményt kérnék az asus RAM-ról asus ram? előbb még samsung volt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
markO1337 Posted Augusztus 11, 2007 Share Posted Augusztus 11, 2007 hát igen asus, olyan ram tudomásom szerint nincs is, hát ahogy kivettem a szavaidból nem igazán vagy otthon a ramokban szal nem ártana valakivel megnézetni az alaplapod, mert szerintem SD ram kompatibilis. beviszed 1 számtech boltba, és ránézésre megtudják mondani, hogy milyen ram jöhet szóba. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshii Posted Augusztus 12, 2007 Share Posted Augusztus 12, 2007 MarkO, tök fölösleges pénzt és időt fecsérelni a boltokra, mikor ott az Everest, esetleg a SiSoft Sandra... Az is megmondja, milyen cucc van a gépben... (pl. alaplap, memória, proci...) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Augusztus 12, 2007 Share Posted Augusztus 12, 2007 pontosan..., ráadásul ezek a mai boltosok... , egyébként úgy néz ki a gyerek elvesztette az érdeklődését... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hbxntbdre Posted Augusztus 15, 2007 Share Posted Augusztus 15, 2007 Hali! gépbe rossz rammodult tettünk (órajele és a gyártója nem egyezett meg a másikkal) betölti a windowst és kék képernyőn írja a hibaüzenetet (UNMOVNTABLE_BOOT_VOLUME) Segítséget kérek sürgősen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshii Posted Augusztus 16, 2007 Share Posted Augusztus 16, 2007 Két lehetőséged van: 1. Visszaviszed az új RAM-ot a boltba cserére/pénzvisszafizetésre (utóbbi, ha 3 nap nem telt még el a vásárlás óta és megvan a blokk/számla), 2. BIOS-ban (alaplap függő) beállítható a memóriák időzítése és a működési frekvencia, ott próbálkozz állítani... Ha az elsőt választod, érdemes előtte megnézni az időzítéseket pl. az Everest-tel és annak megfelelő memóriát venni, vagy elvinni a bolt szervízébe (ha van) mindkét memóriát, hogy teszteljék le. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Augusztus 16, 2007 Share Posted Augusztus 16, 2007 Everesttel nézd meg, lehet-e közös memória beállítást produkálni, mert akkor talán menni fog, egyébként gariba gyorsan vissza, hardver in-kompabilitás végett. ami azt jelenti, hogy a jelenlegi géped nem tud evvel a hardverrel üzemelni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hbxntbdre Posted Augusztus 17, 2007 Share Posted Augusztus 17, 2007 hali a gépbe volt egy 256mbram és egy másik gépből tettünk bele egy 128-at ami elbaszta a gépet és betölti a windowst és kék képernyőn írja a hibaüzenetet (UNMOVNTABLE_BOOT_VOLUME) nem volna baj az se ha a 128mbos ram nem kerülne a gépbe Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
horka Posted Augusztus 20, 2007 Share Posted Augusztus 20, 2007 Hali! Az én gépemről van szó (anyám nevével jelentkezek be), az eddigieket felfogtam elméletben, de a kivitelezésben megakadtam: hogz lépjek be a bios-ba??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts