Stormchaser Posted Február 16, 2007 Share Posted Február 16, 2007 Tuningolni szeretném a karimat Geforce 6800 és valamilyen progi kellne amivel Vistan tudnám huzni a karimat! Ezeket probáltam: Rivatuner, PowerStrip, Valaki segitsen mivel tuningoljam?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Memnon Posted Február 17, 2007 Share Posted Február 17, 2007 Igaz még nem próbáltam, de mindenhol azt hallani, hogy nvidiának még egy normális drivert sem sikerült összehoznia Vista alá, és amíg nincs rendes driver, addig szerintem húzni se próbáld, de azért az Atitoollal megpróbálhatod. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Május 12, 2007 Share Posted Május 12, 2007 Club3D X800 extrém, (GT) R423 magot (R480) Hogy lehet munkára bírni? 8 pipe ( pixel futó szalag ) helyett 16 lehessen valahogy??? Bár a póttáp híja!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morph0r Posted Május 15, 2007 Share Posted Május 15, 2007 na, r600at (HD2900XT, és még nem a high-end XTX-et!) tesztelték prohardveren, egy 14 oldalas tesztben. 8800GTS-nél jobb, és olcsóbb is szóval jó. viszont az 2600as nagy szar (128bitem mem pl, ami 512 a 2900nál). az a knklúziójuk h: VÁRJUNK. 1. nincs még dx10es game 2. lesz még 2900XTX, amitől az XT olcsóbb lehet 3. az nvidia és csökkenti az árakat ha minden igaz ja, és nekem egy x800gto-m van, órajel tuning nincs, de fel vasz szabadítva flash-eléssel 4 pixel futószalag (így 16 aktív van) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Május 15, 2007 Share Posted Május 15, 2007 „A HWSW véleménye szerint könnyen lehet, hogy a Radeon HD 2900 képében az utolsó csúcskategóriás videochipet látjuk a nagy hírű kanadai cégtől. Az Intellel folytatott kíméletlen harcban vérező AMD számára ugyanis óriási luxusnak számít évente százmillió dollárokat költeni olyan grafikus lapkák kifejlesztésébe, amelyek megtérülése a platformstratégia szempontjából legalábbis kérdéses. Nem zárható ki annak a lehetősége, hogy az ATI felvásárlásával megszerzett szakértelmet az AMD kizárólag a chipkészletbe, illetve később akár a processzorba integrált grafikus vezérlők fejlesztésére allokálja majd.” Teljes terjedelmében: http://www.hwsw.hu/hirek/33416/ati_radeon_hd_2900_2600_2400_r600_grafikus_chip_videokartya.html Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morph0r Posted Május 16, 2007 Share Posted Május 16, 2007 Jó Psion, ez csak a HWSW véleménye De remélem nincs sok alapja. Mert ha az nVidia egyeduralomra törne, akkor nvidia MARHÁRA lelassítaná a fejlődést (mesterségesen), az árak meg az egekbe szöknének. szóval nagyon rossz lenne, még az nvidia pártiaknak is sztem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
markO1337 Posted Szeptember 22, 2007 Share Posted Szeptember 22, 2007 szóval elhatároztam magam hogy veszek egy 8600GT-t (nem hosszútávra), gondoltam gts-re is, de az sokkal drágább, és tulajdonképpen gt az alap. és mielőtt megvenném szeretném kikérni a véleményeteket, hogy szerintetek mivel lehet (programmal) elérni a gt-vel gts órajeleket, hardware-es beavattkozás nélkül (proci, memória). most egy 6600GT-m van, és pl riva tunerrel 15% nál tovább én nem tudom húzni, és ahoz hogy elérjem 8600GT-vel a GTS-t kellene 20-25% overclocked, elvileg ellehet simán softweresen, de nemtudom hogy a rivatunner képes e a 8600-at felhúzni a gts-re, vagy kell más is. Válaszokat előre is köszönöm Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Szeptember 22, 2007 Share Posted Szeptember 22, 2007 Amint látom, te meg akarod sütni a kártyát. A RivaTuner gond nélkül fel tudja húzni odáig, de ez gyári hűtővel nem fog menni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
markO1337 Posted Szeptember 22, 2007 Share Posted Szeptember 22, 2007 nem gyári hútővel gondoltam, hanem vennék rá 1-et, mert így is jobban megérné mint ha gts-t vennék, szal szerinted felleet vele hűzni, mert csak ha tényleg nagyon biztos vagy benne akkor vennék, mert engem csak az aggaszt kicsit, hogy a 6600GT-m mért csak 15%-ot lehet feljebb húzni?... esetleg ajánlhatna valaki egy aránylag olcsó jó hűtőt is. (olvastam valami voltmodról is, nemvagyok biztos benne, de az egy hardware-s beavatkozás nem?) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Szeptember 22, 2007 Share Posted Szeptember 22, 2007 Zalman VF700-CU (~4800Ft) De ez a 20-25% nem fog menni. Úgy ahogy van el fog égni a VGA Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bubberman Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 Hello tKrisz! Nekem is 8600GT-m van, és most gondolkoztam hogy egyszer kéne húzni, mert én is olvastam azt a GameStar-os témát. Szóval te egyáltalán nem ajánlod a húzást? Egy bizonyos mértékig sem? Jó lenne valaki akinek van tapasztalata és megmondaná hogy meddig szabad felcsavarni. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alan_wake Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 én az msi 8600gts-emet bátran merem húzni mert a D.O.T engedi akár a 10%-ot is.most 5%-osan van húzva.nemnagyon lehet észrevenni tuningot de ha már egyszer engedi akkor miért ne. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Január 6, 2008 Share Posted Január 6, 2008 Hi ! Egy másik topic-ban már írtam ezzel kapcsolatosan, de mégegyszer leírom, hogy alsó- és középkategóriás VGA kártyánál nem sok értelme van a tuningnak, ui. mérő progikkal alátámasztható a gyorsulás, csak éppen a gyakorlatban nem igen veszel észre semmi változást. Egy 8600GT kártyát szerintem nem fogsz tudni felhúzni egy GTS szintjére, ui. ha netalán a GPU-t fel is tudnád húzni azonos frekire, valószínűleg a memóriát nem. Megjegyzem a VGA memória tuning igen veszélyes dolog, könnyen elszállhat, és annyi a kártyának. Egyébként nem vagyok egy megszállott VGA cikk olvasó, de úgy rémlik, hogy a GT és GTS GPU nem ugyanaz /shader-ek száma stb. / , tehát ha a frekik megegyeznének is, akkor sem érné el a GT a GTS szintjét. Kiegészítés: most ugrott be, ha minden igaz, akkor az egyesített shaderek órajele a GTS-ben magasabb, amit nem lehet állítani tudtommal. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kizcar Posted Február 10, 2008 Share Posted Február 10, 2008 Sziasztok. Lenne egy olyan kérdésem, hogy az AtiTool-ban a memória időzítéseket mennyire állítsam egy Radeon X1600Pro-nál??? A mag és memória órajelet már benyomtam 585/460 -ra. Ezzel még biztonságosan elmegyeget. Sajna a memória időzítést viszont már nem tudom beállítani, mert elég sokmondent lehet, és ahhoz már nem annyira értek. Valakinek ötlete???? Előre is köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Február 10, 2008 Share Posted Február 10, 2008 Én még soha nem hallottam hogy a memória időzítéseket kell babrálni VGA-nál Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Február 10, 2008 Share Posted Február 10, 2008 Lehet állítgatni, de felesleges. Ha túl alacsonyra állítod az időzítéseket, akkor nem fog megfelelően működni a kártya. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackwolf12 Posted Július 30, 2008 Share Posted Július 30, 2008 Am nekem egy NVidia GeForce 2 MX/MX 400 128mb-s karim van vmi segítséget kérnék hozzá hogyan tudnák kicsit tuningolni rajta! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Silverr Posted Július 30, 2008 Share Posted Július 30, 2008 Miért akarsz tuningolni rajata?Nem fogsz semilyen külömbséget észrevenni,ez a kártya már nagyon régi fejlesztés.Az új játékok sajnos már nem fognak elindulni rajta. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadus Posted Július 30, 2008 Share Posted Július 30, 2008 Hali ! Fogadd meg Silverr tanácsát, és nem fogsz csalódni. Üdv.: Dadus Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokussj4 Posted Augusztus 27, 2008 Share Posted Augusztus 27, 2008 Szerintetek ez miért van??? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Augusztus 27, 2008 Share Posted Augusztus 27, 2008 Powerplay Így normális. Amikor nem játszol akkor visszaveszi az órajelet és így kevesebbet fogyaszt. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokussj4 Posted Augusztus 28, 2008 Share Posted Augusztus 28, 2008 Értem akkor megnyugodtam.Köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balintka89 Posted Augusztus 30, 2008 Share Posted Augusztus 30, 2008 Hello! Olyan kérdésem lenne h van nekem egy Inno 3D Gef 8800 GT-m 512 MB és azt szeretném tuningolni egy kicsit de semelyik programba sem találom a hőfokát! (Everest, PC Wizard) Lehetséges h azért mert nincs rajata hőmérő dióda? De ez elég érdekes h egy ilyen karira nem tesznek! Válaszotokat előre is köszi! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gokussj4 Posted Augusztus 30, 2008 Share Posted Augusztus 30, 2008 Töltsd le a GPU-Z nevű progit abba van hőfokmutató meg a többi fontos tulajdonsága is levan írva oda a kártyának. Amugy szerintem minden kártyán van hőmérő dióda. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balintka89 Posted Augusztus 30, 2008 Share Posted Augusztus 30, 2008 Megvan nekem az a progi már pár hete de nem találtam benne hőfokmérőt!:S Hol van az? Mert van olyan h sensors de abba se mutatja!:S Nem tom mi lehet a gond! Volt elötte egy ASUS ATI Radeon X1300 Pro karim is de annak se mutatta a hőfokát... :S Valami ötlet? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
tkrisz007 Posted Augusztus 31, 2008 Share Posted Augusztus 31, 2008 Tölts le egy újat. http://www.techpowerup.com/downloads/1153/TechPowerUp_GPU-Z_v0.2.7.html Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balintka89 Posted Augusztus 31, 2008 Share Posted Augusztus 31, 2008 Köszi krisz ez is megvolt de ugyanaz!:S Nem látom a vidkari hőfokát!:S Nem értem mi lehet a baj!:S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Schofield Posted Augusztus 31, 2008 Share Posted Augusztus 31, 2008 http://img141.imageshack.us/img141/2686/vgaqp4.jpg Amit be jelöltem vga biosnál az mit csinál ? Vga biost frissít ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
balintka89 Posted Augusztus 31, 2008 Share Posted Augusztus 31, 2008 Szerintem azt! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
davidka004 Posted Augusztus 31, 2008 Share Posted Augusztus 31, 2008 Rákattintasz akkor kiírja: Save to file Magyarul a BIOS-t elmenti neked a gépre. Ezzel a programmal frissíteni a BIOS-t nem lehet. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts