mile Posted Október 27, 2007 Share Posted Október 27, 2007 "Tartsd észben, hogy sok ember hal meg a hitéért; tulajdonképpen elég mindennapos jelenség. A valódi bátorság az, ha életben maradsz, és szenvedsz azért, amiben hiszel." - Christopher Paolini - Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Posted Október 27, 2007 Share Posted Október 27, 2007 A HÉT GÖRÖG BÖLCS MONDÁSAI A mérték a legjobb. Tiszteld atyádat. Légy egészséges testben és lélekben. Hallj sokat, beszélj keveset. Tanácsold a legjobbat. Szenvedélyeiden uralkodj. Óvakodj az erőszaktól. A nép ellenségeit tekintsd ellenségeidnek. Ha szerencséd van, ne légy kevély, ha nincs, ne alacsonyodj le. Kleobulosz Ne végy részt törvénykezésben, mert a vádlott ellensége leszel. Kerüld az örömet, amelyből fájdalom születik. Tisztességedet óvd jobban, mint esküdet. Ne hazudj, hanem mondd az igazságot. Ne legyen több jogod, mint a szüleidnek volt. Barátaidat ne hódítsd meg gyorsan; azokat, akik már megvannak, ne utasítsd el gyorsan. Ha megtanultál engedelmeskedni, megtanultál uralkodni. Kerüld a rossz társaságot. Ne mondj olyat, amit nem láttál. Szolón Ismerd meg magadat. Ha iszol, ne beszélj sokat, meg fogod bánni. Barátod lakomájára menj lassan, beteg ágyához siess. Az idősebbeket tiszteld. A szerencsétlent ne nevesd ki. Ne törekedj lehetetlenre. Ha beszélsz, ne hadonássz, olyan ez, mintha bolond lennél. A törvényeket tartsd meg. Khilon Tanúskodás - és íme, itt a baj. Gondolj barátaidra, akár itt vannak, akár nincsenek. Ne gyűjts gazdagságot jogtalanul. Ne vonakodj szüleidnek kedvében járni. Nehéz dolog az embernek önmagát megismerni. A legkellemesebb az, ha az ember megkapja, amit kíván. Az önuralom hiánya bajt hoz. A műveletlenség teher. Ne légy lusta, még akkor se, ha pénzed van. Thalész Ismerd fel a kellő pillanatot. Terveidről ne beszélj korán: ha nem sikerülnek, nem fognak kinevetni. Amit nem kívánsz mástól, azt magad se tedd senkinek. A rád bízott javakat add vissza. A nyerészkedés kielégíthetetlen. Pittakosz A legtöbb ember semmit sem ér. Nézz a tükörbe: ha szép vagy, szépet is kell tenned, ha csúnya vagy, a természet hibáját szép tetteiddel kell kijavítanod. A munkához lassan fogj, de amibe belefogtál, annál tarts ki. Kedélyed ne legyen se lágy, se szigorú. Hallj meg mindent. Csak kellő pillanatban beszélj. Ha jót teszel, azt írd az istenek javára, ne a magadéra. Biasz Minden a gyakorlat. A nyugalom szép. A sietség veszedelmes. Az örömök mulandóak, az erények halhatatlanok. A szerencsében légy mértéktartó, a szerencsétlenségben józan. Légy szüleidhez méltó. Dicséretes életed boldog halálod ára. Barátaidhoz légy egyforma bajukban, örömükben. Ne fecsegj ki titkot. Élj friss ételekkel és régi törvényekkel. Periandrosz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Posted Október 28, 2007 Share Posted Október 28, 2007 Meghallgatott imádság Erőt kértem az Úrtól, - s ő nehézségeket adott, melyeken megedződtem. Bölcsességért imádkoztam, - és problémákat adott, melyeket megtanultam megoldani. Előmenetelt óhajtottam, - gondolkodó agyat és testi erőt kaptam, hogy dolgozzam. Bátorságot kértem, - és Isten veszélyeket adott, melyeket legyőztem. Szeretetre vágytam, - és kaptam az Úrtól bajba jutott embereket, hogy segítsek rajtuk. Kegyes jóindulata helyett alkalmakat kaptam a jóra. Semmit nem kaptam, amit kértem, és mindent megkaptam, amire szükségem volt. Meghallgatta imádságomat! - Ismeretlen szerző - Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted Október 28, 2007 Share Posted Október 28, 2007 Nekem csak az utolsó két sora ismerős,de az nekem is nagyon de hogy honnan... ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Richard90 Posted Október 28, 2007 Share Posted Október 28, 2007 Nagyok jók! Sok igazság van bennünk. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted Október 29, 2007 Share Posted Október 29, 2007 "Az az ember magányos, aki még álmában is -csak- kiveri..." :D :D :D ismeretlen Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Posted Október 29, 2007 Share Posted Október 29, 2007 Hol találtad ezt a verset? Nekem ez ismerős. Itt megtalálható: http://www.csipetnyiso.hu/content.php?article.143 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Posted Október 30, 2007 Share Posted Október 30, 2007 “Aggódj kevesebbet, reménykedj többet; egyél kevesebbet, rágj többet; panaszkodj kevesebbet, lélegezz többet; beszélj kevesebbet, mondj többet; utálkozz kevesebbet, szeress többet; és az életben minden jó dolog a tiéd lesz.” - svéd közmondás - Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted Október 30, 2007 Share Posted Október 30, 2007 I had a heart. And I know, without heart you cannot play. Play from heart, my brothers. And enjoy it! /Joga Bonito/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bopika Posted Október 30, 2007 Share Posted Október 30, 2007 Nem számít milyen rögös út visz föl a hegyre, biztos, hogy van még rögösebb! (ismeretlen) "Becsületes ember nem tartja meg magának a lopott csókot, hanem azonnal visszaadja." (Mark Twain) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Posted Október 31, 2007 Share Posted Október 31, 2007 "A szépet csodálni, Az igazat óvni, A nemeset tisztelni, A jót körülölelni, Ez vezeti az embert Az életben célokhoz." - Rudolf Steiner - Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted Október 31, 2007 Share Posted Október 31, 2007 ARMIN FAN!!! Magyarul is légy szíves...a gyengébbek kedvéért (jelen pillanatban én) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted November 1, 2007 Share Posted November 1, 2007 "Lehet, hogy valaki bolondnak tűnik, pedig csak gondosan titkolja bölcsességét..." ismeretlen számomra Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
mile Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 2007. november 02. - Halottak napja “Kezdetben azt gondoltam, hogy a halálod veszteség volt és pusztulás, fájdalom és bánat, melyet aligha lehet elviselni. Csak most kezdek rádöbbenni, hogy az életed ajándék volt, s egyre erősödő szeretet maradt utána. A halál miatti elkeseredés elpusztította magát a szeretetem tárgyát, ám a halál ténye nem pusztíthatja el mindazt, amit tőled kaptam. Kezdek rádöbbenni, hogy az életedre kell gondolnom, nem pedig a halálodra, és arra, hogy elmentél közülünk.” - Marjorie Pizer - Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
.LACKA0670. Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Noé bárkáját amatőrök építették, míg a Titanicot profik! - fogalmam sincs h ki mondta, de naon tetszik Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szandi97 Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 Az én kedvenc idézetem : Megígérem ,hogy sosem ígérek meg semmit! :D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aggress Posted November 2, 2007 Share Posted November 2, 2007 "...Barackszínű ruhában alszik a félig se felnőtt barackfa alatt Mit én ültettem titkon az éjjel, hogy élvezze, ha reggelig marad Ezt a különös, új harmóniát, amikor kint a fűben ébred És azt hiszi, hogy Párizsban van, de meglát engem és rájön, hogy téved" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted November 12, 2007 Share Posted November 12, 2007 "Nem vagyok én már az aki voltam. Néha-néha fáj már a szívem. Életemet régen eldaloltam, nem segít már rajtam senki sem. Szerelmes voltam a holdas éjbe elbúcsúzom, s megyek én tovább. Nem vagyok én már az aki voltam. Szép lányok jó éjszakát!" /Lord Byron/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
herites Posted December 3, 2007 Share Posted December 3, 2007 "Úttalan utakon egyedül járva Felmerül egy szó: árva Gondolatim továbbvíve; gyáva?" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted December 7, 2007 Share Posted December 7, 2007 "Noha vak voltam, most látok." János IX. fejezet 25. szakasz (a Játsz/ma című filmből idézve) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
alvin999 Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 "Ha használod a fantáziád, új ajtók nyílhatnak meg előtted!" Alvin999 (Saját) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted December 8, 2007 Share Posted December 8, 2007 "Barátod az, aki mindent tud rolad és mégis szeret" /Elbert Hubbard/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmark024 Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 "Az élet olyan mint 1 rajz radír nélkül" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubec00 Posted December 9, 2007 Share Posted December 9, 2007 "Az életben az egyetlen természetes állapot a szerelem... Minden egyéb mesterkélt, és csak a világ rontására szolgál. Egyedül a szerelmesek nem rontanak semmit a világon." /Wass Albert/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
...Reni... Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Osztrovszkij: Tudod, mi a bánat? Írok, mert érzem, írnom kell, Mert szóban nem mondhatom el. Fáj s szívem, meghasad érted, Ne haragudj, de szeretlek téged, Én tartozom egy vallomással: Nem tudok boldog lenni mással. Könnyes két szemem messzire néz, Elmult perceket visszaidéz. Oly jó lenne, ha itt lennél velem, Nem adnálak soha senkinek az életben. Elmondanám neked mennyire SZERETLEK, Akárki jöjjön soha el elnem feledlek. Tudod mi a bánat? Várni valakit, aki nem jön többé. Elmenni onnan, hol boldog voltál, S otthagyni a szívedet örökké. Szeretni valakit, aki nem szeret téged, Könnyeket tagadni, mik szemedben égnek. Kergetni 1 álmot, soha el nem érni. Csalódni. Csalódott szívvel, de mindig remélni. Megalázva írni 1 könyörgő levelet. Szívdobogva várni: s nem jön rá felelet. Hangokat idézni, mik lelkedbe hullnak. Rózsákat őrizni, mik úgyis elhervadnak. Hideg búcsúzáskor 1 csókot koldulni. Mással látni meg őt, s utána fordulni, Kacagni, kacagni hamis lemondással. Otthon átkönnyezni hosszú éjszakákat, S imádkozni. Ő sose tudja meg mi a bánat. Sajnos én megtudtam, mi a bánat! Nevetek, eközben majd meghalok utánad. Furcsák vagyunk mi emberek. A lelkünk sír az ajkunk nevet. Bárcsak ne szeretnélek, Bárcsak fel sem venném az egészet. De SZERETLEK!!! És szeretni is foglak! Míg a sírnak át nem adnak. S ha ott is van élet, én ott is szeretni foglak téged! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 H. Heine: Tudod mi a bánat? Várni valakit, ki nem jön többé vissza, Eljönni onnan, ahol boldog voltál, S otthagyni szívedet örökké. Szeretni valakit, ki nem szeret téged, Könnyeket fogadni, mik szemedbe égnek, Kergetni egy álmot, s azt soha el nem érni, Csalódott szívvel mindig csak remélni. Szavakat őrizni, mik lelkedre hullanak, Remegő ajakkal idézni a múltat. Megalázva írni egy könyörgő levelet, Szívszorongva várni, nem jön rá felelet. Hideg búcsúzáskor egy csókot koldulni, Mással látni őt és utána fordulni. Kacagni boldogan hazug lemondással, Hazamenni sírva, könnyes zokogással, Otthon átsírni hosszú éjszakát, S imádkozni, hogy ő sose tudja meg: Mi is az a bánat. ... (Aki átélte már..tudja mit jelent...aki nem..legyen hálás,mert nem volt ilyenben része..és imádkozzon h ne is legyen..) Mintha Osztrovszkij művének lényegét tömörítené össze... miután leírtam aztán vettem csak észre... ,,Ha önmagadba fordulsz a bánatod elkeresztel, vigyázz mert nem ereszt el, nem mehetsz el"!!! "Emberi törvény kibírni mindent,s menni mindig tovább,még akkor is,ha nem élnek már benned Remények és csodák" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
...Reni... Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 én eddig más verzióban ismertem... :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted December 11, 2007 Share Posted December 11, 2007 Igen.engem is meglepett... Utánanéztem a google-ben és H.Heine-t ír ki az első találatnál.. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Greg82 Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 "A boldogság az, amikor a fogorvos azt mondja, nem fog fájni, aztán a fúró bekapja a kezét." Ismeretlen (számomra) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted December 12, 2007 Share Posted December 12, 2007 "Szerelem... Kézenfogni egy életet és azt mondani neki: Gyere!" (Dallos S.) és most pár humorost.. : A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra. Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása... A természet igazságos: aki vak, az jobban hall aki süket, az jobban lát akinek rövidebb az egyik lába, annak hosszabb a másik. Mindenütt jó, de mindig elzavarnak. Nem iszom, nem dohányzom, nem nőzöm, minden nap hatkor kelek. De mindez megváltozik, ha kikerülök a börtönből.^^ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts