johngaugin Posted Július 26, 2008 Share Posted Július 26, 2008 József Attila: Amit szívedbe rejtesz Amit szívedbe rejtesz, szemednek tárd ki azt; amit szemeddel sejtesz, szíveddel várd ki azt. A szerelembe -- mondják -- belehal, aki él. De úgy kell a boldogság, mint egy falat kenyér. S aki él, mind-mind gyermek és anyaölbe vágy. Ölnek, ha nem ölelnek -- a harctér nászi ágy. Légy, mint a Nyolcvan Éves, akit pusztítanak a növekvők s míg vérez, nemz millió fiat. Már nincs benned a régen talpadba tört tövis. És most szívedből szépen kihull halálod is. Amit szemeddel sejtesz, kezeddel fogd meg azt. Akit szívedbe rejtesz, öld, vagy csókold meg azt! Weöres Sándor: De Profundis Bárhonnan is lettem, földre-űzve ruhámból e lenti akol bűze nem múlik soha. Itt Istennek barma és virága tolong egymás elevenét rágva, szörnyü lakoma. Jót aligha vártam, mégse hittem hogy íly nyomor zsúfolódik itten; más csillag fia ha egy percig kóstolna kinunkba, mintha olvadt érc-özönbe hullna, gőzzé omlana. Kedvből búba, bánatból örömbe lódulunk itt föl-le, föl-le, föl-le óhatatlanúl, mint ki előtt megkínzása végett váltogatnak világost-sötétet, míg megtébolyúl. Az ész itt az Észnek satnya fattya, csak a dolgok héját tapogatja, csontig sose jut. Éber-álom félhomálya rajtunk, így vesződjük mocsár-mélyi harcunk, honnan nincs kiút: hisz egymáson élősködve élünk, más halálán életet cserélünk: a föld rendje ez. Testvér itt a kő, fa, állat, ember, testvért eszem lucskos gyötrelemmel s testvérem megesz. Kóbor macska szívja csibe vérét: ennek halálkínját, annak éhét egyben szenvedem. Sziklát zúznak, föld húsába törnek: nem fáj az a kőnek, sem a földnek, de fáj énnekem. Hogyha bármit ölnek, engem ölnek, minden kínja, keserve a földnek rám csap éhesen. Lángba légy hull: én vergődöm ottan, százszor halok minden pillanatban s vége nincs sosem. Léten túl is, ha szétnyílt a fátyol, majd e világ-mélyi utazástól reszketek, tudom. Menny sem adhat már nekem nyugalmat: Isten fénye közt is e siralmat mindig jajgatom. "Csak semmit testközelbe engedni, mondogatta Köster. Amit testközelbe enged az ember, azt meg is akarja tartani. És megtartani semmit sem lehet..." "Az éjszaka utolsó órájában halt meg, közvetlenül hajnal előtt. Nehezen halt meg, sokat kínlódott, és senki sem segíthetett rajta. Szorosan fogta a kezemet, de már nem tudta, hogy ott vagyok mellette. (...) Aztán lemostam róla a vért. Merev voltam és érzéketlen, mint egy tuskó. Megfésültem a haját. A teste már kihűlt. Átfektettem az én ágyamba, és ráterítettem a paplant. Ott ültem mellette, és képtelen voltam valamire is gondolni. Ültem a széken és rámeredtem. Bejött a kutya, és leült mellém. Láttam, amint Pat arca lassan megváltozik. Nem tehettem egyebet, csak ültem ott mellette, és üres tekintettel bámultam. Aztán megjött a reggel, de ő már nem volt többé." Erich Maria Remarque: Három bajtárs Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniko979 Posted Július 26, 2008 Share Posted Július 26, 2008 "Tudom, a magányra gondolsz. Arra a mély, sűrű magányra, mely minden teremtő lelkű embert körülvesz, a magányra, mely légköre az ilyen életeknek, mint a földnek a levegő. Hát igen. Akinek dolga van, magányos. De nem olyan biztos, hogy ez a magány szenvedés is. Én mindig többet szenvedtem az emberek közeledésétől, a társas együttléttől, mint az igazi magánytól. Egy ideig büntetésnek érezzük a magányt, mint a gyerek, akit egyedül hagytak a sötét szobában, amíg a felnőttek a szomszédban beszélgetnek és mulatnak. De aztán mi is felnőttek leszünk egy napon, s megtudjuk, hogy a magány, az igazi, az öntudatos egyedüllét az életben nem büntetés, nem is sérült és beteges elvonulás, nem különcség, hanem az egyetlen, emberhez méltó állapot. S akkor már nem is olyan nehéz elviselni. Mintha örökké nagy és tiszta levegőben élnél." /Márai Sándor/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
meXx16 Posted Július 28, 2008 Share Posted Július 28, 2008 "Szeretni szép, s jó dolog De csalódni fáj ezt te is jól tudod, A forró nyárnak lassan vége, De én szeretlek, s remélem Soha nem lesz ennek vége." "Odakinn rossz az idő, Én bennt üldögélek és arra gondolok Mennyire szeretlek én téged, Ameddig csak lehet maradj velem Maradj örökké a szívemben. A fiú válasza erre: Örökké a szívedbe maradok S egyyütt lehozunk egy csillagot." "28 napja ismerem és azóta kedvelem nem hagyom el mert ő kell nekem" "Van nekem egy hercegem és csak őt szeretem, Szeretlek téged, szeretni foglak amig csak élek el nem hagylak, Kezem is reszket szívem is nehéz szeretlek téged ennyi." "Van nekem egy meXxem, kit nagyon szeretek van valami amiért élek.Szeretlek" Ezeket mind a barátnőm írta nekem, és gondoltam megosztom veletek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubec00 Posted Július 29, 2008 Share Posted Július 29, 2008 "Szeretnék könycsepp lenni, Szemeidben megszületni, Lecsurognék arcodon, S meghalnék az ajkadon!" Szerző ismeretlen számomra. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted Augusztus 2, 2008 Share Posted Augusztus 2, 2008 "A szavaknak van hatalmuk rá, hogy megváltoztassák a jövőt, és átalakítsák a világot." /Darren Shan - A végzet fiai/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
BoRo Posted Augusztus 2, 2008 Share Posted Augusztus 2, 2008 Come to the dark side, we have cookies. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted Augusztus 3, 2008 Share Posted Augusztus 3, 2008 Csak egy csók volt... De soha ne feledd: Neked adtam benne a lelkemet. Felkavarodás, teljes nevén szerelem. Őrületes viharokat korbácsoló, zavarba ejtő, zabolátlan, kínzó mágiázó, csodával azonos érzés. Jelenleg ezek a kedvencek Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted Augusztus 4, 2008 Share Posted Augusztus 4, 2008 "Jó és rossz együtt vannak... mindannyiunkban. Születhetünk úgy, hogy inkább hajlunk... az egyik, mint a másik felé, de a választás lehetősége... mindig ott van. Így kell lennie. Különben a sorsunknak kiszolgáltatott... bábuk lennénk." /Darren Shan - A hajnal gyilkosai/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
007 Silence Posted Augusztus 4, 2008 Share Posted Augusztus 4, 2008 "Élet az, ami velünk történik, miközben nekünk más terveink vannak." (Lennon, John) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniko979 Posted Augusztus 10, 2008 Share Posted Augusztus 10, 2008 "Ha tudnám, hogy ezek az utolsó percek, hogy láthatlak azt mondanám neked, hogy szeretlek és nem tenném hozzá ostobán, hogy hiszen tudod." /Gabriel García Márquez/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted Augusztus 10, 2008 Share Posted Augusztus 10, 2008 "Időnként elmegyek orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltatom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm - mert én is élni akarok." /Mark Twain/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniko979 Posted Augusztus 11, 2008 Share Posted Augusztus 11, 2008 "...ha mindened neki adnád,mit adhatnál neki?" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hhPr3no Posted Augusztus 11, 2008 Share Posted Augusztus 11, 2008 itt nem épp olyan idézetek vannak amilyet én írok, de nekem ez nagyon tetszik A télapó nem is olyan jószívű, Inkább azt mondanám rá, hogy kétszínű. Én már egyáltalán nem szeretlek, Mert ürüléket adsz a gyerekeknek. A fogait soha meg nem mossa, A puttonyát néha tele fossa. A gyerekeknek igazuk van abban, Nem jó, ha az ajándékba szar van. Gyurika te lézerfegyvert kértél, Ajándékod e helyett egy végbél. Ha meglátom, hogy nem örülsz ennek, Visszakézből rögtön pofán verlek. Refr.: A télapó nem a régi már, Ha kedve tartja állva bekakál. Büdös puttony himbálózik a vállán, Hányás csordogál a szakállán. Semmit nem kapsz karácsonyra, Ancsa, Mert a szemed kibaszottul bandzsa. De ne mondjad, hogy gonosz ember vagyok, Mer a fülcimpádra ráfingok egy nagyot. Megajándékozlak Emőke, Itt egy szaros WC-ülőke. Te pedig egy kisautót kapsz Márton, Csak először a fosomba mártom. Lenne hozzád egy kérdésem Ádámka: Mér kakkantassz a nővéred hátára? Úgy emlékszem, hogy elmondtam már tavaly, Csakis a WC-be való a ganaj. Refr. A Pistike nagyon-nagyon rossz gyerek, Ajándékot adni neki nem lehet. Nem jár neked az aranyos kisállat, Úgy döntöttem, inkább körbe pisállak. Te következel most Barnabás, Ajándékod izomsorvadás. Csak vicceltem, a sírást most fejezd be, Mer a fitymámat ráhúzom a fejedre. Későre jár, elhúzom a belemet, Ajándékot kaptatok már eleget. Búcsúzáskor a legszebb a káröröm, Hogy a lábujjam a hajatokba dörgölöm. Refr. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniko979 Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 "Az emberek ma bátrak úgy, hogy szeretetüket feladják, nagylelkűek úgy, hogy elégedettségüket feladják, de mindenekelőtt feladják az alázatot. Ez a halál. Csak a szeretet tart ki a harcban és szilárd a védelemben. Akit az ég meg akar menteni, szeretettel őrizteti." /Lao-ce/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted Augusztus 12, 2008 Share Posted Augusztus 12, 2008 ,,S ím, egyszerre ajtó robban, mintha egy kéz félve koppan, dobban ajtó csendesen..." (Eric Draven - A holló ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gubec00 Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 "It's the story of life: boy meets girl, boy gets stupid, boy and girl live stupidly ever after." /Dr. House-ban hangzik el :)/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
sevcsenko Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 "Vagy varázsoljunk. Egyedül. Együtt. Ketten. Varázsoljunk... el... engem. " "Hmm.. Bolond vagy? Ó jajbarátság és jajszerelem. ójaj." (ismeretlen számomra, de aki tudja hogy kitől van(nak) az pls írja meg thx) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniko979 Posted Augusztus 16, 2008 Share Posted Augusztus 16, 2008 "... a szenvedély él és vár valahol, nem enged el. S ez jó így. Nem igaz, hogy teljesen céltalan életed és munkád. Valamit még akar veled az élet." /Márai Sándor/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1519 Posted Augusztus 19, 2008 Share Posted Augusztus 19, 2008 Az én kedvencem : Om mani padmen hum . ...ott járt szívem csak ott , völgyek mélyén vizek zúgnak sűrű erdők búgnak a fény ragyog. Terhet raktál te rám, édes szülőhazám ! ; sorsom a vesszemet tőled engem a bú öl meg , a bús magány ... Ezt a verset még a masírozó katonáktól hallottam ! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
shankie Posted Augusztus 20, 2008 Share Posted Augusztus 20, 2008 ShanKie: Szívemnek Szemedbe néztem, lángot láttam, Ezer, meg ezer érzéki csillogás, Remegve hajolok feléd, csókra tartom számat, Engedem a szívemnek, hogy suttogjon egy vallomást? Téged, s engem a sors, mint almát a fának, Levelét, s törzsét egymásnak teremtett. Esti időben, álmos tekinteted, szemed fáradt, Karomba zárnálak, és suttognám: NAGYON SZERETLEK! Ez egy saját vers, remélem tetszeni fog:) Amúgy akit érdekelnek a verseim, itt megtalálhatjátok: http://www.amatormuveszek.hu/modules.php?name=User_Stories&rop=list_articles&secid=ShanKie Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaposi23 Posted Augusztus 20, 2008 Share Posted Augusztus 20, 2008 az én kedvencem idézetem ganxsta zolitól van: "nem az a lényeg ki vagy hanem h kit szo.atsz" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Streamline Posted Augusztus 22, 2008 Share Posted Augusztus 22, 2008 Majd megöregszel és bánni fogod, hogy bántasz, - azt, amire büszke vagy ma. A lelkiismeret majd bekopog s nem lesz emlék, melyben magadra hagyna. Részlet: József Attila: Majd megörgszel Igen megfontolandó... főleg ebben a rohanó világban... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted Augusztus 27, 2008 Share Posted Augusztus 27, 2008 "Mindenki elrejti, hogy ki is valójában, legalábbis néha. Néha úgy elrejtőzöl, hogy valakinek emlékeztetnie kell, hogy valahol mélyen még ott vagy. És van amikor teljesen el akarod felejteni, hogy ki is vagy..." /Dexter/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniko979 Posted Augusztus 29, 2008 Share Posted Augusztus 29, 2008 "Aki szeret, az nincs többé egyedül, mert az, akit szeret mindig jelen van. Aki szeret, az már nem akar többé a saját élete középpontja lenni. Engedi, hogy életének más legyen a középpontja és ezt nyereségnek és boldogságnak érzi. Feladja önmagát. Olyan lesz, mint egy nyitott kéz, amely kapni akar. Aki szeret, annak van bátorsága ahhoz, hogy olyan legyen, mint akinek szüksége van valamire. " Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted Szeptember 8, 2008 Share Posted Szeptember 8, 2008 "Az ember olyan, mint a film. Minél több fényt kap, annál sötétebb." /Szerző számomra ismeretlen/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
roggenbrot Posted Szeptember 9, 2008 Share Posted Szeptember 9, 2008 A háborúhoz 3 dolog kell: pénz, pénz és pénz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
The Mad Hatter Posted Szeptember 10, 2008 Share Posted Szeptember 10, 2008 "Így ült ott, szemét behunyva, és Csodaországba képzelte magát. De tudta, hogy csak a szemét kell fölnyitnia, s minden újra unalmas valósággá szürkül. A füzet csak a szellő zizegteti, a tó vizét csak a hajladozó nád borzolja, a teáscsészék csengése pedig nem egyéb, mint a bárányok csengettyűje, a Királynő rikácsolása a pásztorfiú hangja, aztán azt is tudta, hogy mihelyt föltekint, a pólyás prüszkölése, a Griffmadár vijjogása s minden különös zaj a közelben sürgő-forgó majorság zagyva lármájává lesz, és az Ál-Teknőc fojtott zokogása csak a tehenek távoli bőgése." LeWiS CaRRoLL "we are all mad here" American McGee Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Armin Fan Posted Szeptember 12, 2008 Share Posted Szeptember 12, 2008 ,,..Ha ő..ugyanannyit nyom mint egy kacsa,akkor fából van..következésképpen: BOOSZORKÁÁNY!! " Most ez a kedvenc Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
gery11111 Posted Szeptember 12, 2008 Share Posted Szeptember 12, 2008 Az élet szar, és csak te teheted jobbá, de ennek módját is neked kel megtalálnod, hisz ez a TE életed. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted Szeptember 14, 2008 Share Posted Szeptember 14, 2008 "Attól függően alakítjuk a mondanivalónkat, hogy kivel beszélünk. Alkalmazkodva a helyzethez. Ha nem így tennénk, nem léteznének országok, etnikumok és közösségek. Mindenki hazudik, a körülményeket figyelembe véve. Más arcukat mutatják a családjuk, a barátaik és a társadalmuk előtt. De tényleg rossz ez? Mi az "igazi" arc? Nem léphetünk tovább egyéniségek nélkül." /Code Geass R2/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts