janisean Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 Ady Endre Őrizem a szemed Már vénülő kezemmel Fogom meg a kezedet, Már vénülő szememmel Őrizem a szemedet. Világok pusztulásán Ősi vad, kit rettenet Űz, érkeztem meg hozzád S várok riadtan veled. Már vénülő kezemmel Fogom meg a kezedet, Már vénülő szememmel Őrizem a szemedet. Nem tudom, miért, meddig Maradok meg még neked, De a kezedet fogom S őrizem a szemedet. József Attila KÉSEI SIRATÓ Harminchat fokos lázban égek mindig s te nem ápolsz, anyám. Mint lenge, könnyü lány, ha odaintik, kinyujtóztál a halál oldalán. Lágy őszi tájból és sok kedves nőből próbállak összeállitani téged; de nem futja, már látom, az időből, a tömény tűz eléget. Utoljára Szabadszállásra mentem, a hadak vége volt s ez összekuszálódott Budapesten kenyér nélkül, üresen állt a bolt. A vonattetőn hasaltam keresztben, hoztam krumplit; a zsákban köles volt már; neked, én konok, csirkét is szereztem s te már seholse voltál. Tőlem elvetted, kukacoknak adtad édes emlőd s magad. Vigasztaltad fiad és pirongattad s lám, csalárd, hazug volt kedves szavad. Levesem hütötted, fujtad, kavartad, mondtad: Egyél, nekem nőssz nagyra, szentem! Most zsiros nyirkot kóstol üres ajkad - félrevezettél engem. Ettelek volna meg!... Te vacsorádat hoztad el - kértem én? Mért görbitetted mosásnak a hátad? Hogy egyengesd egy láda fenekén? Lásd, örülnék, ha megvernél még egyszer! Boldoggá tenne most, mert visszavágnék: haszontalan vagy! nem-lenni igyekszel s mindent elrontsz, te árnyék! Nagyobb szélhámos vagy, mint bármelyik nő, ki csal és hiteget! Suttyomban elhagytad szerelmeidből jajongva szült, eleven hitedet. Cigány vagy! Amit adtál hizelegve, mind visszaloptad az utolsó órán! A gyereknek kél káromkodni kedve - nem hallod, mama? Szólj rám! Világosodik lassacskán az elmém, a legenda oda. A gyermek, aki csügg anyja szerelmén, észreveszi, hogy milyen ostoba. Kit anya szült, az mind csalódik végül, vagy így, vagy úgy, hogy maga próbál csalni. Ha kűzd, hát abba, ha pedig kibékül, ebbe fog belehalni. 1935 / 1936. dec. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 Radnóti Miklós - Két karodban "Két karodban ringatózom csöndesen. Két karomban ringatózol csöndesen. Két karodban gyermek vagyok hallgatag. Két karomban gyermek vagy te hallgatlak. Két karodban átölelsz te ha félek. Két karommal átölellek s nem félek. Két karodban nem ijeszt majd a halál nagy csöndje sem. Két karodban a halálon, mint egy álmon átesem. " Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
cottenjoe Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 " Igazi hatalmat nem lehet adni, azt el kell venni!! "- keresztapa:D Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
trungs Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 “Aki soha nem próbálta meg elérni a lehetetlent, soha nem fogja elérni a lehetségest.” /Anatole France/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniko979 Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 „Ha igazán szeretek egy embert, minden embert szeretek, szeretem a világot, szeretem az életet.” (Fromm) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
trungs Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 “… akit nem símogatnak eleget, annak kiszárad a lelke…” (Móricz Zsigmond) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 "Falak, mindenhol ott vannak. Meghatároznak, korlátoznak minket, megpróbálhatjuk megkerülni őket, áttörni rajtuk, vagy feladhatjuk, és hagyjuk, hogy körbezárjanak. De időnként, ha szerencsések vagyunk, valaki kinyit egy ajtót, és akkor rajtunk múlik, hogy lesz-e bátorságunk átmenni rajta." /A Dresden-akták c. sorozatból/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
dolfina Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Váci Mihály: Még nem elég! Nem elég megborzongni, de lelkesedni kell! Nem elég fellobogni, de mindig égni kell! És nem elég csak égni: fagyot is bírjon el, ki acél akar lenni, suhogni élivel. Nem elég álmodozni. Egy nagy-nagy álom kell! Nem elég megérezni, de felismerni kell! Nem elég sejteni, hogy milyen kor jön el; jövőnket - tudni kell! Nem elég a célt látni; járható útja kell! Nem elég útra lelni, az úton menni kell! Egyedül is! Elsőnek, elől indulni el! Nem elég elindulni, de mást is hívni kell! S csak az hívjon magával, aki vezetni mer! Nem elég jóra vágyni: a jót akarni kell! És nem elég akarni: de tenni, tenni kell! A jószándék kevés! Több kell: - az értelem! Mit ér a hűvös ész?! Több kell: - az érzelem! Ám nem csak holmi érzés, de seb és mély szenvedély, keresni, hogy miért élj, szeress, szenvedj, remélj! Nem elég - a Világért! Több kell: - a nemzetért! Nem elég: - a Hazáért! Több kell most: - népedért! Nem elég - Igazságért! Küzdj azok igazáért, kiké a szabadság rég, csak nem látják még, hogy nem elég! Még nem elég! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
trungs Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 „A barát az, aki akkor van melletted, amikor máshol kellene lennie.” (Len Wein) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 "Nevetnek mert más vagyok, de én is nevetek, hiszen ők mind egyformák." /szerző számomra ismeretlen/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
trungs Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 Athleta1! Olvastam már valahol idézeted, picit másképp, csak nem ugrik be. “A barát az az ember, aki mellett mersz önmagad lenni!” (Pam Brown) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
kisandris2 Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 "Mi a rossz abban, ha telefon vagyok, és várom, hogy egyszer majd vonalat kapok" Albert Einstein Bizottság Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted November 8, 2008 Share Posted November 8, 2008 Goethe: A kedves közelléte Rád gondolok, ha nap fényét füröszti a tengerár; rád gondolok, forrás vizét ha festi a holdsugár. Téged látlak, ha szél porozza távol az útakat; s éjjel, ha ing a kis palló a vándor lába alatt. Téged hallak, ha tompán zúg a hullám és partra döng; a ligetben ha néma csend borúl rám, téged köszönt. Lelkünk egymástól bármi messze válva összetalál. A nap lemegy, csillag gyúl nemsokára. Ó, jössz-e már! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniko979 Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 "Hangtalan,néma,könnytelen fájdalom, A semmibe merengve Rólad álmodom, S várok egy szót,egy apró jelet, S vállamon érzem még vigasztaló kezed. Emlékeid börtönébe zárva hideg az éjszaka, S a rácsok közt felzokog a fájó szív szava. Érted kiált,hív,neved sírja az égre, Majd fájva,megtörve elalszik végre. De álomtalan az álom,nem ad már békét, Ma éjjel nem hozza a fájdalom végét. Csak furcsa lebegés,élet vagy halál... E szívnek Kincsem,mindegy ezután, Hisz nélküled csak holtan élhetek, Tudod,mint a filmeken a szellemek... De őrzöm még a lángot,bennem él az eskünk, mit szavak nélkül, egymásnak tettünk. Az égen még látom szerelmünk csillagát, Kettőnkért ég,sosem hal meg talán... Esküm él,míg szívem fájva dobog, A meggyújtott láng örökké lobog. Kérj még belőle,vedd el,hisz Tiéd, Szoríts Magadhoz...szeretlek.Ne kérdezd miért!" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Aniko979, ez egyszerűen gyönyörű.. Az ember csak ritkán részesül abban a szerencsében, hogy olyan rendkívüli valaki kerül az útjába, aki lénye legmélyét érinti meg, s teljesen kicseréli. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
asbi Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 Petőfi Sándor: Ha férfi vagy, légy férfi... Ha férfi vagy, légy férfi, S ne hitvány gyönge báb, Mit kény és kedv szerint lök A sors idébb-odább. Félénk eb a sors, csak csahol; A bátraktól szalad, Kik szembeszállanak vele... Azért ne hagyd magad! Ha férfi vagy, légy férfi, S ne szád hirdesse ezt, Minden Demosthenesnél Szebben beszél a tett. Építs vagy ronts, mint a vihar, S hallgass, ha műved kész, Mint a vihar, ha megtevé Munkáját, elenyész. Ha férfi vagy, légy férfi, Legyen elved, hited, És ezt kimondd, ha mindjárt Véreddel fizeted. Százszorta inkább éltedet Tagadd meg, mint magad; Hadd vesszen el az élet, ha A becsület marad. Ha férfi vagy, légy férfi, Függetlenségedet A nagyvilág kincséért Árúba ne ereszd. Vesd meg, kik egy jobb falatért Eladják magokat. ,,Koldúsbot és függetlenség!" Ez légyen jelszavad. Ha férfi vagy, légy férfi, Erős, bátor, szilárd, Akkor, hidd, hogy sem ember Sem sors könnyen nem árt. Légy tölgyfa, mit a fergeteg Ki képes dönteni, De méltóságos derekát Meg nem görbítheti. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
ascool Posted November 9, 2008 Share Posted November 9, 2008 ,,Mielőtt megszólalsz,gondold végig,hogy mondanivalód értékesebb-e,mint a csönd amit megtörsz vele" Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
aniko979 Posted November 10, 2008 Share Posted November 10, 2008 "A mosoly, az érzés átsuhant rajtam, tova is tűnt, mint egy sziklán megtört tengeri hullám szétrebbenő cseppjeiben visszatükröződő képmás. Minden pillantásoddal újjászületik bennem a remény, de a szenvedéseken túl nem marad más számomra csak az ábrándok ezerszínű, elvarázsolt kertje, amelyben vágyaimmal folyton Téged kereslek. Tudom, hogy az örök létezés hite sem feledtetheti el velem azt, amit hátralévő életem minden nélküled átélt percével el fogok veszíteni." Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted November 16, 2008 Share Posted November 16, 2008 "Az a valami megöl minden reményt, ezt pillantják meg a rákos betegek az ágyuk melletti vizespohárban, amikor már az összes fájdalomcsillapító elfogyott, és a morfinpumpa nullát mutat, és még messze a hajnal, de a fájdalom nem távozik, csak egyre mélyebbre rágja magát a haldoklók álmatlan csontjaiba. És az a valami él. Mindenkit gyűlöl, és végtelenül falánk." /Stephen King - Lisey története/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 “Soha ne kérj bocsánatot érzelmeid kimutatásáért, mert ha azt teszed, akkor az igazságért kérsz elnézést.” (Benjamin Disraeli) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 "Sírj csak, ha az megkönnyebbíti a szívedet, mert az el nem sírt könnyek megégetik az ember lelkét." /Szerző számomra ismeretlen/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
12541 Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 „Ha az embert mindenétől megfosztod. Többé már nincs a hatalmadban. Ismét szabad.” Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted November 18, 2008 Share Posted November 18, 2008 "Csak egy vagyok, de vagyok; nem tehetek meg bármit, de valamit tehetek; s minthogy nem tehetek meg bármit, nem fogok elzárkózni attól, amit megtehetek." (E.E.Hale) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wildebeest Posted November 18, 2008 Share Posted November 18, 2008 Valaki után kémkedni bizonyos szempontból az illető meglopásával egyenértékű - a pillanatot rabolja meg a leskelődő, a pillanatot, melyről a kilesettek úgy hiszik, csak az övék. /Stephen King/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted November 18, 2008 Share Posted November 18, 2008 "Bűnnel a szívedben, vérrel a kezeden élni... élni és nem megfutamodni... ez az igazi bátorság..." /Linkin Park: Chaz/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 "Soha ne gondold azt egy napról,hogy az előző nap folytatása. Minden napot élvezz.Függetlenül a tegnaptól és a holnaptól." /Linkin Park: Chaz/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
a_grave_man Posted November 20, 2008 Share Posted November 20, 2008 "Az idő a legjobb tanár - eltekintve attól, hogy az összes tanítványát megöli." Ismeretlen (én nem ismerem legalábbis az elkövetőjét) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piero Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 Memories in my mind of the day that we met, you showed me things that I'll never forget... ( Emlékek a fejemben arról a napról, mikor találkoztunk, olyan dolgokat mutattál nekem, amit sose fogok elfelejteni... ) Without music life is like a journey through the desert. ( Az élet zene nélkül olyan, mint egy utazás a sivatagon keresztül. ) Szeretnék ellopni az évből egy napot Szeretnék ellopni az évből egy napot Csak érted, csak Neked és magamnak. Szeretném érezni a tavasz illatát, A nyári szellő símogatását, Az ősz bágyadt sugarát, A tél jeges fuvallatát Egyetlen nappá duzzadt percben Csak érted, csak Veled... Szeretném érezni az arcod melegét, Csak Veled lenni lélekben is egyetlen egyszer Csak egyetlen nap. Látni a mosolyodat mely csak nekem szól, Azt érezni hogy csak engem ölelsz Mindent kizárva, csak egyetlen egyszer, Csak egyetlen nap. Szeretném a napot, a holdat,.a csillagokat, Csak érted lenni és önmagamnak. Hátat fordítani a világnak, lerombolni a gátakat.. Szeretnék szeretni mint még soha, Csak egyetlen egyszer, csak egyetlen nap. Most szeretném látni az arcodat, akkor tudnám Te akarnád e csak egyetlen egyszer, csak egyetlen nap. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athleta1 Posted November 21, 2008 Share Posted November 21, 2008 "Soha ne gondold azt egy napról,hogy az előző nap folytatása. Minden napot élvezz. Függetlenül a tegnaptól és a holnaptól." /Linkin Park: Chaz/ Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lintu Posted November 22, 2008 Share Posted November 22, 2008 "Van, hogy eljön az a pont, hogy egyszerűen csak szerelmes vagy valakibe. Nem azért, mert az a valaki jó vagy rossz, nem azért, mert valamilyen. Egyszerűen csak szereted. És még csak azt sem jelenti, hogy onnantól fogva ásó, kapa, nagyharang. Ahogy azt sem, hogy soha nem fogjátok megbántani egymást.Egyszerűen azt jelenti, hogy szerelmes vagy, szereted szívedből. Néha azért, amilyen, néha pont annak ellenére. És tudod, hogy az a valaki is szeret téged, néha azért, aki vagy, néha meg pont annak ellenére." - Anita Blake - Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts