vipera150 Posted Február 8, 2007 Share Posted Február 8, 2007 Sziasztok! Tudom, hogy egy régi , egyesek szerint elavúlt programozásról szeretnék témát nyitni, de én elég sok mindent megtudtam csinálni basic-qbasic nyelven , és a tapasztalataim alapján csak annyit szeretnék ehez hozzáfűzni, hogy aki nem csak a kinézettel foglalkozik, és egyszerű de megbízható progikat akar csinálni az még mindig megpróbálkozhat az alapnyelvekkel. Természetesen igaza van annak aki azt mondja, hogy más programnyelvekkel szebbet és jobbat is lehet csinálni de és őszíntén mondva, lusta vagyok most egy új nyelvet megtanúlni. Viszont eljuttotam oda , hogy vannak megoldásra váró problémáim és szeretném , ha valaki jártas e témában az itt jelentkezne és tudnánk esetleg egymásnak segíteni Előre is köszönök minden építő jellegű hozzászólást! Első problémám, most pontosan nem tudom, hogy honnan töltöttem le a qb 5 verziót de állítólag lehet hozzá svga alprogit beilleszteni, csak én nem tudom, hogyan kell. Ez azért lenne jó, mert ugye azért csak fontos lenne, hogy jobb felbontású, szebb kinézetű progikat is lehessen készíteni! várom az ötleteket! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markeee Posted Február 10, 2007 Share Posted Február 10, 2007 Hát én qBasicbe eddig csak VGA progikat írtam... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
vipera150 Posted Február 12, 2007 Author Share Posted Február 12, 2007 Az az alap. DE vannak kiegészítő lib-k amit ha sikerűlne beilleszteni akkor 800*600 vagy még nagyobb felbontásban is lehetne kezelni a képernyőt. Sajna az angol nyelvtudásom nem híres és akihez elkűldtem fordításra a help file-t már 4 hónapja űl rajta. ez van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1519 Posted November 14, 2008 Share Posted November 14, 2008 12 különböző helyen voltam , sehol sem indul el nekem a qbasic . Miért ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
limahl2006 Posted November 14, 2008 Share Posted November 14, 2008 Hali! Nekem is volt ilyen gondom. Kitöröltem belőle a pif kitejesztésű állományt és utána ment. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
david1519 Posted Június 26, 2009 Share Posted Június 26, 2009 ok, azóta sikerült nekem is. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts