replica Posted Február 4, 2007 Share Posted Február 4, 2007 Helósztok! Nah az a gondom lenne hogy most a gépemben van 1db 512 es 400Mhz es Kingmax ram meg 1db 512 es 400Mhz es valami szarabb minőségű ram. Nah és ha a szar ramot kidobnáma gépből és vennék még 1 Kingmax ramot akkor az menne dualba? Nah me gmég az hogy ha menne is duálba kb hány mhz en? Meg akkor ha mellé a maradék a szar ramot is betenném akkor is menne a másik 2 ő duálban? Vagy inkább vegyek 20k ért párba válogatott Kingston ramot hogy az menjen dualba? Tom 1 kicsit átláthatatlan de ennél jobban nem tudom leírni. Előre is THX! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Február 4, 2007 Share Posted Február 4, 2007 igen, ha az alaplapod/procid támogatja, pl: a Socket A (462) és 754 nem viszi, intelt nem ismerem annyira, de ha jól tudom, ott a chipsettől függ... megj: lehet, hogy most is menne... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Február 4, 2007 Author Share Posted Február 4, 2007 S939 es Msi K8n Neo4 Nforce4 lapkakészlet van rajta. Szóval a dual-t támogatja Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
replica Posted Február 4, 2007 Author Share Posted Február 4, 2007 De pontosan én sem tudom mien infó kéne nektetk az a baj everestből be tok linkelni 1-2 dolgot ha kell! Bocs csak irni az ien dolgokat értelmesen nehéz beszélgetni róla meg ugye nem lehet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunfi Posted Február 5, 2007 Share Posted Február 5, 2007 alaplapja válogatja.... az asusok mindenre allergiásak, de pl. haverom egy abit nf7-s2-ben egy 512-est meg egy 256-ost hajtott dual chanelben... de télleg... nem vicc.... az újabb alaplapok már ez alapból támogatják... de a lényeg hogy szerintem el fog menni ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Február 5, 2007 Share Posted Február 5, 2007 Ott a megoldás! Kingmax MPXC22F-D8KT4R 512mb/400 modult TIPUSÚ memóriát keress, az párba elfog menni! de CSAK ILYET!!!!!!!!! Kingmax MPXC22F-D8KT4R 512mb/400 Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Február 6, 2007 Share Posted Február 6, 2007 ha amellett döntesz, hogy eladod mind 2-őt, akkor corsair-t vegyél vagy ocz-t..., ezek messze jobbak a kingston (a.k.a. samsung) és kingmax-nál is... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pjotr666 Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 sziasztok! lenne egy kérdésem! van 2db geil ramom dual:2x256mb/400mhz... szeretnék 1db ........1gb/667mhz ramot, de nemtudom, hogy az alaplapomnak vannak-e korlátozásai... mármint, hogy összesen mennyi ramot lehet belepakolni... 3db hely van, de az igy 1.5gb ram...nem fog parázni a gépem a sok ramtól? a végén 2 hónap mulva szeretnék 2gb-ot beletenni...(dual_2x1gb_667mhz) szoval az alaplapom: abit AN7 a ram-hoz oda van irva, hogy: Supports 2 DIMM Un-buffered DDR 400 azt jelenti, hogy 400mhz-ig lehet pakolni neki? kösz a segítséget! el?re is! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 A 667 Mhz-es RAM már DDR2-es modul, nem kompatibilis! - Supports 3 DIMM Un-buffered DDR 266/333 - Supports 2 DIMM Un-buffered DDR 400 Annyit jelent, h. maximim két darab 400Mhz-es PC3200-as RAM-ot, vagy 3 db. 333Mhz-es(vagy 266-os) PC2700-as RAM-ot lehet belerakni... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
pjotr666 Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 jujjjj...értem... __Psion__ thx a felvilágosítást! akkor marad a 2x1gb 400mhz-el... és akkor az nincs megszabva, hogy max mennyit lehet belerakni? mármint nehogy megvegyem, azt nem ismeri fel az egyiket vagy valami... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Február 27, 2007 Share Posted Február 27, 2007 1 GB/Slot Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
KO.pasz Posted Április 4, 2007 Share Posted Április 4, 2007 Kéne memória mert kifingott és szeretnék egy 512-eset, de nem tom milye. Ami még elfogadtható árban és jó is, ha van ilyen. Meg egy másik kérdé: a hertz az mit számít vagy mit jelent a memóriák esetében? Köszke! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kronos Posted Április 4, 2007 Share Posted Április 4, 2007 DDR I vagy DDR II est és hány Mhz est ??? ha ezt memondod akkor mondok árakat Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsengi Posted Április 7, 2007 Share Posted Április 7, 2007 Bocs a lammulásért: A DDR és a DDR2 közt mi a különbség ha mindkettő ugyanolyan slotba megy? VAgy van DDR2 slot is?? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabi89 Posted Április 7, 2007 Share Posted Április 7, 2007 Igen van DDR és DDR2 slot is ez olyan mint régebben az SDram meg a DDR... Szóval nézd meg az alaplapod,hogy milyet bír és hány Mhz-ig bírja. Amúgy a DDR2 az jobb meg újabb... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
__Psion__ Posted Április 7, 2007 Share Posted Április 7, 2007 Amúgy a DDR2 az jobb meg újabb... Ez nem minden esetben igaz (nagyobb időzítésel üzemelnek)... mármint, h. jobb. Az tény viszont, h. újabb. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsengi Posted Április 7, 2007 Share Posted Április 7, 2007 thx all : ) ismét 1 lama kerdes: Honnan tudom hogy az alaplapom "milyet bír és hány Mhz-ig bírja"? Azt is jó lenne tudni hogy honnan tudom hogy meddighuzhatom a procimat és a ramokat, mert nem akarodzik még uj gepet venni, megprobalkoznek egy kis tuninggal, aztán ha elfüstöl veszek ujat :S Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Április 7, 2007 Share Posted Április 7, 2007 ha megírod milyen márkájú, és tipusú az alaplapod, akkor tudok segíteni. Az Everest nevű progi is kiirja, ha a gépeden van. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsengi Posted Április 8, 2007 Share Posted Április 8, 2007 ASROCK K7VT2 Amd XP 1700 256 ddr Tudom hogy régi vas dehát ezért adott a probélma A választ előre is köszönöm : ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
senoyFlat Posted Április 8, 2007 Share Posted Április 8, 2007 Hat ebbe csak DDR I -est tudsz pakolni. A mhz szinte mind1,mert ugyis az alacsonyabbikat hasznalna,de persze az az idealis amikor mindegyik ugyanannyi. Samsung 512 MB DDR/ PC2100 / 266 MHz Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Április 8, 2007 Share Posted Április 8, 2007 Samsung 512 MB DDR/ PC3200 / 400MHz inkább, mivel ezt a lapod elfogadja. Vagy párba, tehát 2db ugyanilyet Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsengi Posted Április 10, 2007 Share Posted Április 10, 2007 Köszönöm a segítséget! Valamit nem értek: jojoando- A linkben amit küldtél egy 256mbos memoria van... :S Nem lehet a gépembe 512-t vagy 2x 512-t tenni? :S Az mit jelent a nevében amugy hogy Pc3200? és mi a helyzet az órajel huzival? Mert valójában erre gondoltam amikor huzirol beszéltem Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojoando Posted Április 10, 2007 Share Posted Április 10, 2007 Samsung 512 MB DDR/ PC3200 / 400MHz Én ezt a memória tulajdonságot küldtem. A gyártók között a Samsung, Hinyx, Geil, ... vannak, de ha tuningot veszed figyelembe, párba érdemes gondolkodni, és márkásabb modulokkal, ( Geil, Kinston, Kingmax, ...) A ( PC3200 ) az tipusjelölése a 400Mhz-s memóknak. tehát 2 x 512Mb be gondolkozz és abba amit fent írtam. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
zsengi Posted Április 10, 2007 Share Posted Április 10, 2007 Köszönööööm!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolti{Barca} Posted Június 17, 2007 Share Posted Június 17, 2007 Hy all Két 256 Mb-os ramom van. Az alaplapom támogatja a dualt. Everestbe megnéztem és nem dualba mennek. Hogy kell átállitani hogy duálba menjenek? Köszi a segitséget Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Június 17, 2007 Share Posted Június 17, 2007 biosban a single channelt kell dual-ra állítani Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morph0r Posted Június 17, 2007 Share Posted Június 17, 2007 biosban nem lehet ezt állítani. meg kell nézni az alaplap kézikönyvébe, hogy melyik két dimm-slot (memóra foglalat) megy dualban, és ha oda teszed a ramokat akkor dual lesz a kövi indítástól kezdve Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoshii Posted Június 17, 2007 Share Posted Június 17, 2007 Ha támogatja az alaplap a dual-t, akkor a két ugyanolyan színű DIMM foglalat használata esetén lesz dualban a két memória, persze az is csak akkor ideális, ha tökéletesen megegyezik mindkettő RAM. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zsolti{Barca} Posted Június 18, 2007 Share Posted Június 18, 2007 Az alaplapom (Abit AN7) támogatja a dualt. A két egyforma szinű foglalatba vannak és a két ram teljesen egyforma. (256 Mb-os PQI 400Mhz-es). Szerintettek mi lehet a gond? Köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
FlashHU Posted Június 18, 2007 Share Posted Június 18, 2007 tedd át a másik két foglalatba..., ha nem segit, akkor tényleg fusd át a biost..., sose lehet tudni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts