Crystal Posted Július 27, 2005 Share Posted Július 27, 2005 Na itt kérésre van minden ami kínai étel Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Július 27, 2005 Author Share Posted Július 27, 2005 Tojásos kukoricaleves kínai leves Hozzávalók: kb. 4 személyre 1 l csirkeleves (lehet kockából), 30 dkg morzsolt kukorica (mirelit), 4 tojás, 2 evõkanál kukoricakeményítõ 1 csokor újhagyma, 2 evõkanál fehér ecet, só, fehér bors, szezám- és chiliolaj. A kukoricát a levesben megfõzzük. A tojásokat lazán felverjük, és keverés közben a forró leveshez adjuk. Ecettel, fehér borssal, sóval ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott zöldhagymát, pár csepp szezám- és chiliolajat keverünk hozzá. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Július 27, 2005 Author Share Posted Július 27, 2005 "Mandulás pulykamell szegfûgombával" /Xingren Houji Xianggu/ Hozzávalók: * 60dkg pulykamell * 3 ek kukoricaolaj * 15dkg mandula * 10dkg szegfûgomba (helyette lehet champignon is) * 4 szál halványító zeller (ha nincs, 1 fej tisztított zeller is jó) * 1 csokor újhagyma (vagy 1 póré) * 2 ek. szójaszósz * 2 szál bazsalikom * 1 tojásfehérje * 2 ek. kukoricakeményítõ * szezámolaj * só * fehér bors A pulykamellet megmossuk, kicsontozzuk, a bõrét lefejtjük. A húst csíkokra vágjuk, és összekeverjük a keményítõvel, a szójaszósszal egy ek. olajjal, és a lazán felvert tojásfehérjével. Wokban felhevített olajon állandó keverés mellett megsütjük. Amikor készen van, kivesszük az edénybõl. a visszamaradt olajon megfuttatjuk a mandulát (ennek a barna héját könnyen lehúzhatjuk, ha forrásban levõ vízbe mártjuk, amitõl megpuhul), a gombát, a 2cm-es darabokra vágott zellert és újhagymát, a finomra vágott bazsalikomot. Jól összekeverjük a kész pulykamellel. Sóval, borssal, szezámolajjal ízesítjük, erõs tûzön átforgatjuk, és forrón tálaljuk. Köretnek sült rizst javaslok hozzá. Jó étvágyat! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crystal Posted Július 27, 2005 Author Share Posted Július 27, 2005 Zöldséges tavaszi tekercs Hozzávalók (2személyre) Tészta: - 1/2 pohár búzaliszt, - 1/2 pohár kukorica liszt, - 2 evőkanál olaj, - 1dl víz, - 1dl tej Töltelék: - kevés kifőzött cérnametélt vékony csíkokra vágva, ízlés szerint: - répa, - póréhagyma, - petrezselyem vagy koriander, - fejes káposzta, - uborka, - szójacsíra, - retek, - amerikai paprika (pritamin paprika),* - só, - chili * Mennyiséget nem írok a töltelékhez. Az a fontos, hogy arányosan legyen benne minden hozzávalóból. Tészta: keverd össze az alapanyagokat. Formázz belőle kisebb palacsintákat, és süsd ki őket egy teflonos palacsintasütőben. Figyelj, hogy ne süsd túl. Töltelék: vágd fel apró csíkokra a zöldségeket. Egy wokban pirítsd meg őket félig, és add hozzá az előre kifőzött cérnametéltet. Ízesítsd sóval, chilivel, majd hagyd kihűlni. Ezután töltsd meg a palacsintákat. (A palacsinta közepére rakj kevés tölteléket, tekerd fel, majd a palacsinta két végét hajtsd befelé. Akkor jó, ha egyben marad.) Szintén a wokban hevíts olajat, és bő olajban süsd ki az immár töltött palacsintákat ismét. - Fogyasztható frissen kisütve, szójaszósszal. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Július 28, 2005 Share Posted Július 28, 2005 megint megérintetted a gyomornedveimet, crystal!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox6 Posted Július 30, 2005 Share Posted Július 30, 2005 utálom a kinai kaját Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Július 31, 2005 Share Posted Július 31, 2005 nem is tudod, mi a jó!!!! fogadok, hgoy évek óta ugyanazokat az uncsi kajákat eszed!!! én belebololndulnék!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
green Posted Július 31, 2005 Share Posted Július 31, 2005 Ha egyszer főznél nekem, én szívesen kipróbálnám Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Július 31, 2005 Share Posted Július 31, 2005 és mit ennél szivesen??? eddig mindenki túlélte a főztömet! (1-2 kivétellel, de őket már úgysem tod megkérdezni, mi volt a rossz nekik ) tegnap egyébként 3 nagy tál túrósderelyét csináltam!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox6 Posted Július 31, 2005 Share Posted Július 31, 2005 a magyar kaja a legnagyobb Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Július 31, 2005 Share Posted Július 31, 2005 a magyar kaja a legnagyobb 11941[/snapback] én is szeresse magyar kaják, csak kicsit mindíg "feltuningolom" őket!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox6 Posted Július 31, 2005 Share Posted Július 31, 2005 pl? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Július 31, 2005 Share Posted Július 31, 2005 pl 1 sima pörköltet is jól fel lehet dobni pl ha már elkészült friss apróra vágott zöldhagyma/újhagyma/póréhagyma zöld leveles részével. nagyon fioncsi lesz tőle, és nem a megszopkott uncsi íz!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox6 Posted Július 31, 2005 Share Posted Július 31, 2005 biztos jo, majd javaslom anyámank is Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Július 31, 2005 Share Posted Július 31, 2005 biztos jo, majd javaslom anyámank is 11987[/snapback] megtisztelő... pörkölt ala hajni Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
green Posted Július 31, 2005 Share Posted Július 31, 2005 és mit ennél szivesen??? eddig mindenki túlélte a főztömet! (1-2 kivétellel, de őket már úgysem tod megkérdezni, mi volt a rossz nekik ) tegnap egyébként 3 nagy tál túrósderelyét csináltam!!! 11906[/snapback] Számomra a túros palacsinta (bármilyen elkészítés módja, van egypár) a csúcsok csúcsa! De bármely túros dolog jöhet, kivéve azt … (ezt csak azoknak, akiknek netán perverz gondolatai támadnának) Hát mivel ez 1kínai fórum, ezért valami kínaira gondoltam, te vagy a szaké - rtő, rád bízom, hogy mit Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox6 Posted Augusztus 1, 2005 Share Posted Augusztus 1, 2005 hajni t ehány éve főzöl? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Augusztus 1, 2005 Share Posted Augusztus 1, 2005 hajni t ehány éve főzöl? 12058[/snapback] kb 10 éve kezdtem... nem vagyok mai csirke... de mivel szeretem a gyomrom, otthon is szivesen beálltam a konyhába Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox6 Posted Augusztus 1, 2005 Share Posted Augusztus 1, 2005 és hány éves vagy ??????? másra is főzöl vagy csak magadra? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Augusztus 1, 2005 Share Posted Augusztus 1, 2005 lassan 22 leszek, és sokszor főzök, amikor itthon vagyok!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
green Posted Augusztus 1, 2005 Share Posted Augusztus 1, 2005 Úgy látom, én éhen maradok ... Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Augusztus 2, 2005 Share Posted Augusztus 2, 2005 te : én : így virtuálisan kaptál 1 kis kaját!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefox6 Posted Augusztus 2, 2005 Share Posted Augusztus 2, 2005 jol is laktam vele. THX Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
green Posted Augusztus 2, 2005 Share Posted Augusztus 2, 2005 Hééé ezt nekem főzték!!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
green Posted Augusztus 2, 2005 Share Posted Augusztus 2, 2005 te : én : így virtuálisan kaptál 1 kis kaját!!! 12330[/snapback] Köszi, erre gondoltam én is ... hogy te milyen jól főzöl Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Augusztus 2, 2005 Share Posted Augusztus 2, 2005 szerintem jutot bőven mindkettőtöknek, úgyhogy ne veszekedjetek rajta... sőt a topic többi látogatójának is jut még bőven Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
green Posted Augusztus 2, 2005 Share Posted Augusztus 2, 2005 szerintem jutot bőven mindkettőtöknek, úgyhogy ne veszekedjetek rajta... sőt a topic többi látogatójának is jut még bőven 12402[/snapback] ööö, végül is mit is ettünk ? Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Augusztus 3, 2005 Share Posted Augusztus 3, 2005 ööö, végül is mit is ettünk ? 12497[/snapback] túrós palacsintát!!! nem látod, hogy dobálom a tésztát épp ott fejjebb!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
green Posted Augusztus 3, 2005 Share Posted Augusztus 3, 2005 A kedvencem: Túróval megtöltünk 8db palacsintát (lehet többet is). Tűzálló tálba fektetjük őket, Kimagozott megy és sárgabarack befőttet (más fajta befőtt is jó) teszünk rá. 1doboz tejfölt, 1dkg lisztet, 5 dkg cukrot, 1cs. vaníliás cukrot 2 tojás sárgáját simára keverünk, majd a tojások fehérjéjét felverjük, és óvatosan beleforgatjuk a masszába. Ezzel a masszával nyakon öntjük a palacsintákat, majd sütőben megsütjük, naon fincsi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
hajnika9 Posted Augusztus 3, 2005 Share Posted Augusztus 3, 2005 hmmmm... csöpög a nyálam!!!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.