Millye Posted Január 30, 2007 Share Posted Január 30, 2007 Hozzávalók: 2 dl tej 5 dkg friss élesztő 55 dkg finomliszt 1 pohár (180g-os) natur joghurt 2 mokkáskanál só 25 dkg margarin (rétegek közé) tojás sárgája a kenéshez Elkészítés: A meleg tejbe morzsolom az élesztőt. Hagyom felfutni, addig kimérem a lisztet, előveszem a margarint. Forgótálas keverőben dagasztó adapterrel dolgozok, a lisztet beleöntöm, aztán ha picit összébb állt, adom hozzá a joghurtot. Ha nem elég a "nedvesség" kicsi tejet apránként (max fél deci kellhet hozzá), és végül a só. Ha jól összedolgozta a gép, a tálat kiveszem, némi lisztet szórok a tetejére, konyharuhával letakarom, és kelesztem meleg helyen. Nagyjából duplájára kelesztem (3/4 óra). (Mindez kihagyható, ha kenyérsütúgép dagasztó programjával készítjük, úgy is tökéletes lesz --- én már próbáltam) Gyúródeszkán 6-8 cipóra osztom a tésztát. A cipókat kör alakúra nyújtom, a lapok közé reszelem (alma vagy sajtreszelőn) a fagyos margarint. Az így keletkezett "tortát" mégegyszer nyújtom, hogy kb 1 cm vastagságú legyen a tészta. 8 cikkre vágom, a cikkeket szélesebb végüktől indulva feltekerem. Sütőpapíros tepsibe rakom (vigyázz nőni fog sütés közben!) tojás sárgájával megkenem (ettől lesz szép piros). Langyos sütőbe teszem, néhány percig langyosan hagyom, majd feltekerem 200-220 fokra. Pirosra sütöm, tűpróbával ellenőrzőm, hogy belül is megsült-e. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
somi Posted Február 8, 2007 Share Posted Február 8, 2007 Köszi ezt lehet, hogy kipróbálom. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
bp73 Posted Március 4, 2007 Share Posted Március 4, 2007 Húúúú, kösz, ezt imádom!!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.