The_Spawn Posted Január 28, 2007 Share Posted Január 28, 2007 Sziasztok! Olyan kirdésem lenne hogy milyen eszközök kellenének ahhoz hogy két gép között megosszam az internetem? A két gép egymástól légvonalban úgy 200 méterre vannak! Válaszotokat előre is köszönöm!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
allstars Posted Január 28, 2007 Share Posted Január 28, 2007 Akkor mindenféleképpenn kell egy ekkora hatótávolság WIFI-s router (vagy egy kisebb és néhány erősítő) , Vezetéknélküli hálókártya a gépekbe! meg net Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Spawn Posted Január 29, 2007 Author Share Posted Január 29, 2007 Tudsz valami jó WIFI-s routert ami tud ekkora távolságot?? Meg hozzá való hálókártyát! Légyszi árat is írj ha tudsz! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
blox Posted Január 29, 2007 Share Posted Január 29, 2007 1 ilyen router 10k+ kerül. + 2 kártya 2x4000 20-asba benne lesz. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
homa Posted Január 29, 2007 Share Posted Január 29, 2007 de nemhiszem,hogy elvinne 200m-ig... ami nekünk van,az a ház egyik sarkából a másikig nem visz el rendesen(15-20százalék a jelerősség),pedig nem nagy a házunk...(US Robotics router) sztem kell hozzá még vmi erősítő antenna... Ausztriába a cosmos-ba láttam a múltkor,csak már nem emléxem mennyi volt Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
The_Spawn Posted Január 29, 2007 Author Share Posted Január 29, 2007 Köszi a tájékoztatást!! Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
==>Scooter<== Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 Sziasztok az lenne a kérdésem hogy meg lehetne az oldani hogy NETET megosszak két gép között, de úgy hogy én nem szeretenék ROUTERT venni , valahogy meglehetne szerintetek e nélkül ??? KÖSZI Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifun Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 Meg, de akkor ki kell nevezni egy fő gépet és ha a másik gépen akar valaki netezni, a fő gépnek mindenképpen be kell kapcsolva lennie. (Szép magyaros mondat. ) Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
==>Scooter<== Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 hűűű azt meg hogy kell beállítani , nem tudod ??? vagy valahol a neten nincs leírva előre is köszi Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
SixHouse Posted November 19, 2008 Share Posted November 19, 2008 A hálókártya beállításaiban benne van, vagy a netkapcsolat beállításaiban: megengedem a többi számítógépnek hogy ennek a gépnek az internetkapcsolatát használja kb ezzel a szöveggel! pipa be aztán megmondod neki miket csinálhasson a msáik gép majd a másik gépen beállítod hogy nem közvetlenül kapcsolóddik az internethez ->restart és kész Ez mind megoldható windows alatt a hálózatvarázslóval és egyáltalán nme bonyolult Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
slipknotfan23 Posted Január 8, 2009 Share Posted Január 8, 2009 Császtok! Az én "gondom" olyan lenne, hogy megkéne osztani a netem az öcsémmel, az ő gépe a szomszédos szobában van. Vannak felszerelve már ilyen fali csatlakozók amivel átt lehet vinni a másik helyiségbe. Megfelelő csatl. átt lehet vinni? Akkor neki is kell egy külön modem? (+ hát ugye a router persze ) (Amúgy neki nem éppen egy erőgépe van (Celeron 850 mhz, G-force 2, 256 RAM, Win98 ) Ez a gép "bírni" foglya a 100 Mbps-os 4Gb letöltéses netet? Valaki help lécci Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
anzo Posted Január 8, 2009 Share Posted Január 8, 2009 Két lehetőségetek van: 1. Beraktok egy routert ebbe menne bele a neted és a routerre kötnétek a két gépet esetleg még WiFivel is csatlakozhettok igy nem kell kábelezni. (ez az egyszerübb) 2. Abba a gépbe amelyikbe bejön a net raktok még egy hálókártyát és ezzel az új kártyával kötitek össze a másik gépet ennek a bekonfigurálása adott esetben bonyolultabb lehet de ez az olcsóbb. A géppel nem lesz gond mivel itt csak a netet kell szét osztani ennek meg igazából nincs nagy erőforrás igénye, ha routerrel oldanátok meg akkor meg semmi köze a gép teljesítményéhez. Idézés Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts